change desktop background windows 8 56bb98373df78c0b1371a930

Mitä tietää

 • Windows: avaa sisään kuvat > napsauta hiiren oikealla painikkeella > Asettaa > Tausta.
 • Mac ja Linux: Avaa tiedostoselaimessa > Napsauta hiiren kakkospainikkeella > Aseta työpöydän kuva/Aseta taustakuvaksi.
 • Matkapuhelin: asetukset > Taustakuva (iOS); asetukset > Taustakuva ja tyyli (Android).

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit vaihtaa työpöydän taustan eri käyttöjärjestelmissä, kuten Windowsissa, Macissa, Linuxissa, iOS:ssä ja Androidissa.

Kuinka asettaa Windowsin työpöydän tausta

Windowsin työpöydän taustan vaihtaminen on helppoa. On olemassa kaksi tapaa sen mukaan, onko kuva tällä hetkellä auki. Avaa valokuva, napsauta hiiren kakkospainikkeella tai napauta sitä pitkään ja valitse sitten Asettaa > Taustatai vanhemmissa Windows-versioissa, Asettaa > Aseta taustakuvaksi tai Aseta työpöydän taustakuvaksi.

Voit myös suorittaa samanlaisen vaiheen File Explorerissa: napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Aseta työpöydän taustakuvaksi.

"Aseta työpöydän taustaksi" -komento

Toinen Windowsissa toimiva menetelmä on personoida vaihtoehto työpöydältä:

 1. Napsauta Windows 11/10:ssä työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse personoida. Siirry Windows 8/7/Vistassa Ohjauspaneeliin Personointi omena.

  Mukauta-komento

 2. Valitse Kuva valikosta Tausta osio.

  Tausta-välilehden Kuva-vaihtoehto

  Jos et voi päättää mitä taustakuvaa haluat käyttää ja sinulla on useampi kuin yksi näyttö, voit asettaa eri taustakuvat kahdelle näytölle.

 3. Käytä Microsoftin kuvaa tai valitse Selaa valokuvia tai Selaamaan läpi löytääksesi toisen kuvan kiintolevyltäsi.

  Selaa-painike

  Käytä jo omistamaasi kuvaa tai katso tämä luettelo parhaista ilmaisista taustakuvasivustoista ladataksesi joitain muita. Ylläpidämme myös luetteloa verkkosivustoista, jotka on omistettu tietyntyyppisille ilmaisille työpöydän taustakuville, kuten rantataustakuville ja vuodenaikojen taustakuville (kuten syys- ja kesätaustakuville).

 4. Voit halutessasi säätää, venyttää tai täyttää näytön valokuvalla tai jopa laatoittaa, keskittää tai jakaa sen useille näytöille. Jotkin Windows-versiot tarjoavat lisävaihtoehtoja, kuten diaesityksen, joka vaihtaa taustaa automaattisesti ajan mittaan, mikä on hyödyllistä, jos et halua tyytyä vain yhteen taustaan.

Vaihda muiden laitteiden taustakuva

Windows ei ole ainoa käyttöjärjestelmä, jonka työpöydän taustaa voidaan mukauttaa. Alla on ohjeita muille laitteille.

macOS ja Linux

Napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Aseta työpöydän kuva. Käytä verkossa olevia kuvia tai tietokoneellesi tallennettuja kuvia.

"Aseta työpöydän kuva" -komento

Toinen tapa vaihtaa työpöydän kuvaa Macissa on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella työpöydän tyhjää aluetta ja valita Vaihda työpöydän tausta valinta. Jos käytät tätä menetelmää, valitse joitain muita taustoja ja kierrä ne kaikki aikataulun mukaan. Voit myös vaihtaa taustakuvan Järjestelmäasetusten avulla. Jos käytät Linux-käyttöjärjestelmää, kuten Ubuntua, napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneellesi tallennettua kuvaa ja valitse Aseta taustakuvaksi vaihtoehto valikosta. Toinen vaihtoehto on napsauttaa työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja siirtyä kohtaan . mennä Vaihda työpöydän tausta.

Aseta taustakuvaksi

iOS, iPadOS ja Android

Käytä tätä Android-opasta taustakuvan vaihtamiseen tai tutustu tähän oppaaseen uuden iPhone-taustakuvan valitsemiseen tai tähän iPadin taustakuvan asettamiseen.

Vaihda Android-taustakuva Kuvat-sovelluksesta

Vaihda Android-taustakuva Kuvat-sovelluksesta.

Puhelimella tai tabletilla otetut kuvat sopivat täydellisesti taustakuvaksi, mutta voit myös vierailla sivustoilla, jotka tarjoavat laitteellesi täydellisen kokoisia kuvia. Unsplash on loistava vaihtoehto molemmille alustoille; nähdä heidän iPhone- ja Android-taustakuvansa.

Por Markus