Acer Chromebox CXI3 002 HERO SQ 18305b144d6e430791390c7ce228b3cf

Acer ChromeBox CX13

Mitä me pidämme?

 • Nopea toiminta
 • Erittäin kompakti
 • Mukana VESA-kiinnitys
 • Useita portteja

Mistä emme pidä

 • Chrome-käyttöjärjestelmän rajoitukset
 • Meluisa käynnistyksen yhteydessä

Acerin ChromeBox CX13 on nopea pieni tietokone, jossa on älykäs, kompakti muotoilu.

4.2

Acer Chromebox CXI3

Acer ChromeBox CX13

tässä artikkelissa

Ostimme Acer ChromeBox CX13:n, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Acerin ChromeBox CX13 on yksi pienimmistä saatavilla olevista pöytätietokoneista, mutta se tekee silti vaikutuksen pienemmästä koostaan ​​huolimatta. Sitä on saatavana useissa eri kokoonpanoissa, ja hinnat vaihtelevat välillä $ 280 – $ 900. Tätä tarkistusta varten testasin Acer ChromeBox CX13-i38GKM2:ta, keskitason mallia, jonka vähittäismyyntihinta on noin 500 dollaria.

Muotoilu: sopii käteen

CX13 on suunniteltu katoamaan ympäristöönsä, mikä säästää tilaa ja korostaa kosketuskykyisempiä oheislaitteita. Mattamusta ChromeBox CX13 on alle kuusi tuumaa pitkä ja vain noin puolitoista tuumaa paksu. Se on pyöristetty ylhäältä ja alhaalta, ja sen toisella puolella on kumijalat, jos haluat asettaa sen tasaisesti pöydälle. ChromeBoxissa on tuuletus kahdessa reunassa ja laite pysyy suhteellisen viileänä. Saat pakkaukseen jalustan, jonka päälle voit levätä laitteen pystysuorassa. Jos haluat asentaa CX13:n pöydän alle tai näytön taakse, ChromeBox CX13 on myös VESA-yhteensopiva ja sen mukana tulee jopa asennussarja. Portit sijaitsevat CX13:n molemmilla puolilla: kaksi supernopeaa USB-porttia, kuulokeliitäntä ja microSD-korttipaikka toisella puolella; ja toisella puolella on Ethernet, HDMI, USB-C, kolme USB-porttia ja virtaliitin. Koska portit ovat molemmilla puolilla, kun asetat CX13:n telineeseen tai asetat sen tasaisesti pöydällesi, tuntuu, että johdot tulevat kaikkialle. Jos asennat CX13:n, tämä ei kuitenkaan ole suuri ongelma.

Acer ChromeBox CX13

Näyttö: UHD-videot ja kevyt peli

Acer ChromeBox CX13-i38GKM2 käyttää integroitua näytönohjainta Intel UHD Graphics 620, jonka perustaajuus on 300 Hz. Videolähtöä varten siinä on HDMI-portti sekä Displayport USB-C:n kautta. Voit siis halutessasi liittää toisen näytön. Integroitu näytönohjain on riittävän tehokas pelaamaan arkipelejä ja suoratoistamaan sisältöä 4K-laatuisena, mutta et pelaa vaativasti. CX13 sai melko hyviä tuloksia grafiikan vertailutesteissä. 3DMark Sling Shot Extremessä ChromeBox sai pisteet 3 143 (OpenGL ES 3.1) ja 3 258 (Vulkan). GFXBenchillä se teki 24 kuvaa sekunnissa Aztec Ruinsilla.

ChromeBox CX13 on VESA-yhteensopiva ja sisältää jopa asennussarjan.

Suorituskyky: Urheiluauto parkkipaikalla

ChromeBox CX13-i38GKM2 tuntuu salamannopealta, koska siinä on enemmän kuin tarpeeksi prosessointitehoa Chrome OS -koneelle. Se on kuin ajaisi urheiluautolla naapuruston läpi. Se ei menetä mitään, kun avaat sovelluksia, haet verkosta tai katsot videoita. 8. sukupolven Intel Core i3 -sirun, 8 Gt DDR4 RAM:n ja 64 Gt Intel Optane -tallennustilan ansiosta ChromeBox selviytyy kevyistä tuottavuustehtävistä hyvin. Acerin teknisen tuen mukaan voit päivittää RAM-muistin jopa 16 Gt:iin paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi, mutta 8 Gt:n pitäisi riittää useimmille käyttäjille. Vertailutesteissä tämä malli ei saa yhtä hyvin pisteitä kuin korkeamman tason kokoonpanot i5- tai i7-siruilla, mutta i3-siru sai silti kunnioitettavia arvosanoja. PCMark for Android Work 2.0:ssa ChromeBox CX13 sai 10 947 pisteen. Se sai korkeimmat pisteet valokuvien muokkauksessa (22 085 pistettä), kirjoittamisessa (14 473 pistettä) ja verkkoselauksessa (9 684 pistettä). Se sai kuitenkin alhaisemmat pisteet tietojen käsittelyssä (9 030) ja videon editoinnissa (5 624). Geekbench 5:ssä CX13 teki myös melko hyvin, yhden ytimen pistemäärällä 872 ja moniytimisellä pisteellä 1 635.

CX13 on yhteensopiva Linux Beta -ominaisuuden kanssa… voit asentaa Linuxin komentorivityökalut, koodieditorit ja IDE:t kirjoittaaksesi koodia ja rakentaaksesi sovelluksia ChromeBox-laitteellasi.

Tuottavuus: Mukana näppäimistö ja hiiri

Jalustan ja VESA-telineen lisäksi CX13:ssa on langallinen hiiri ja näppäimistö. Mukana tulevat oheislaitteet ovat laadukkaita, eivätkä ne ole vain halpoja lisävarusteita, kuten ne hinnat, jotka saat murolaatikon pohjalta. Hiiri on herkkä, tuntuu hyvältä kädessä, ja sen sivuilla on tekstuuria paremman otteen takaamiseksi. Kompakti näppäimistö on erityisesti suunniteltu ChromeBoxille, mukaan lukien hakunäppäin, eikä siinä ole caps lock -näppäintä tai toimintonäppäimiä. Kun olet tottunut erilaisiin Chromen pikanäppäimiin, näppäimistö tuntuu hyvältä. Näppäimet tuntuvat joustavilta, mutta niitä on silti helppo painaa, ja näppäimistö on vain hieman vinossa optimaalisen kirjoitusmukavuuden takaamiseksi.

Ääni: tee valintasi

Toisin kuin Mac Minissä, CX13:ssa ei ole sisäänrakennettuja kaiuttimia. Voit käyttää näyttöä sisäänrakennetuilla kaiuttimilla, liittää kaiuttimen tai kuulokkeet äänilähdön kautta, liittää USB-kaiuttimet tai Bluetooth-kaiuttimet. Käyttääksesi Google Assistantia, sinun kannattaa liittää näyttö tai kuulokemikrofoni, jossa on kunnollinen äänilähtö ja hyvä mikrofoni, jotta avustaja kuulee äänikomentojesi.

Verkko: Wi-Fi, Bluetooth tai Ethernet

Bluetooth-yhteensopivuuden lisäksi CX13 sisältää 802.11AC Wi-Fi-yhteyden. Siinä on myös Ethernet-portti Internet-yhteyden johdotusta varten. WiFi on luotettava ja ChromeBox lentää heti sivulta toiselle heti, kun napsautat sitä. Niin monissa tietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa on jonkinlainen avustaja, olipa se sitten Cortana, Siri tai tässä tapauksessa Google Assistant, joka on yksi tällä hetkellä käytettävissä olevista tehokkaammista vaihtoehdoista. Se voi ohjata älylaitteita, tarkistaa kalenteriasi, etsiä verkosta, avata asiakirjan, toistaa suosikkimusiikkiasi ja paljon muuta.

Acer ChromeBox CX13

Ohjelmisto: Chrome-käyttöjärjestelmä, mutta yhteensopiva Linuxin betan kanssa

ChromeBox CX13 toimii Chrome-käyttöjärjestelmässä, joka on vähän huoltoa vaativa, nopea ja verkkokeskeinen. Mutta Chrome-käyttöjärjestelmällä on rajoituksensa, eikä se ole ihanteellinen niille, jotka tarvitsevat tietokoneen kaikenlaista kehitystä varten. Plussaa on, että CX13 on yhteensopiva Linux Beta -ominaisuuden kanssa. Kun otat tämän ominaisuuden käyttöön, voit asentaa Linuxin komentorivityökalut, koodieditorit ja IDE:t koodin kirjoittamista ja sovellusten rakentamista varten ChromeBoxillasi.

Hinta: Vaihtelee suuresti kokoonpanon mukaan

Acer ChromeBox CX13-i38GKM2 vähittäismyyntihinta on 500 dollaria. Hinta ei ole kohtuuton, mutta kun ottaa huomioon, kuinka monta kannettavaa tietokonetta saisit samalla hinnalla, 500 dollarin tarran hinta tuntuu hieman korkealta. Jos valitset alimman tason kokoonpanon, maksat hieman yli puolet tästä hinnasta, joten alemman tason malli saattaa olla hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät halpaa tietokonetta. Mutta jos valitset halvemman CX13:n, muista, että saat myös heikomman prosessorin, vähemmän tallennustilaa ja vähemmän muistia.

Acer ChromeBox CX13 vs Mac Mini 2018

Mac Mini (katso Amazon) on varmasti askeleen edellä ChromeBox CX13 teholtaan, mutta CX13 ei ole paljon jäljessä. Alimman tason Mac Mini (2018) myydään noin 800 dollarilla, ja siinä on 8 Gt RAM-muistia, 128 Gt SSD-tallennustilaa ja Intel UHD Graphics 630 ChromeBoxin kaltaisen 620:n sijaan. Mac Minissä on parempi (neliytiminen) prosessori kuin CX13-i38GKM2:ssa, ja huipputason Mac Minissä on kuusiytiminen prosessori (verrattuna huipputason CX13:n neliytimiseen).

Acer ChromeBox CX13 ja Mac Mini 2018


Lopullinen tuomio

Salamannopea mini-PC, joka on uskollinen niille, jotka käyttävät tietokoneitaan ensisijaisesti verkkopohjaisiin toimintoihin.
Acer ChromeBox CX13 on älykkäästi suunniteltu, minimalistinen PC, joka palvelee uskollisesti Chrome OS -faneja, ja Linux Beta -ominaisuus lisää vielä enemmän toimintoja.

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Kromilaatikko CXI3

 • Tuotteen merkki:

  acer

 • Artikkelinumero

  CX13-I38GKM2

 • Hinta

  501,00 dollaria

 • Paino

  1,46 kiloa.

 • Tuotteen mitat

  5,9 x 5,8 x 1,6 tuumaa.

 • Takuu

  Vuosi

 • Alusta

  Chrome-käyttöjärjestelmä

 • Prosessori

  3,4 GHz Intel Core i3-8130U

 • Grafiikka

  Intel UHD Graphics 620

 • RAM

  8GB DDR4

 • Varastointi

  64 Gt Flash-muisti Solid State (Intel Optane)

 • Verkostoituminen

  802.11AC WiFi, Gigabit Ethernet LAN & Bluetooth 4.2LE

 • Portit

  1 USB 3.1 Type C Gen 1 -portti (jopa 5 reikää), DisplayPort yli USB-C, USB-lataus, 5 USB 3.1 -porttia (2 edessä ja 3 takana), 1 HDMI Out -portti

 • Mitä sisältyy

  ChromeBox, langallinen näppäimistö, langallinen hiiri, asennussarja, teline, oppaat

Por Markus