imac time machine logo 56a5d49b5f9b58b7d0de9f0b

Mitä tietää

 • Alusta uusi asema, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tietojen hankkimiseen. Varmista Ohita tämän taltion omistajuus On ei aktiivinen. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana.
 • Sisään Järjestelmäasetukset > Aikakonepoista valinta Varmuuskopioi automaattisesti. Vetäminen Backups.backupdb vanhasta asemasta uuteen.
 • Napsauta Time Machine -asetusruudussa Valitse Levy. Valitse uusi levy ja napsauta Käytä levyä. Valitse sen vieressä oleva valintaruutu Varmuuskopioi automaattisesti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka varmuuskopiotiedostot siirretään uuteen, suurempaan Time Machine -asemaan menettämättä tietoja. Ohjeet koskevat laitteita, joissa on macOS 10.6 tai uudempi.

Siirrä Time Machine uudelle asemalle

Noudata näitä ohjeita siirtääksesi nykyisen Time Machine -varmuuskopiosi uuteen, suurempaan asemaan.

 1. Liitä uusi kiintolevy Maciin sisäisesti tai ulkoisesti. Ulkoiset asemat voidaan liittää USB-, Thunderbolt- tai FireWire-porttiin Macissa.

 2. Käynnistä tietokone.

 3. Time Machine toimii Mac OS Extended (Journaled)- ja Xsan-muodoissa olevien levyjen kanssa. Jos yhdistämäsi varmuuskopioasema ei ole yhteensopiva, Mac pyytää sinua tyhjentämään sen. Joissakin käyttöjärjestelmäversioissa Mac kehottaa sinua alustamaan uudelleen tässä vaiheessa. Jos ei, voit alustaa levyn Levytyökalulla. Kiintolevyn alustaminen poistaa kaikki sen tiedot.

 4. Se, miten käytät Levytyökalua uuden kiintolevyn alustamiseen, riippuu käyttämästäsi macOS-versiosta. Ohjeet ovat erilaiset versioille Yosemiteen asti ja El Capitanin versioille.

 5. Kun olet alustanut uuden kiintolevyn, se asennetaan Macin työpöydälle.

 6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella uuden kiintolevyn kuvaketta työpöydällä ja valitse Tietojen hankkimiseen ponnahdusvalikosta.

 7. Muista tietää se Ohita tämän taltion omistajuus EI ole aktiivinen. Voit muuttaa sitä napsauttamalla riippulukon kuvake sijaitsee ikkunan oikeassa alakulmassa.

  Lukkokuvake Get Info -ikkunassa

 8. Anna pyydettäessä järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana. Nyt voit tehdä muutokset.

 9. Napsauta riippulukkoa uudelleen tallentaaksesi muutokset.

Siirrä Time Machine -varmuuskopiosi uudelle kiintolevylle

Kun olet määrittänyt uuden aseman, sinun on siirrettävä vanhat Time Machine -varmuuskopiot siihen. Tässä on mitä tehdä.

 1. Käynnistä Järjestelmäasetukset napsauttamalla Järjestelmäasetukset -kuvaketta Dockissa tai valitse Järjestelmäasetukset -lta Omena valikosta.

  Omenavalikon System Preferences -komento

 2. Valitse Time Machine -asetusruutu.

  Time Machine -vaihtoehto Järjestelmäasetuksissa

 3. Liu’uta Time Machine -kytkin asentoon Ulos tai poista valinta Varmuuskopioi automaattisesti laatikko. Molemmat suorittavat saman toiminnon.

  "Varmuuskopioi automaattisesti" -vaihtoehto.

 4. Liitä alkuperäinen levy tietokoneeseen ja vedä se Backups.backupdb kansio uudelle levylle.

  Varmuuskopiot-kansio macOS:ssä

 5. Anna pyydettäessä järjestelmänvalvojan nimi ja salasana. Kopiointiprosessi voi kestää hetken riippuen nykyisen Time Machine -varmuuskopiosi koosta.

 6. Kun kopiointi on valmis, palaa Time Machine -asetusruutuun ja napsauta Valitse Levy.

  Valitse levy -painike

 7. Valitse uusi levy luettelosta ja napsauta Käytä levyä.

  Levy-painikkeen käyttäminen

 8. Kytke Time Machine -kytkin päälle päällä tai valitse valintaruutu ennen sitä Varmuuskopioi automaattisesti.

  "Varmuuskopioi automaattisesti" -vaihtoehto.

Miksi tarvitset uuden Time Machine -varmuuskopiolevyn?

Lopulta saatat päättää, että tarvitset lisää tilaa Time Machine -varmuuskopioillesi ja haluat siirtää ne suuremmalle asemalle. Saatat tarvita lisää tilaa kahdesta syystä. Maciin tallennetun tiedon määrä on epäilemättä kasvanut ajan myötä, kun olet lisännyt sovelluksia ja luonut ja tallentanut enemmän asiakirjoja. Jossain vaiheessa saatat kasvaa yli alkuperäisen Time Machinen kiintolevyn käytettävissä olevan tilan. Toinen syy lisätilan tarpeeseen on halu tallentaa enemmän datahistoriaa. Mitä enemmän datahistoriaa tallennat, sitä kauemmaksi ajassa taaksepäin voit noutaa tiedoston. Time Machine tallentaa useita sukupolvia dokumentteja tai muita tietoja, kunhan sinulla on tarpeeksi tilaa niille. Kun levy kuitenkin täyttyy, Time Machine poistaa vanhemmat varmuuskopiot tehdäkseen tilaa uusimmille tiedoille.

Valitse uusi Time Machine -levy

Time Machinessa levyn koko on tärkeämpi kuin yleinen suorituskyky. Levyn nopeudella ei pitäisi olla väliä varmuuskopiolevylle, jota yleensä käytät tietojen tallentamiseen noutamatta niitä, joten sinun tulee etsiä mahdollisimman paljon tallennustilaa, johon sinulla on varaa. Ulkoiset kotelot ovat loistava valinta Time Machine -asemille, joten voit liittää aseman Maciin Thunderboltin tai USB 3:n avulla tarpeidesi mukaan. USB 3 ja uudemmat kotelot ovat ylivoimaisesti suosituimpia ja edullisimpia kotelovaihtoehdoista, ja ne tarjoavat hyvää vastinetta tähän käyttöön. Varmista, että kotelo on hyvämaineelta valmistajalta.

Por Markus