xboxonecontrollerapart 2abb3151f1f84106ae88ebb97e705b9c

Mitä tietää

 • Etsi puhdas, selkeä ja hyvin valaistu työalue ja osta T-8-turvallinen Torx. Löysää ja kallista kädensijan suojukset varovasti vääntötyökalulla.
 • Irrota akun kansi; irrota kaikki ruuvit T-8 Torx -turvakärjellä. Irrota kokoonpano etukotelosta.
 • Puhdista ja vaihda komponentit sisätilojen avulla ja poista analogiset sauvat, d-pad-rengas ja d-pad ja paljon muuta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Xbox One -ohjain puretaan, jos se tarvitsee korjausta, ottaen huomioon mahdolliset ongelmat ja tarvitsemasi erikoistyökalut. Xbox One -ohjaimet hyväksytään laajalti parhaiksi videopeliohjaimiksi, mutta ne rikkoutuvat silti ajoittain.

Kuinka purkaa Xbox One -ohjain

Ennen kuin voit purkaa Xbox One -ohjaimen, sinun on löydettävä puhdas ja selkeä työtila, joka on hyvin valaistu. Tarvitset myös seuraavat työkalut, jos sinulla ei vielä ole niitä:

 • T-8 Turvallisuus Torx
 • utelias työkalu

Työkalut Xbox One -ohjaimen purkamiseen

Voit käyttää Torx-terää ruuvimeisselissä tai hylsyavaimessa tai käyttää erityistä Torx-ruuvimeisseliä, mutta sen on oltava T-8-turvatorx. Voit erottaa tavallisen Torxin ja Safety Torxin välillä Safety Torxin kärjessä olevasta pienestä reiästä. Ilman tätä pientä reikää tavallinen T-8 Torx ei mahdu Xbox One -ohjaimen ruuveihin. Uteliaana työkalua varten voit käyttää mitä tahansa tarpeeksi ohutta mahtumaan ohjaimen kotelon ja päätykappaleiden väliseen rakoon. Yritä käyttää muovisia työkaluja, jos mahdollista, jotta ohjaimen kotelo ei vahingoitu. Voit purkaa Xbox One -ohjaimen seuraavasti:

 1. Erota oikean tai vasemman kädensijan suojus varovasti vääntötyökalulla.

  Xbox One -ohjaimen purkaminen.

 2. Kun kannet alkavat erottua, voit vetää ne varovasti pois käsin.

  Erillinen kahvasuojus Xbox One -ohjaimessa.

 3. Toista prosessi toisen kädensijan kannen kanssa.

  Irrota kahvan kansi Xbox One -ohjaimesta.

 4. Irrota akun kansi.

  Xbox One -ohjain, joka on valmis purettavaksi.

  Jos ohjainta ei ole koskaan purettu osiin, paristokotelossa oleva tarra on ehjä. Tarra on työnnettävä läpi tai leikattava pois Torx-terällä päästäksesi piilotettuun ruuviin.

 5. Olet nyt valmis irrottamaan ruuvit, alkaen paristolokeron piilotetusta ruuvista. Käytä T-8 Torx -turvaterää ja varmista, että kiristät sen kunnolla ja käytä tasaista painetta välttääksesi ruuvin löystymisen.

  Xbox One -ohjaimen piilotetun ruuvin poistaminen.

 6. Käytä samaa Torx-terää tai ruuvimeisseliä irrottaaksesi yksi ruuvi yhdestä kahvasta.

  Ruuvien irrottaminen Xbox One -ohjaimesta.

 7. Irrota toinen ruuvi samasta kahvasta.

  Ruuvien irrottaminen Xbox One -ohjaimesta.

 8. Toista sama toimenpide toisella kahvalla, irrota kaksi viimeistä ruuvia ja ohjain hajoaa.

  Xbox One -ohjaimen oikeanpuoleiset ruuvit.

 9. Voit nyt käyttää rumblemoottoreita, liipaimia ja joitain ylimääräisiä ruuveja, jotka voit jättää rauhaan, ellet tarvitse vaihtaa tiettyjä piirilevyn osia. Päästäksesi käsiksi useimpiin muihin osiin, irrota kokoonpano etukotelosta ja käännä se ympäri.

  Purettu Xbox One -ohjain.

 10. Tästä näkymästä voit puhdistaa painikkeet ja analogiset sauvat, poistaa analogiset sauvat, poistaa d-pad-renkaan ja d-padin ja paljon muuta.

  Purettu Xbox One -ohjain.

 11. Kokoaksesi ohjaimen uudelleen, kun olet valmis, käännä nämä vaiheet päinvastaisessa järjestyksessä. Aseta ohjainyksikkö takaisin etukoteloon, aseta takakotelo paikalleen, aseta ja kiristä kaikki ruuvit ja napsauta lopuksi kahvan kannet ja akun kansi takaisin paikoilleen.

Suorita Xbox One -ohjaimen korjaukset

Kun olet purkanut Xbox One -ohjaimen onnistuneesti, voit kokeilla korjauksia. Jotkut ongelmat voidaan ratkaista yksinkertaisesti puhdistamalla komponentit, kun taas toiset vaativat komponenttien vaihtamista. Joissakin tapauksissa komponenttien poistaminen ja vaihtaminen edellyttää edistyneitä taitoja, kuten juottamista. Kokemuksestasi riippuen osa korjauksista on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi. Muut ratkaisut ovat paljon yksinkertaisempia, kuten d-pad-renkaan korjaaminen tai vaihtaminen. Jos d-pad ei vastaa oikein, kokeile tätä pikakorjausta:

 1. Löysää varovasti jousiteräksistä d-tyynyn rengasta utkivalla työkalulla tai pinseteillä.

  D-pad-renkaan poistaminen Xbox One -ohjaimesta.

 2. Nosta varovasti d-tyynyn renkaan käsivarsia, jotta ne kohdistavat enemmän painetta ja kootaan uudelleen. Jos tämä ei ratkaise ongelmaasi, saatat tarvita uuden d-pad-renkaan.

  Xbox One D-pad -renkaan taivutus.

Miksi irrottaa Xbox One -ohjain?

Jos Xbox One -ohjaimesi ei toimi kunnolla ja olet jo päivittänyt laiteohjelmiston ja korjannut perusongelmia, kuten paristojen tarkistamisen, seuraava vaihe on yleensä ohjaimen purkaminen. Tässä on joitain ratkaisuja, jotka edellyttävät Xbox One -ohjaimen purkamista, mukaan lukien neuvoja siitä, mitä tehdä ohjaimen avaamisen jälkeen:

 • Viallinen d-pad: Kampea varovasti ylös jousikokoonpanon kielekkeet, jotta se työntyy alas voimakkaammin. Vaihda tarvittaessa.
 • Kelluvat analogiset tikut: Puhdista tai vaihda analogiset sauvat tarpeen mukaan.
 • Toimimaton ääniliitäntä: Tarkista, että tunkki on kunnolla paikallaan ja koskettaa, ja vaihda tarvittaessa.
 • liimaiset painikkeet: Käytä puristettua ilmaa ja muita menetelmiä roskat ja muut jäämät poistamiseen sen jälkeen, kun olet poistanut piirilevyn ohjaimen kotelosta.

Por Markus