how to open heic and heif files in windows 4769868 23a3d4926d7540f0bdbb1bf895252aaa

Mitä tietää

 • Etsi tiedosto Windows 10:ssä ja kaksoisnapsauta sitä avataksesi sen esikatseluikkunassa kuten mikä tahansa muu kuvatiedosto.
 • Jos sinulla on Windows 7 tai 8, tarvitset kolmannen osapuolen työkalun, kuten CopyTrans HEIC. Lataa ja asenna se ja avaa tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä.

Nykyaikaiset iOS-laitteet tallentavat kuvat HEIC/HEIF-muodossa. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka nämä kuvatiedostot avataan Windowsissa. Ohjeet toimivat Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä. MacOS avaa tällaiset tiedostot ilman lisämuokkausta.

Kuinka avata HEIC-tiedosto Windows 10:ssä

Olettaen, että tietokoneesi on ajan tasalla, sinun ei tarvitse tehdä paljon avataksesi HEIC -tiedostoa. Tämä tulee sen mukana.

 1. Etsi tiedosto tietokoneeltasi.

 2. Kaksoisnapsauta tiedostoa. Tämän menetelmän vuoksi kuvaa ei ole mahdollista esikatsella kuten joidenkin muiden tiedostojen kanssa.

 3. Sen pitäisi nyt avautua valokuvan esikatseluikkunassa, aivan kuten minkä tahansa muun kuvatiedoston.

  Windowsin valokuvien esikatseluikkuna, jossa on HEIC-kuvatiedosto

  Tiedosto ei avaudu? Lataa HEIF Image Extensions -lisäosa Microsoft Storesta.

Jos lähetät kuvatiedostoja iOS-laitteeltasi, kuten sähköpostitse tai Dropboxin kautta, iOS-laitteesi pitäisi automaattisesti muuntaa tiedosto JPG-muotoon, joten sinun ei tarvitse huolehtia HEIC/HEIF-yhteensopivuusongelmista.

Kuinka avata HEIC-tiedosto Windows 7:ssä ja 8:ssa

HEIC/HEIF-tiedoston avaaminen on hieman hankalampaa Windows 7:ssä ja 8:ssa, koska tiedostopäätteelle ei ole suoraa tukea. Paras ratkaisu on ladata työkalu nimeltä CopyTrans HEIC for Windows. Se on laajennus, joka avaa HEIC-tiedostot yhtä helposti kuin mikä tahansa muu tiedosto ilman lisätoimia työkalun asentamisen jälkeen. Voit myös käyttää CopyTrans HEIC for Windows -sovellusta Windows 10 -tietokoneessa. Se näyttää kuviesi esikatselukuvat ja tarjoaa myös yksinkertaisia ​​muunnostyökaluja.

 1. Käy osoitteessa https://www.copytrans.net/copytransheic.

 2. Valitse Ladataja asenna sitten ohjelmisto.

  Selainikkuna, jossa näkyy CopyTrans HEIC for Windows -ohjelmistopaketti

 3. Avaa HEIC-tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä.

Mitä HEIC-tiedostot muuten ovat?

Apple otti käyttöön HEIC-muodon vuonna 2017 korvaamaan JPEG-muodon. Kokoon ja laadultaan tehokkaampi HEIC-tiedostopääte tunnetaan myös HEIF-tiedostona. Sitä on käytetty aiemmin Applen iPhone Portrait Mode -tilassa, mikä mahdollistaa paljon tavallista JPEG-kuvia korkealaatuisemman kuvan muun muassa.

Por Markus