GettyImages 909600256 5b75d62ac9e77c0057913a4a

Mitä tietää

 • Aseta Bluetooth-laitteesi pariliitostilaan painamalla . pitää Nykyinen painiketta tai Yhdistää nuppi.
 • iPhone: Siirry kohtaan asetukset > Bluetooth > Muut laitteet. Napauta laitetta muodostaaksesi yhteyden.
 • Android: Siirry osoitteeseen asetukset > Yhdistetyt laitteet > Bluetooth. Valitse Yhdistä uusi laite ja napauta sitten kaiuttimen nimeä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Bluetooth-kaiutin liitetään iPhone- tai Android-älypuhelimeen. Jotkut Android-painikkeet ja valikkovaihtoehdot voivat olla hieman erilaisia.

Bluetooth-kaiuttimen yhdistäminen iPhoneen

Bluetooth-kaiuttimen yhdistäminen iPhoneen tarvitsee tehdä vain kerran. Kun Bluetooth-kaiutin on yhdistetty onnistuneesti iPhoneen, sen pitäisi muodostaa yhteys automaattisesti aina, kun se käynnistetään.

 1. Aseta Bluetooth-laite pariliitostilaan.

 2. Avaa iPhonessa asetukset sovellus.

 3. Valitse Bluetooth.

 4. Varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä. Kuten Bluetooth vaihtokytkin on vihreä, Bluetooth on päällä eikä mitään tarvitse muuttaa. Jos ei, ota Bluetooth käyttöön valitsemalla kytkin.

 5. Vieritä alas kohtaan Muut laitteet ja etsi Bluetooth-kaiutin luettelosta. Ole kärsivällinen, sillä voi kestää hetken ennen kuin ilmestyt. Varmista, että Bluetooth-kaiutin on pariliitostilassa tänä aikana.

  Bluetooth-asetusnäyttö iPhonessa

 6. Kun kaiutin tulee näkyviin, valitse laitteen nimi, johon haluat muodostaa yhteyden. Kahden laitteen pariliitoksen muodostaminen kestää muutaman sekunnin. Kun olet valmis, tilaksi päivitetään: Yhdistetty näytöllä.

Bluetooth-kaiuttimen yhdistäminen Android-puhelimeen

Kuten iPhonessa, Bluetooth-kaiuttimen yhdistäminen Android-laitteeseen tarvitsee tehdä vain kerran. Kun Bluetooth-kaiutin on yhdistetty onnistuneesti laitteeseesi, sen pitäisi muodostaa yhteys automaattisesti aina, kun se käynnistetään.

 1. Avaa asetukset sovellus.

 2. Navigoida johonkin Yhdistetyt laitteetja kytke päälle Bluetooth vaihtokytkin, jos se ei ole päällä.

  Näyttökaappaukset Android-laitteesta, jossa on Bluetooth-kytkin

 3. Valitse Bluetooth nähdäksesi vaihtoehdot.

 4. Valitse Yhdistä uusi laite asettaaksesi Bluetooth-laitteen pariliitostilaan.

 5. Etsi luettelosta Bluetooth-kaiuttimen nimi. Ole kärsivällinen, sillä voi kestää hetken ennen kuin ilmestyt. Varmista, että Bluetooth-kaiutin on pariliitostilassa tänä aikana.

 6. Valitse kaiuttimen nimi, johon haluat muodostaa yhteyden. Laitteiden pariliitoksen muodostaminen kestää muutaman sekunnin. Kun olet valmis, näyttö ilmoittaa, että kaiutin on kytketty.

  Näyttökaappaukset Android-laitteesta, joissa näytetään, kuinka laitepari muodostetaan Bluetoothin kautta

Useiden kaiuttimien yhdistäminen kerralla

Jotkut suositut Bluetooth-kaiuttimet voidaan liittää samanaikaisesti yhteen puhelimeen stereoäänen saamiseksi tai äänenvoimakkuuden lisäämiseksi. Jos sinulla on samaan aikaan yhdistävä kaiutinpari, lataa valmistajan mobiilisovellus Google Playsta tai Apple App Storesta aloittaaksesi. Esimerkiksi Logitechin suositut Ultimate Ears -kaiuttimet voidaan yhdistää lataamalla jokin yrityksen saatavilla olevista sovelluksista. Tarkista valmistajalta, onko ominaisuus mahdollista kaiuttimiesi kanssa.

Kuinka ottaa pariliitostila käyttöön kaiuttimessa

Ennen kuin muodostat pariliitoksen, aseta Bluetooth-kaiutin pariliitostilaan, jotta puhelimesi voi löytää sen alkuasetusta varten. Vaikka jokainen kaiutin siirtyy pariliitostilaan eri tavalla, näiden kahden ehdotuksen pitäisi auttaa sinua selvittämään, kuinka saat kaiuttimesi mukautumaan nopeasti. Jos alla olevat vinkit eivät koske laitettasi, katso lisäohjeita kaiuttimen valmistajan käyttöoppaasta.

 • Pidä virtapainiketta painettuna: Monet Bluetooth-kaiuttimet siirtyvät pariliitostilaan sammuttamalla kaiuttimen ja käynnistämällä laitteen samalla, kun pidät virtapainiketta painettuna. Kun kaiutin on pariliitostilassa, siitä kuuluu yleensä ääni tai merkkivalo vilkkuu nopeasti.
 • Paina ja pidä pariliitospainiketta painettuna: Joissakin Bluetooth-kaiuttimissa on erityinen painike, joka asettaa laitteen pariliitostilaan. Etsi laitteestasi painike, jonka vieressä on Bluetooth-symboli, ja pidä sitä painettuna, kunnes kaiutin piippaa tai merkkivalo vilkkuu nopeasti.

Nyt kun Bluetooth-kaiuttimesi on löydettävissä, yhdistä se iPhone- tai Android-puhelimeen.

FAQ

 • Kuinka yhdistän Bluetooth-laitteen Windows 10:een?

  Jos haluat muodostaa pariliitoksen Windows-kannettavan tai pöytätietokoneen kanssa, varmista, että Bluetooth on päällä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Bluetooth -kuvaketta ilmoituksia alueelle tai mene Ohjauspaneeli > Laitteisto ja ääni > Laitteet ja tulostimet. Valitse laite luettelosta ja anna PIN-koodi pyydettäessä ja valitse Kytkeä.

 • Miksi Bluetooth-kaiuttimeni ei muodosta yhteyttä?

  Syitä siihen, miksi Bluetooth ei muodosta yhteyttä, voi olla useita. Sinulla saattaa olla yhteensopimattomia Bluetooth-versioita. Tai se voi olla fyysinen ongelma, kuten laitteet ovat liian kaukana toisistaan, yhden laitteen akku on vähissä tai se ei ole pariliitostilassa.

Por Markus