downgrade itunes 12 to 11 5804f15c3df78cbc288f6344

Mitä tietää

 • Varmuuskopioi iTunes-kirjastosi ja lataa iTunes 11 ja vedä sitten iTunes-musiikkikansiosi työpöydällesi.
 • Käynnistä App Cleaner, siirry osoitteeseen Asetukset ja poista valinta ruudusta Suojella standardi sovelluksia. Valitse Sovelluksetetsi iTunes 12 ja poista se.
 • Aseta iTunes-musiikkikansio takaisin paikoilleen, vedä iTunes Library.xml-tiedosto siihen ja käynnistä iTunes pitäen samalla painettuna Valinta.

Jokaisen uuden iTunes-version myötä Apple lisää uusia ominaisuuksia ja tekee muutoksia ohjelman käyttöliittymään. Päivityksen jälkeen iTunes 11:stä iTunes 12:een muutoksista valitettiin. Jos olet yksi tyytymättömistä käyttäjistä ja täytät tietyt vaatimukset, voit vaihtaa iTunes 12:sta iTunes 11:een.

Mitä tarvitset iTunesin päivittämiseen

Jos olet varma, että haluat alentaa, tarvitset:

 • Varmuuskopio koko iTunes-kirjastostasi.
 • iTunes 11:n luoma iTunes Library.xml -tiedosto (tai mikä tahansa versio, jonka haluat päivittää vanhemmaksi).
 • Ilmainen ohjelma nimeltä App Cleaner (lataa se täältä).
 • Kopio iTunes 11:stä (lataa se tästä).

Päivitä iTunes 12:sta iTunes 11:een

Tämä artikkeli kattaa vain macOS X:n päivittämisen. Katso tästä artikkelista ohjeet sen tekemiseen Windowsissa.

 1. Aloita sulkemalla iTunes, jos se on käynnissä tietokoneessasi.

 2. Asenna App Cleaner, jos et ole jo tehnyt sitä.

 3. Varmuuskopioi sitten iTunes-kirjasto. Vanhenemisen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia – sinun ei pitäisi koskea musiikkitiedostoihisi, elokuviisi, sovelluksiisi jne. – mutta se kannattaa aina olla turvassa, varsinkin kun kyseessä on niin suuri ja monimutkainen asia kuin iTunes-kirjasto. Suorita haluamasi varmuuskopio (ulkoinen kiintolevy, pilvipalvelu jne.).

 4. Lataa iTunes 11 (tai mikä tahansa iTunesin aiempi versio, jota haluat käyttää). Katso linkit moniin iTunesin vanhoihin versioihin artikkelista Mistä ladata jokainen iTunes-versio.

 5. Vedä sitten iTunes-musiikkikansiosi työpöydällesi. Löydät sen sisään ~/Musiikki/iTunes. Varmista, että tiedät missä tämä kansio on. Se sisältää kaiken musiikkisi, sovelluksesi, kirjasi, podcastisi jne., ja se on siirrettävä takaisin alkuperäiseen paikkaansa myöhemmin.

 6. Käynnistä AppCleaner. Vuonna App Cleaner valikko, napsauta Asetukset. Poista valinta Asetukset-ikkunassa valintaruudusta Suojaa oletussovelluksia. Sulje Asetukset-ikkuna.

 7. Napsauta App Cleanerissa Sovellukset ja etsi sitten iTunes. Valitse sen vieressä oleva valintaruutu ja napsauta sitten Etsiä. Näkyviin tulee luettelo kaikista iTunes-ohjelmaan liittyvistä tietokoneellasi olevista tiedostoista. Jos olet varma, että haluat poistaa iTunes 12:n, napsauta Poista.

 8. Kaksoisnapsauta vaiheessa 4 lataamaasi iTunes 11 -asennusohjelmaa ja seuraa näytön ohjeita. Älä avaa iTunesia vielä, kun asennus on valmis.

 9. App Cleanerin olisi pitänyt poistaa tällä hetkellä ~/Music/iTunesissa oleva iTunes 12 -yhteensopiva iTunes Library.xml -tiedosto vaiheessa 7, mutta jos ei, vedä se roskakoriin nyt.

 10. Vedä iTunes-musiikkikansio (se, jonka siirsit työpöydälle vaiheessa 5) takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa: ~/Musiikki/iTunes.

 11. Etsi iTunes 11 -yhteensopiva iTunes Library.xml -tiedosto ja vedä se Musiikki-kansion iTunes-kansioon (~/Musiikki/iTunes). Muista, että tarvitsit tämän suorittaaksesi alemman version. Jos sinulla ei ole sitä, prosessi ei toimi.

 12. Paina ja pidä painettuna Valinta ja käynnistä ohjelma napsauttamalla iTunes 11 -kuvaketta.

 13. Näyttöön tulee ikkuna, jossa sinua pyydetään luomaan tai valitsemaan uusi iTunes-kirjasto. Klikkaus Valita.

 14. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Musiikki vasemmassa sivupalkissa ja sitten iTunes kansio. Klikkaus Okei.

 15. iTunes 11:n pitäisi nyt avautua ja ladata iTunes 11 -yhteensopiva iTunes-kirjasto. Tässä vaiheessa sinun pitäisi käyttää iTunes 11:tä ja aiempaa iTunes-kirjastoasi.

Jos päätät jossain vaiheessa et halua enää iTunes 11:tä ja haluat päivittää iTunesin uusimpaan versioon, voit silti tehdä sen.

Vähennys ei ole ihanteellinen

Et voi alentaa ohjelmistopäivitystä, josta et pidä. Et esimerkiksi yleensä voi palata iOS:n aikaisempiin versioihin uuden julkaisun jälkeen. Tämä johtuu siitä, että iOS:n on oltava «allekirjoitettu» tai Applen valtuuttama, jotta se voidaan asentaa. Onneksi iTunesilla ei ole tätä rajoitusta. Jos haluat palata, voit, mutta…

Miksi sinun ei pitäisi alentaa iTunesia

Vaikka oletkin voi iTunes 11:een siirtyminen ei tarkoita sinua pitäisi. On muutamia keskeisiä syitä harkita iTunes 12:n käyttämistä:

 • iTunesin vanhan version palauttaminen palauttaa haluamasi vanhan käyttöliittymän, mutta se voi myös aiheuttaa ongelmia. Esimerkiksi iTunes-päivitykset julkaistaan ​​usein samaan aikaan uusien iOS-laitteiden kanssa, ja näiden kahden on toimittava yhdessä. Tämän seurauksena iTunesin vanhempi versio voi aiheuttaa ongelmia synkronoinnissa uudempien iPhone-laitteiden kanssa.
 • iTunesin vanheneminen on monimutkaista, eikä sinulla välttämättä ole kaikkia tarvitsemiasi tietoja. Esimerkiksi iTunes Library.xml -tiedosto, joka sisältää kaikki perustiedot kirjastostasi, kuten soittolistat, toistomäärät, tähtiluokitukset, kappaleiden ja esittäjien nimet jne., liitetään iTunes-versioon, jolla se luotiin. Joten jos sinulla on iTunes 12:n luoma iTunes Library.xml -tiedosto, sitä ei voi käyttää iTunes 11:n kanssa. Sinun on joko luotava kirjasto tyhjästä tai hankittava iTunes11:n luoma versio tiedostosta.
 • Koska käytät iTunes Library.xml -tiedoston vanhempaa versiota, kaikki muutokset, jotka olet tehnyt kirjastoon varmuuskopion luomisen ja iTunes 11:een päivittämisen välillä, menetetään. Sinun on lisättävä musiikkia ja muuta mediaa uudelleen ja menetät näihin tiedostoihin liittyvät metatiedot, kuten toistomäärät tai uudet soittolistat.
 • iTunesin vanheneminen Windowsissa on hieman monimutkaisempi ja erilainen prosessi.

Vähennä varoitus

Koska iTunesin alentaminen on niin monimutkaista ja siinä on niin monia riippuvuuksia, tämä artikkeli ei voi selittää jokaista skenaariota jokaisen käyttäjän tietokoneessa. Nämä ohjeet tarjoavat hyvän yleiskatsauksen alempaan versioon, mutta jatka omalla vastuullasi.

Por Markus