Shareholders Equity on the Balance Sheet 574b4c205f9b585165461487

Mitä tietää

 • Käytä miinusmerkkiä (-) tai MIINUS-toimintoa vähentääksesi.
 • Kun lasket kaavaa tai funktiota, sinun on aloitettava yhtäläisyysmerkillä (=).
 • Toimintojen järjestys koskee myös arkkeja lukujen laskennassa.

Tässä artikkelissa selitetään kaksi tapaa vähentää Google Sheetsissä. Ohjeet koskevat mitä tahansa selainta ja Sheets-sovellusta.

Käytä miinusmerkkiä vähentääksesi Google Sheetsissa

Kun vähennät paperilla, käytät miinusmerkkiä ( ) -symboli numeroiden välissä, kuten myös Google Sheets tekee sen. Ainoa ero on, että viittaat soluihin numeroiden sijaan. Esimerkiksi, jos haluat vähentää kaksi numeroa paperille, kirjoita jotain 45-17. Google Sheets voi tehdä tämän, mutta viittaat soluihin arvojen sijaan, kuten esim B1-C3. Jotta tämä vähennyskaava toimisi Google Sheetsissa, aseta yhtälön eteen yhtälömerkki ( = ), samanlainen:

=B1-C3

Kuten yllä olevassa esimerkissä näkyy, sinun on kirjoitettava kaavan tarpeet soluun, joka näyttää tuloksen. Tämä on A1 esikatselukuvassa. Voit sekoittaa reaalilukuja, jos sinulla ei ole solua, jossa on kyseinen arvo. Tässä on esimerkki siitä:

=150-B1-C3

Kun käytät kaavapalkkia Google Sheetsissa, jokainen kaavan väri näkyy vastaavissa soluviittauksissa. Tämä auttaa sinua pitämään kirjaa tekemisistäsi ja on hyödyllistä, kun lisäät osia pidemmän kaavan luomiseksi.

Vähentäminen MIINUS-funktiolla

Toinen tapa vähentää Google Sheetsissä on käyttää vähennystoimintoa nimeltä MIINUS. Tämän menetelmän ainoa ongelma on, että se toimii vain kahdella numerolla. Tämän kaavan syntaksi on hieman erilainen kuin yhdysviivan käyttäminen vähentämiseen. Tältä näyttää A2:n vähentäminen A1:stä:

=MIINUS(A1;A2)

Tämän kaavan visualisoimiseksi kuten yllä oleva ensimmäinen menetelmä, voisimme kirjoittaa sen näin samalla tuloksella:

=A1-A2

Ehtojen järjestys on tärkeä. Kun A1- ja A2-viitteet vaihdetaan yllä olevassa kaavassa, tulos on -70 koska kaava vähentää 120 luvusta 50. Voit myös syöttää luvun joko molempiin numeroruutuihin tai yhteen seuraavasti:

=MIINUS(45;A3)

Muista toimintojen järjestys

Kaiken tyyppiset yhtälöt lasketaan yleensä vasemmalta oikealle sillä varauksella, että tietyt asiat lasketaan ennen muita asioita. Ensin lasketun prioriteetin nimi on toimintojen järjestys, ja se seuraa tätä järjestystä:

 • Sulkeet: järjestyksessä sisimmästä uloimpiin pareihin.
 • Eksponentit: Esitetään yleensä pistesymbolilla ( ^ ).
 • Kerto- ja jakolasku: Näytetään kanssa * ja /vastaavasti.
 • Yhteen- ja vähennyslasku: Näytetään kanssa + ja vastaavasti.

Otetaan tämä kaava esimerkkinä:

=(3+3)*2^2-((1+2))+3

Näin Google Sheets käsittelee kaikkia näitä numeroita:

 1. Luomiseen tarvitaan 3+3 6*2^2-((1+2)+3).

 2. Yksinkertaistamiseen tarvitaan 1+2 6*2^2-(3+3).

 3. Valmistukseen menee 3+3 6*2^2-6.

 4. Laskee arvon 22 vain tykätä 6*4-6.

 5. Kerrotaan 6 ja 4 saadaksesi 24-6.

 6. Vähentää 6 luvusta 24 tuottaakseen 18.

Monimutkaisempia kaavoja

Vähennyslaskukaava, koska se toimii useiden eri termien kanssa, voi käyttää myös soluviittauksia numeroiden sijasta, ja se voi myös laskea funktioita, kun se ratkaisee matematiikan. Ei ole käytännön rajoituksia termeille, arvoille ja funktioille, joita voit käyttää vähennyslaskukaavassa. Esimerkiksi seuraava kaava, vaikka se on hankala, on syntaktisesti oikein:

=((3+3)^4)*(summa(a1:a6)-150*(miinus(c3,d45)

Tästä syystä Google Sheetsin värikoodatut soluviittaukset auttavat purkamaan monimutkaisia ​​kaavoja asiakirjoissa, kuten tilinpäätöksissä ja vuosikertomuksissa.

Por Markus