signinwithapple 3fcd5fc87296492ba3f79f9fe0a53d53

Mitä tietää

  • Avaa yhteensopiva sovellus > todenna Face ID:llä tai Touch ID:llä > valitse Kirjaudu sisään Applella kun se ilmestyy.
  • Muut kuin Applen sovellukset voivat käyttää JavaScript-versiota ominaisuudesta nimeltä Kirjaudu sisään Apple JS:llä.
  • Tilit, jotka on liitetty iCloudissa käytettyyn sähköpostiosoitteeseen, saavat sähköposti-ilmoitukset tunnistetiedoista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää Applen sisäänkirjautumista sovellusten, verkkosivustojen ja muiden digitaalisten palvelujen käyttämiseen.

Kuinka käytät Kirjaudu sisään Applen kanssa?

Sen sijaan, että käyttäisit sosiaalista tiliä tai sähköpostia vahvistuksena, Apple sanoo, että Apple ID -kirjautumisesi luo ainutlaatuisen satunnaisen tunnuksen. Jos sovellus tai verkkosivusto pyytää sähköpostiosoitettasi, voit jakaa tai piilottaa oikean sähköpostiosoitteesi satunnaisesti luodun sähköpostiosoitteen taakse. CNN:n mukaan, kun käytät yhteensopivaa sovellusta, todennat ensin Face ID:llä tai Touch ID:llä iPhonessa (ja käyt läpi kaksivaiheisen todennuksen, jos Apple ID:ssäsi on tämä käytössä), sitten näet vaihtoehdon napauttaa merkkiä. Apple ID -painikkeella tai kirjoita sähköpostiosoitteesi tavalliseen tapaan. Tämä varmistaa, että kirjautumistietosi ovat turvallisia ja yksityisiä, ja varmistaa myös, että sinua ei voida seurata verkossa Facebookin tai Googlen sosiaalisista kirjautumisistasi. Vaikka Apple näytti tämän vain iPhonessa, voit todennäköisesti tehdä saman Apple Watchista, iPadista ja Macista. Tämä on tulossa hieman tekniseksi, mutta TechCrunch sanoo, että muut kuin Applen sovellukset voivat käyttää verkkopohjaista ratkaisua sisällyttääkseen sisäänkirjautumisen Applella, myös JavaScriptillä, nimeltään Sign In with Apple JS. Lisäksi, jos sinulla on jo tili sovellukselle tai verkkosivustolle sähköpostiosoitteen kautta (ja se on tallennettu iCloudiin), Apple varoittaa sinua ja antaa sinulle mahdollisuuden käyttää vanhan tilin tunnistetietoja. Viime kädessä, jos yksityisyys on sinulle tärkeää ja olet Applen käyttäjä (vaikka käytät vain iTunesia/Apple Musicia kappaleiden tai TV-ohjelmien ostamiseen), Kirjaudu Applen kanssa -palvelun pitäisi palvella sinua hyvin. Nyt voit käyttää sovelluksia ja kirjautua verkkosivustoille huolehtimatta siitä, että sinua seurataan tai henkilökohtaisia ​​tietojasi käytetään tietämättäsi.

Applen mukaan

Kuten Apple sanoo kehittäjäsivustollaan, «Sign In with Apple luotiin alusta alkaen antamaan käyttäjille mielenrauha heidän yksityisyydestään. Tiedonkeruu rajoittuu käyttäjän nimeen ja sähköpostiosoitteeseen, ja Applen yksityisen sähköpostin välityksen avulla käyttäjät voivat vastaanottaa sähköpostia, vaikka he haluaisivat pitää osoitteensa yksityisenä. Apple ei seuraa käyttäjiä, kun he ovat vuorovaikutuksessa sovelluksesi kanssa. WWDC:ssä kesäkuussa 2019 julkistettu Sign In with Apple on osa iOS 13:a ja toimii iPad-, Apple Watch- ja Mac-tietokoneidesi kanssa. Lisäksi Apple sanoo, että se on helppo ottaa käyttöön verkkoteknologioiden avulla, mikä tarkoittaa, että se näkyy todennäköisesti myös muissa laitteissa (ajatellen Android-sovelluksia ja PC:itä) myös tulevaisuudessa.

Por Markus