how to upload a podcast to spotify featured c9d043ed37d04b0dac14c907747f6b54

Mitä tietää

 • Mene Spotify podcasterille verkkosivusto > valitse Aloittaa > kirjaudu sisään > kopioi/liitä RSS-syöte podcastista > Lähetä koodi.
 • Seuraavaksi: Kopioi/liitä koodi sähköpostitse > valitse Seuraava > aseta tiedot > valitse Seuraava > Lähetä. Hyväksyminen voi kestää päiviä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit ladata ja isännöidä podcastin Spotifyssa.

Kuinka saan podcastin Spotifysta

Saadaksesi podcastisi Spotifyyn, sinulla on oltava RSS-syöte ja vähintään yksi jakso verkkosivustollasi tai podcast-isännöintipalvelussa. Kun olet valmis, toimi seuraavasti lähettääksesi podcastisi Spotifyyn.

 1. Avaa suosikkiverkkoselaimesi ja siirry Spotify for Podcasters -sivustolle.

 2. Valitse Aloittaa.

 3. Kirjaudu sisään Spotify-tilillesi tai luo uusi, jos sinulla ei vielä ole tiliäsi.

  On hyvä käyttää tiliä, jolla kuuntelet musiikkia tai podcasteja Spotifyssa. Jos kuitenkin käytät podcastia ryhmän kanssa, saattaa olla hyvä idea keskustella etukäteen siitä, kenen tiliä käytetään podcast-luettelon hallintaan.

 4. Valitse Aloittaa.

 5. Liitä podcastisi RSS-syöte käytettävissä olevaan tekstikenttään. Sivusto tarkistaa syötteen automaattisesti varmistaakseen sen oikeellisuuden.

  RSS-syötteesi tulee sisältää julkinen sähköpostiosoite, jotta se voidaan hyväksyä. Spotify lähettää vahvistuskoodin tähän sähköpostiin varmistaakseen, että omistat ja hallinnoit tätä podcastia. Sinun pitäisi pystyä asettamaan sähköpostiosoitteesi julkiseksi podcast-palveluntarjoajasi asetuksissa.

 6. Jos kelpaa, vihreä hyväksyntäviesti ilmestyy RSS-syötteen osoitteen alle. Valitse Seuraava.

 7. Valitse Lähetä koodi.

 8. Spotify lähettää sinulle nyt koodin sähköpostitse. Avaa sähköposti, kopioi 8-numeroinen koodi, liitä se Spotify-sivuston kenttään ja valitse sitten Seuraava.

 9. Valitse maa, kieli, isäntä ja luokka käyttämällä neljää avattavaa valikkoa.

  Näitä tietoja voidaan käyttää podcastisi esittelemiseen mahdollisille uusille kuuntelijoille, joten ole strateginen valinnoissasi. Jos esimerkiksi asut Tokiossa, mutta kohdistat kuuntelijoita Sydneyssä, valitse maaksesi Australia.

 10. Mahdollisuus valita eri alaluokkia saattaa tulla näkyviin riippuen podcastille valitsemastasi pääkategoriasta. Valitse enintään kolme alaluokkaa ja valitse sitten Seuraava.

 11. Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein ja valitse Lähetä. Jos haluat muuttaa jotain, valitse Mene takaisin ja tee haluamasi muutokset.

  Spotify saattaa hyväksyä podcastisi välittömästi tai hyväksymisprosessi voi kestää useita päiviä. Jos hyväksyt heti, sinulle ilmoitetaan heti, kun olet valinnut Lähetä. Jos ei, saat sähköpostin heti, kun podcastisi on julkaistu Spotifyssa.

 12. Kun olet hyväksynyt, voit tarkastella podcast-tilastojasi kirjautumalla Spotify for Podcasters -verkkosivustoon ja valitsemalla podcastisi nimen.

  Se voi kestää muutaman päivän, mutta lopulta näet, kuinka monta seuraajaa podcastillasi on, kuinka monta kuuntelua kullakin jaksolla on ja kuuntelijoidesi iän, sukupuolen ja kansallisuuden. Sinun pitäisi myös pystyä näkemään, mitkä artistit ovat kuuntelijoidesi suosituimpia.

Lähetä podcastisi Spotifyyn

On tärkeää ymmärtää, että Spotify toimii podcastien etsintä- ja kuuntelupalveluna, ei podcast-isännöintipalveluna. Pohjimmiltaan et voi ladata podcast-jaksojasi Spotify-palvelimille, joten sinun on isännöitävä tiedostoja omalla verkkosivustollasi tai käytettävä podcast-palveluntarjoajaa. Voit kuitenkin lähettää podcastisi Spotifylle, jotta se sisällytetään hakemistoon ja jaksot ovat suoratoistettavissa tai ladattavissa Spotify-sovelluksen kautta. On olemassa suuri määrä korkealaatuisia podcast-isännöintipalveluita, jotka tarjoavat sekä ilmaisia ​​että maksullisia vaihtoehtoja.

Edut podcastin lisäämisestä Spotifyyn

On useita syitä, miksi podcastien pitäisi harkita podcastin lisäämistä Spotifyyn:

 • Spotify kasvattaa yleisöäsi: On melko tärkeää, että miljoonat kuuntelijat voivat löytää podcastisi.
 • Säilytät kaikki oikeudet: Voit silti katsella podcastiasi muissa hakemistoissa ja palveluissa, kuten Stitcherissä, jos olet Spotifyssa.
 • Tehokas analytiikka: Spotify antaa sinulle tietoja siitä, mitä jaksoja kuunnellaan, kuinka kauan niitä kuunnellaan ja milloin ihmiset lopettavat jakson kuuntelemisen.
 • Kuuntelijan tiedotSpotify voi myös kertoa sinulle, minkälaisesta musiikista kuuntelijat ovat kiinnostuneita, sekä perusväestötilastot.
 • Instagramin ja Twitterin integraatio: Molemmat sosiaaliset verkostot tarjoavat ääniesikatselun Spotify-podcast-jaksoista, kun käyttäjät jakavat ne.
 • Ansaitse rahaa tilauksilla: Spotify tukee tilauksia kaikille podcasteja lähettäville; voit julkaista eksklusiivisia jaksoja ja jopa kaupallistaa koko syötteesi.

Spotify podcasterille

Spotify for Podcasters -ohjelmaan kuuluvat sisällöntuottajat voivat merkitä podcastinsa vain tilaajille ja kerätä tuloja alustalta. Palvelu on ilmainen podcastereille, joten he pitävät suurimman osan tilaajiensa voitoista. Ankkurin avulla podcasterit voivat myös ladata videoita, luoda kyselyjä ja lisätä muuta interaktiivista sisältöä kuuntelijoille.

Por Markus