IMG 6407ipadpromockup 08bfad75f6a04deaa33d23fc728ee91f

Mitä tietää

  • Napsauta hiiren kakkospainikkeella iPadia pitämällä sormeasi tekstin päällä tai lähellä avataksesi hiiren kakkospainikkeen valikon.
  • Et voi napsauttaa hiiren kakkospainikkeella mitään iPadin kohtaa.
  • Oikean painikkeen valikossa on vähemmän toimintoja kuin saman vaihtoehdon suorittamisessa tietokoneessa.

Tässä artikkelissa on tietoja siitä, kuinka iPadia napsautetaan hiiren kakkospainikkeella ja missä tätä ominaisuutta käytetään.

Voitko napsauttaa iPadia hiiren oikealla painikkeella?

Kyllä, voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella iPadia, mutta vain rajoitetussa kapasiteetissa. Jos olet tottunut käyttämään hiiren kakkospainikkeella olevaa valikkoa tietokoneellasi, tiedät, että se voi avata vaihtoehtojen maailman, joihin et pääse käsiksi hiiren vasemmalla napsautuksella. Napsauttaminen on kuitenkin luonnostaan ​​hiiritoiminto, mikä tarkoittaa, että se on sisäänrakennettu tietokoneen hiiren ja työpöydän käyttöjärjestelmään kontekstivalikkojen avaamiseksi. Voit silti suorittaa joitain toimintoja, joita napsauttaisit hiiren kakkospainikkeella tietokoneessa, mutta kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä, ja toiminnot, jotka ovat yleensä ominaisia ​​tekstin kanssa. Voit esimerkiksi napauttaa ja pitää painettuna tekstikohdetta iPadissa tai verkkoselaimessa iPadissa, jolloin avautuu hiiren kakkospainikkeella valikko, jossa on muutamia toimintoja. Voit myös käyttää Bluetooth-yhteyttä hiirtä napsauttaaksesi iPadia hiiren kakkospainikkeella. Saat silti rajalliset hiiren kakkospainikkeen valikot, kun käytät sitä, mutta hiiri voi olla helpompi tapa työskennellä, jos sinulla on tilaa ja hiiri käytettäväksi.

Kuinka napsautat hiiren kakkospainikkeella iPadia ilman hiirtä?

Napsauta hiiren kakkospainikkeella iPadia painamalla yhtä sormea ​​näytöllä ja pitämällä sitä siellä sekunnin tai kaksi (ei liiku). Tämä ele avaa kontekstivalikon kaikille käyttämillesi sovelluksille. On kuitenkin yksi näkökohta, joka on ymmärrettävä, kun napsautat iPadia hiiren kakkospainikkeella: se on sovelluksen kontekstikohtainen. Tämä tarkoittaa, että «oikea napsautus» riippuu käyttämästäsi sovelluksesta. Jos esimerkiksi yrität napsauttaa hiiren oikealla painikkeella aloitusnäytön tyhjää kohtaa pitämällä sormeasi näytöllä, et saa kontekstivalikkoa. Sen sijaan kuvakkeet alkavat heilua. Tämä johtuu siitä, että «oikea napsautus» aloitusnäytössä (sovellus nimeltä Springboard) aktivoi mahdollisuuden järjestellä tai poistaa kuvakkeita ja sovelluksia näytöltä. Jos kuitenkin napautat ja pidät (periaatteessa hiiren oikeaa painiketta) painettuna linkkiä selaimessasi, se avaa toisen valikon, jossa on vaihtoehtoja, kuten Avaa uudessa välilehdessä, Avaa incognito-tilassa, Avaa uuteen ikkunaan, Lisää lukulistalleja Kopioi linkki.

Mutta jos napautat linkittämätöntä tekstiä pitkään, saat tekstisuuntaisen hiiren kakkospainikkeen valikon. Tämä valikko sisältää tekstiin liittyviä toimintoja, kuten: Kopioida, Katsoa ylös, Kääntää, Puhu, jaaja Loitsu. Liu’uttamalla sormeasi hiiren kakkospainikkeen valikosta johonkin näistä vaihtoehdoista aktivoi komennon.

Asiayhteysvalikko, joka tulee näkyviin iPadissa, kun napsautat hiiren kakkospainikkeella (tunnetaan myös nimellä napautukset ja napsautukset) tekstisanaa, joka ei sisällä linkkiä.

Tukevatko kaikki sovellukset hiiren kakkospainikkeella?

Koska hiiren kakkospainikkeella napsauttaminen on sisäänrakennettu iPadOS:ään, kaikki sovellukset voivat tehdä sen, kun sovelluskehittäjät lisäävät kontekstivalikoita sovelluksiinsa. On turvallista olettaa, että sovellukset tukevat tätä ominaisuutta, ja tiedät tämän napauttamalla ja pitämällä painettuna kohdetta, jolla haluat tehdä enemmän: valikkokuvake, sanat, muut sovelluksen asiat jne.

FAQ

  • Kuinka kopioin ja liitän iPadiin?

    Kopioi tekstiä iPadiin napauttamalla ja pitämällä, kunnes ensimmäinen sana on korostettu, vetämällä korostaaksesi kaiken haluamasi tekstin ja napauttamalla Kopioida. Kopioi linkki napauttamalla linkkiä pitkään ja napauttamalla sitten Kopioida. Liitä kaksoisnapauttamalla tai napauta pitkään ja valitse sitten Tarttua.

  • Kuinka saan Koti-painikkeen iPadin näytölle?

    Jos haluat näyttää iPadin kotipainikkeen kosketusnäytölläsi, siirry kohtaan asetukset > Esteettömyys > Kosketus > AssistiveTouch. Vanhemmissa malleissa, siirry osoitteeseen asetukset > Kenraali > Esteettömyys.

Por Markus