Flash Drive Image 7be5a07803ff47578a377603adcfa683

Mitä tietää

 • Mene tutkimusmatkailija > Tämä PC > Laitteet ja asemat paikantaaksesi asetetun flash-aseman.
 • Tarkista tallennustila napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella flash-asemaa ja valitsemalla Ominaisuudet.
 • Kapasiteetti on flash-aseman kokonaistila, ja Vapaa tila on tilaa lisää säilytystilaa varten.

On erittäin tärkeää tietää tarkka tallennustila flash-asemalla ennen tiedostojen siirtämistä. Tiedosto tai tiedostoerät eivät välttämättä mahdu flash-aseman käytettävissä olevaan tallennustilaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit tarkistaa flash-aseman tallennustilan ja vapauttaa tilaa tiedostoillesi Windows 11:ssä, mutta käsitteiden tulee koskea kaikkia Windows-versioita.

Mikä on flash-aseman tallennuskapasiteetti?

Tarkista aina, että flash-asemassasi on tarpeeksi tilaa jokaiselle siirrettävälle tiedostolle. Flash-aseman tallennuskapasiteetti on helppo tietää File Explorerista.

 1. Liitä flash-asema USB-porttiin. Oikealle saattaa ilmestyä automaattisen toiston ilmoitus, joka pyytää sinua ryhtymään toimiin flash-aseman suhteen. Ohita se ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

 2. Lehdistö Voittaa + E avataksesi File Explorerin. Voit myös avata File Explorerin napsauttamalla Windowsin tehtäväpalkin kansiokuvaketta.

 3. Vasemmassa sivupalkissa näkyy asennusasema, kansion pikakuvakkeet, verkkoasemat, toissijaiset asemat, kuten asennettu flash-asema, ja vaihtoehdot, kuten: Tämä PC.

 4. Valitse Tämä PC vasemmassa sivupalkissa.

 5. USB-muistitikkukuvake näkyy oikeanpuoleisessa ruudussa Laitteet ja asemat osio. Flash-aseman tallennuskapasiteetti näkyy kuvakkeen alla.

 6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-muistitikkukuvaketta ja valitse Ominaisuudet valikossa.

 7. Varmista, että Kenraali Ominaisuudet-valintaikkunan välilehti on näkyvissä.

 8. Tavujen määrä vieressä Vapaa tila on USB-aseman vapaan tallennustilan määrä. Levyn kokonaiskoko on seuraava: Kapasiteetti. Ympyräkaavio näyttää vapaan tilan ja käytetyn tilan välisen suhteen.

  Kuinka vapautan tilaa flash-asemalta?

  Flash-asemat ovat edullisia varmuuskopiointilaitteita. Mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi hamstrata niitä tiedostoilla, joita et tarvitse. Tässä on muutamia nopeita tapoja vapauttaa tilaa muistitikulta ja välttää «USB-muistitikku ei ole tarpeeksi tilaa» -viesti.

  Poista tiedostot manuaalisesti

  Tiedostojen manuaalinen valitseminen ja poistaminen on nopein tapa vapauttaa ylimääräistä tilaa flash-asemaltasi.

 9. Mene tutkimusmatkailija > Tämä PC > Laitteet ja asemat.

 10. Liitä flash-asema vapaana olevaan USB-porttiin.

 11. Avaa flash-asema kaksoisnapsauttamalla tai valitsemalla se.

 12. Valitse File Explorer -valikkopalkista Näkemys > näytä > Piilotetut kohteet paljastaa piilotetut tiedostot ja kansiot.

 13. Valitse poistettavat tiedostot ja paina Poista näppäintä näppäimistölläsi.

Alusta flash-asema

Alusta flash-asema vain, jos haluat poistaa kaiken levylle tallennetun sisällön ja määrittää tiedostojen varausjärjestelmän tyhjästä.

Tätä toimintoa ei voi kumota. Varmista, että et tarvitse flash-asemalla olevia tiedostoja tai sinulla on ne jo muualla.

 1. Liitä flash-asema vapaana olevaan USB-porttiin.

 2. Mene tutkimusmatkailija > Tämä PC > Laitteet ja asemat.

 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella flash-asemaa avataksesi kontekstivalikon. Valitse Muoto.

 4. Valitse Nopea muoto tyhjentääksesi flash-aseman nopeasti. Jätä tämä valintaruutu valitsematta, jos haluat sen pyyhkivän aseman ja tarkistavan myös virheellisiä sektoreita.

 5. Jos haluat täyden muodon, valitse exFAT tai NTFS. ExFAT-tiedostojärjestelmä on ihanteellinen flash-asemille, koska se on kevyt ja yhteensopiva useiden käyttöjärjestelmien kanssa kuin NTFS.

 6. Valitse Aloittaa alustaaksesi flash-aseman ja poistaaksesi kaiken sisällön.

FAQ

 • Kuinka paljon tallennustilaa flash-asemassa on?

  Flash-asemat eivät ole yksikokoinen tekniikka. Löydät USB-muistitikkuja, joiden kapasiteetti on alle 1 Gt – yli 1 Tt. Tallennettavan tiedon määrä on ratkaiseva tekijä flash-asemaa valittaessa. 1 Gt:n flash-asema toimii hyvin muutamille asiakirjoille, mutta kaikkien tiedostojen varmuuskopioimiseen saatat tarvita 500 Gt tai enemmän.

 • Mitä eroa on flash-tallennustilan ja kiintolevyn välillä?

  Kiintolevy on tietojen tallennuslaite, jota käytetään laajentamaan tietokoneen muistia. Siinä on alustat, joille tiedot kirjoitetaan. Toisin kuin kiintolevyssä tai optisessa asemassa, flash-asemassa ei ole liikkuvia osia. Toisin kuin kiintolevyt, flash-asemia ei myöskään käytetä pysyvään tai pitkän matkan tallennukseen, eivätkä ne vaadi virtalähdettä.

Por Markus