businessman signing documents 801881744 5c02d00246e0fb000196776c

Mitä tietää

 • Vierailla docs.google.com/forms ja valitse Tyhjä tai malli.
 • Docsista, Sheetsistä tai Slidesista: Tiedosto > Uusi > Lomake; alkaen lakanat, Työkalut > Luo lomake linkittääksesi sen automaattisesti laskentataulukkoon.
 • Täytä kysymyksesi ja vaihtoehtosi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka luodaan Google Docs -lomake.

Aloita Google-lomake

Vaikka se oli aiemmin vaihtoehto Google Sheetsissä, Forms on nyt erillinen työkalu. Voit avata sen Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa. Suosituin tapa käyttää Formsia on luoda Google-kysely.

 1. Jokaisen lomakkeen yläosassa on välilehdet kysymyksille ja vastauksille. Siirry kohtaan Kysyä ja anna sitten lomakkeelle nimi ja kuvaus tai todennäköisemmin ohjeet edetäksesi. Kommentit tallennetaan Kommentit-välilehteen, mutta voit myös lisätä kommentit automaattisesti laskentataulukkoon.

 2. Voit poistaa sen käytöstä Kommentit-välilehdellä Hyväksy kommentit ja sisällytä viesti käyttäjille, jotka yrittävät täyttää lomakkeen. Voit myös vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia uusista vastauksista, ladata CSV-tiedoston, tulostaa ja poistaa kaikki vastaukset.

 3. Muutaman vaihtoehdon avulla voit mukauttaa lomaketta teemavärillä, taustavärillä ja fontilla. Voit myös lisätä tälle alueelle kuvia, osoitinta ja YouTube-videoita. Pääset näihin asetuksiin valitsemalla palettikuvakkeen sivun yläreunasta.

  Paletti- ja silmäkuvakkeet sekä sivupaneeli Google Formsissa

 4. Paletin vieressä on esikatselu ja asetukset. Voit esikatsella lomaketta ja vastata jokaiseen kysymykseen varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein. Asetukset sisältävät, kerätäänkö sähköpostiosoitteita ja voivatko vastaajat lähettää useammin kuin kerran, mikä saattaa olla tarpeen, jos käytät lomaketta esimerkiksi ideoiden keräämiseen. Voit myös muuttaa lomakkeen tietokilpailuksi, joka mahdollistaa automaattisen arvioinnin, kun lisäät vastausavaimen.

Google Form Options -vastausmuoto

Voit muokata vastaanottamiesi vastausten muotoa monin tavoin. Tyhjä lomake sisältää yhden kysymyksen ja voit lisätä lisää napsauttamalla oikealla olevaa plusmerkkiä. Oletusasetus on monivalinta, mutta tarjolla on myös lyhyitä vastauksia, kappaleita, valintaruutuja, avattavia valikoita, asteikkoja, ruudukoita, päivämäärää tai kellonaikaa ja tiedostojen latausta. Nämä vaihtoehdot tekevät Google Formsista monipuolisen. Tietokilpailujen lisäksi voit käyttää sitä hakemuksiin, kotitehtävien lähettämiseen, kilpailuihin ja muuhun.

Kysymysten muotoiluvaihtoehdot Google Formsissa.

Kun olet valinnut vastaustyypin, voit muokata sitä edelleen, syöttää monivalinta- tai pudotusvalikon vaihtoehtoja ja lisätä muu vaihtoehtona ja ottaa useita vastauksia käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Kun lisäät kysymyksiä, voit kopioida työsi, jos aiot esittää kysymyksiä samanlaisilla vaihtoehdoilla. Esimerkiksi «Mikä on lempiruokasi?» jota seuraa «Mikä on vähiten suosikkiruokasi?» Voit itse päättää, haluatko vastauksen kaikkiin kysymyksiin.

Lisää osioita Google-lomakkeeseen

Yksi sivu sopii todennäköisesti yhteydenottolomakkeelle tai lyhyelle kyselylle. Jos sinulla on kuitenkin pidempi kyselylomake, jaa se osiin. Näin et ylikuormita vastaanottajia. Lisää osio valitsemalla YouTube-kuvakkeen alla oleva painike. Jokaisella osalla voi olla erillinen otsikko ja kuvaus tai ohjeet.

Osion merkintä Google Formsissa

Voit vetää ja pudottaa kyselyitä osioiden välillä tarpeen mukaan sekä kopioida osia. Napauta kolmen pisteen valikkoa oikeassa yläkulmassa ja valitse Kaksoisosa. Valikko sisältää vaihtoehdot osion siirtämiseen, osion poistamiseen ja yhdistämiseen yllä olevaan osioon.

Lisää jatkokysymyksiä

Joskus saatat haluta esittää kysymyksiä aiempien vastausten perusteella. Esimerkiksi, jos kysyt kysymyksen tosi tai epätosi ja haluat selityksen, kun vastaaja kirjoittaa false. Voit tehdä tämän lisäämällä osion, jossa on monivalinta tai avattava luettelo. Napauta kolmen pisteen valikkoa oikeassa alakulmassa ja valitse Siirry osioon vastaukselta.

Siirry Google Formsin vastausvaihtoehtoon perustuvaan osioon

Jokaisen vaihtoehdon kohdalla voit lähettää vastaajan lomakkeen seuraavaan osioon tai toiseen osioon tai siirtyä siihen Lähetä lomake lopettaa kyseisen vastaajan osallistumisen.

Tallenna vastaukset laskentataulukkoon

Voit tallentaa kaikkien lomakkeiden vastaukset Google-laskentataulukkoon, jotta voit järjestää ja käsitellä tietoja. Voit luoda lomakkeen Google Sheetsistä yllä kuvatulla tavalla tai linkittää sen asetuksista laskentataulukkoon.

 1. Siirry Sheetsistä osoitteeseen Työkalut > Luo lomake. Muussa tapauksessa mene osoitteeseen Kommentit lomakkeen välilehti. Napsauta oikealla olevaa vihreää kuvaketta avataksesi laskentataulukon. Luo sitten uusi laskentataulukko tai valitse olemassa oleva.

 2. Valitse Luoda tai Valitse jatkaa. Uudessa laskentataulukossa on oletusarvoisesti sarake jokaiselle luomallesi kysymykselle ja aikaleimasarake, joka näyttää, milloin vastaus annettiin. Kun luot lisää kysymyksiä tai muokkaat olemassa olevia kysymyksiä, laskentataulukko päivitetään.

  Vihreä lehtisymboli Google Formsissa

  Jos linkitit lomakkeen olemassa olevaan laskentataulukkoon, siihen lisätään vastausvälilehti.

Jaa ja lähetä lomake

Voit jakaa Google Forms muiden kanssa, jos se on ryhmätyötä. Valitse valikko kolmella pisteelläValita Lisää työntekijöitäja kirjoita sitten sähköpostiosoitteet tai kopioi jakolinkki. Jos lomake on tyydyttävä, tarkista asetukset ennen lähettämistä. Voit rajoittaa käyttäjiä yhteen vastaukseen, antaa heidän muokata vastaustaan ​​sen lähettämisen jälkeen, linkittää tuloksiin kyselyn yhteydessä ja muuttaa vahvistusviestiä, kun joku on lähettänyt vastauksensa. Voit lähettää lomakkeen ja jakaa sen potentiaalisten vastaajien kanssa useilla tavoilla. Aloita napsauttamalla Lähettää sivun yläreunassa.

Lähetä Google Formsin vaihtoehtojen kautta

 • Lähetä sähköposti: Napsauta kirjekuorikuvaketta ja kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoitteet, aihe ja viesti.
 • Jaa linkki: Napsauta linkkikuvaketta kopioidaksesi linkin lomakkeeseen. Voit myös saada URL-osoitteen lyhennetyn muodon, jonka alussa on goo.gl/forms.
 • Julkaise se sosiaalisessa mediassa: Napsauta oikealla olevaa Facebook- tai Twitter-kuvaketta.
 • Upota verkkosivustoon: Napsauta symboleja suurempi kuin/pienempi kuin kopioidaksesi HTML-koodin. Voit myös säätää lomakkeen leveyttä ja korkeutta.

Rakenna tietokilpailu vastausavaimella

Google Forms on hyödyllinen työkalu tietokilpailuihin, koska voit syöttää oikeat vastaukset ja antaa pistearvoja. Opiskelijasi voivat saada välitöntä palautetta, eikä sinun tarvitse selata paperipinoja. Vaihtoehtoisesti voit viivyttää tulosten lähettämistä ja tarkastella kysymyksiä, joihin ei ole lopullista vastausta, kuten lyhyt vastaus tai kappalevastaus.

Vastaa tärkeimpiin Google Forms for US Capitals -tietokilpailuun

Kun olet kerännyt vastaukset, näet keskimääräiset ja mediaaniluvut. Voit myös tarkistaa jokaisen kysymyksen nähdäksesi kuinka moni on ymmärtänyt sen oikein tai väärin. Voit muokata mallia samalla tavalla kuin muokkaat tyhjää lomaketta. Se on vain lähtökohta.

Por Markus