GettyImages 898843468 1 5a2a6de2380547a7891a71c034c74ae2

Mitä tietää

 • Käytä ilmaista pilvitallennusvaihtoehtoa, kuten Dropbox. Voit käyttää niitä verkossa millä tahansa tietokoneella vetämällä kohteita Dropbox-kansioosi.
 • Liitä tietokoneet USB-kaapelilla ja siirrä sitten kaikki tiedostot PCmover Expressin kaltaisella työkalulla.
 • Kopioi siirrettävät tiedostot ulkoiseen asemaan ja liitä sitten ulkoinen kiintolevy toiseen tietokoneeseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tiedostot siirretään tietokoneesta tietokoneeseen pilvitallennuspalvelun, siirtokaapeleiden tai ulkoisten kiintolevyjen avulla. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10-, Windows 8.1- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiä.

Tiedostojen siirto pilvitallennuspalvelun avulla

Sen sijaan, että tallentaisit tietoja vain tietokoneellesi, tiedot voidaan tallettaa turvallisesti pilvipalveluntarjoajalle ja jopa palauttaa, jos sinulla on ongelmia tietokoneesi kanssa. Ilmainen pilvitallennusvaihtoehto on Dropbox, jonka avulla voit siirtää tiedostoja tietokoneelta tietokoneelle. Dropbox tekee tiedostojen siirtämisestä helppoa, koska voit tallentaa kaiken tarvitsemasi pilveen ja käyttää sitä missä tahansa, missä sinulla on Internet-yhteys.

 1. Lataa ja asenna Dropbox-työpöytäsovellus molempiin tietokoneisiin.

 2. Varmista, että Dropbox-kansio on molempien tietokoneiden kiintolevyillä ja että Dropbox-kuvake näkyy Windowsin ilmaisinalueella.

 3. Kun olet asentanut, kirjaudu sisään Dropbox-tilillesi molemmilla tietokoneilla tai rekisteröidy tilille.

  Dropbox käynnistysvalikossa

 4. Avaa My Dropbox tietokoneella, joka sisältää siirrettävät tiedostot.

  Avaa Dropbox

 5. Avata tutkimusmatkailija ja valitse kaikki tiedostot tai kansiot, jotka haluat siirtää.

  Avaa File Explorer

 6. Vedä valitut kohteet kiintolevyn Dropbox-kansioon ladataksesi ne Dropbox-tilillesi.

  Vedä ja pudota Dropboxiin

 7. Niin kauan kuin käyttämilläsi tietokoneilla on Internet-yhteys ja molemmat tietokoneet ovat kirjautuneita Dropboxiin, kaikkien tiedostojesi pitäisi siirtyä onnistuneesti. Riippuen tietokoneelta PC:lle siirretyn tiedon määrästä, prosessi voi kestää jonkin aikaa, ja siihen voi vaikuttaa Internet-yhteytesi laatu. Pidä molemmat tietokoneet kirjautuneena sisään, varmista, että ne pysyvät päällä ja vältä asetusten muuttamista siirron aikana.

 8. Tiedät, että siirtoprosessi on valmis, kun vihreä ympyrä, jossa on valintamerkki, ilmestyy Dropbox-kansiossasi olevien tietojen viereen tietokoneella, johon siirrät.

 9. Sinun pitäisi sitten nähdä tiedostot ja kansiot molemmissa tietokoneissa. Voit jättää tiedot Dropboxiin tai kopioida ja liittää haluamaasi paikkaan uudella tietokoneella. Ennen kuin poistat tiedostoja tai tyhjennät kiintolevyn, kirjaudu ulos Dropboxista ja poista sovellus vanhalta tietokoneeltasi. Jos molemmat tietokoneet ovat edelleen kirjautuneena sisään, kaikki synkronoidut tiedostot molemmissa tietokoneissa poistetaan.

Siirrä tiedostoja siirtokaapeleilla

Vaikka tätä menetelmää voidaan pitää vanhanaikaisena, siirtokaapelit tarjoavat luotettavan tavan siirtää tietoja tietokoneesta toiseen. Jopa ilman Internet-yhteyttä siirtokaapelin avulla voit siirtää tiedostoja fyysisesti lähellä toisiaan olevien tietokoneiden välillä. Siirtokaapelit voivat myös siirtää tietoja Windows XP:stä Windows 10:een sisäänrakennetun tiedostonsiirtoohjelmiston avulla.

 1. Varmista, että molemmat tietokoneet ovat päällä ja Windows on käynnissä jokaisessa tietokoneessa.

 2. Liitä USB-kaapeli uuden tietokoneesi USB-porttiin.

 3. Odota, että uuden tietokoneen käyttöjärjestelmä rekisteröi, että siirtokaapeli on kytketty, ja liitä sitten USB-tiedonsiirtokaapeli vanhaan tietokoneeseesi.

 4. Valitse Windows Aloittaa nuppi. Etsi Windows 7 -tietokoneellasi «Windowsin helppo siirto» Windows-haun avulla ja paina sitten Tulla sisään.

  Windowsin helppo siirto

  Jos käytät Windows 10:tä, Easy Transfer ei ole käytettävissä. Microsoft on kuitenkin tehnyt yhteistyötä Laplinkin kanssa tarjotakseen alennettuja PCmover Express -tilauksia, jotka siirtävät tiedostosi pitkälti samalla tavalla.

 5. Ohjattu Easy Transfer Wizard latautuu vanhaan tietokoneellesi. Seuraa kehotteita saadaksesi ohjeet siirtoprosessin läpi. Sinun on päätettävä, mitä tietoja haluat siirtää vanhasta tietokoneesta uuteen tietokoneeseen.

 6. Odota, että tiedoston siirto on valmis. Muista pitää molemmat tietokoneet päällä ja tarkista uusi tietokoneesi varmistaaksesi, että kaikki tiedostot on siirretty.

Siirrä tiedostoja ulkoisella kiintolevyllä

Jos sinun on ostettava ulkoinen kiintolevy siirtääksesi tietoja tietokoneesta toiseen, tämä menetelmä voi nopeasti tulla kalliimmaksi kuin muut vaihtoehdot. Se on kuitenkin yksi luotettavimmista. Tiedostojen tallentaminen ulkoiselle kiintolevylle tarjoaa myös erinomaisen varmuuskopion, jos tiedot poistetaan jommastakummasta tietokoneesta. Tiedostojen siirtäminen uudelle koneellesi on yhtä helppoa kuin vetämällä ja pudottamalla ne uudelle tietokoneellesi.

Kopioi tiedostot ulkoiselle asemalle

Ensimmäinen vaihe tiedostojen siirtämisessä tietokoneesta toiseen käyttämällä ulkoista kiintolevyä on kopioida tiedostot, jotka haluat siirtää ulkoiselle asemalle. Se on yksinkertainen prosessi, mutta se voi viedä aikaa, jos siirrät paljon tiedostoja tai suuria tiedostoja.

 1. Liitä ulkoinen kiintolevy vanhaan tietokoneeseesi.

 2. Valitse Windows Aloittaa nuppi.

  Windowsin Käynnistä-painike

 3. Avata tutkimusmatkailija.

  Explorer-ikkuna

 4. Jos ulkoinen kiintolevy on liitetty oikein tietokoneeseen, ulkoisen aseman kuvake näkyy File Explorerin laiteluettelossa. Varmista, että tiedoillesi on riittävästi vapaata tilaa.

  Ulkoinen kovalevy

  Jos et ole varma, mikä kuvake avaa ulkoisen kiintolevyn, etsi kuvake, jossa on laitteen nimi. Suosittuja ulkoisten kiintolevyjen merkkejä ovat Western Digital, HP tai Seagate.

 5. Valitse tiedostot, jotka haluat siirtää, ja kopioi ne ulkoiselle kiintolevylle.

 6. Siirrä yksi tiedosto vetämällä ja pudottamalla se ulkoiselle kiintolevylle. Voit myös siirtää useita tiedostoja käyttämällä . pitää Ctrl -näppäintä, napsauta kutakin tiedostoa ja vedä ne sitten ulkoiselle kiintolevylle.

  Vedä ja pudota yksi tiedosto

Kopioi tiedostot uudelle tietokoneellesi

Kun olet kopioinut tiedostot vanhalta tietokoneeltasi, on aika kopioida ne uudelleen, mutta uuteen tietokoneeseen. Prosessi toimii samalla tavalla kuin tiedostojen lisääminen ulkoiselle kiintolevylle.

 1. Liitä ulkoinen kiintolevy uuteen tietokoneeseesi.

 2. Avaa File Explorer uudella tietokoneellasi ja selaa kansioitasi löytääksesi sijainti tuoduille tiedostoille, jotka haluat kopioida.

  tutkimusmatkailija

 3. Palaa Käynnistä-valikkoon ja avaa toinen File Explorer -ikkuna. Etsi Paikallinen levy C: -kuvake tämän tietokoneen alta ja tarkista, onko tiedoillesi tarpeeksi vapaata tilaa.

  Avaa toinen tiedostojen hallintaikkuna

 4. Valitse uudessa File Explorer -ikkunassa ulkoinen kiintolevy.

  Valitse kiintolevyn kuvake

 5. Selaa kiintolevyn tietoja, kunnes löydät kansion, joka sisältää tuotavat tiedostot. Vedä ja pudota valitut tiedostot ulkoiselta kiintolevyltä kopioidaksesi ne uuteen tietokoneellesi.

  Siirrä tiedostoja kiintolevyltä PC:lle

 6. Sulje molemmat Explorer-ikkunat, kun kaikki tietosi on siirretty.

Por Markus