convert itunes songs to mp3 2000442 adf86430b1054d818314422b4d5cb69e

Mitä tietää

 • Korosta kappaleet, jotka haluat muuntaa iTunesissa ja siirry Tiedosto > siirtää > Luo MP3-versio.
 • Voit muuttaa muunnosasetuksia siirtymällä kohtaan iTunes/Muokkaa > Asetukset > Kenraali > Tuo asetukset > MP3-kooderi.
 • Apple Music -tiedostoja ei voi muuntaa MP3-muotoon, koska nämä tiedostot käyttävät jonkinlaista DRM:ää, joka estää tämän.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka iTunes-kappaleet muunnetaan MP3-muotoon. Ohjeet koskevat iTunes 12:ta Windowsille ja Macille, mutta prosessin pitäisi olla samanlainen vanhemmissa versioissa.

Kuinka muuntaa iTunes MP3-muotoon

Jos haluat ladata iTunes Storesta ostamiasi kappaleita muilla laitteilla, sinun on muunnettava ne MP3-muotoon. Voit muuntaa iTunesin AAC-muotoiset kappaleet MP3-tiedostoiksi iTunesin sisäänrakennetun työkalun avulla.

 1. iTunesiin sisäänrakennetun äänimuuntimen avulla voit hallita muunnosasetuksiasi, mukaan lukien luotavien tiedostojen laatu ja niiden äänenlaatu. Jos haluat muuttaa tämän tehtävän asetuksia Macissa, siirry osoitteeseen iTunes > Asetukset > Kenraali > Tuo asetukset > valitse MP3-kooderi. Siirry Windowsissa kohtaan muokata > Asetukset > Kenraali > Tuo asetuksetja valitse MP3-kooderi varten Tuo käyttämällä valinta. Valitse Okeija sitten Okei palataksesi kirjastoosi.

  Voit myös käyttää iTunesia MP3-, AAC- ja muiden tiedostojen luomiseen.

 2. Etsi iTunesista kappale tai kappaleet, jotka haluat muuntaa MP3-muotoon, ja napsauta sitä kerran. Voit korostaa yhden kappaleen kerrallaan, kappaleryhmiä tai albumeita (valitse ensimmäinen kappale, pidä painettuna Siirtää ja valitse viimeinen numero) tai jopa ei-peräkkäisiä numeroita (pidä Tehtävä näppäin Macissa tai Tarkistaa tietokoneella ja napsauta sitten numeroita).

 3. Kun kappaleet, jotka haluat muuntaa, on korostettu, napsauta Tiedosto valikko iTunesissa.

 4. Klikkaus siirtää (Etsi joistakin iTunesin vanhemmista versioista Luo uusi versio sijasta).

  Luo MP3-versio -valikkokohta iTunesin Tiedosto-valikossa macOS:ssä

 5. Klikkaus Luo MP3-versio. Tämä muuntaa iTunes-kappaleet MP3-tiedostoiksi käytettäväksi muun tyyppisissä MP3-soittimissa (ne toimivat edelleen myös Apple-laitteissa). Juuri luomasi uusi MP3-tiedosto näkyy iTunesissa alkuperäisen AAC-version vieressä.

iTunes ja Apple Music eivät käytä AAC MP3:a

Ihmiset käyttävät MP3:a yleisnimenä viittaamaan kaikkiin digitaalisiin musiikkitiedostoihin, mutta se ei ole aivan oikein. MP3 viittaa itse asiassa tietyntyyppiseen musiikkitiedostoon. iTunesista ostetut ja Apple Musicista ladatut kappaleet ovat AAC-muodossa. Vaikka sekä AAC että MP3 ovat digitaalisia äänitiedostoja, AAC on seuraavan sukupolven formaatti, joka on suunniteltu tuottamaan parempi ääni ja viemään yhtä paljon tai vähemmän tallennustilaa kuin MP3-tiedostot. Koska iTunesin musiikki tulee AAC-muodossa, monet ihmiset ajattelevat, että se on Applen oma muoto. Se ei ole. AAC on lähes kaikkien saatavilla. AAC-tiedostot toimivat myös Applen tuotteiden ja monien muiden yritysten tuotteiden kanssa. Silti kaikki MP3-soittimet eivät tue niitä, joten jos haluat toistaa musiikkiasi näillä laitteilla, sinun on muunnettava iTunes-kappaleet MP3-muotoon. On monia ääniohjelmia, jotka voivat tehdä tämän muunnoksen, mutta et välttämättä tarvitse niitä. Sinulla on jo iTunes tietokoneellasi, joten se on luultavasti helpoin käyttää. Tämän artikkelin ohjeet osoittavat, kuinka iTunesin avulla voit muuntaa kappaleita iTunes-muodosta MP3-muotoon. On monia ohjelmia, jotka voivat muuntaa kappaleita muodosta toiseen, mukaan lukien iTunesista MP3:ksi. Se on hienoa, mutta useimmissa tapauksissa et tarvitse niitä. Ellei sinulla ole erityisiä tarpeita (kuten FLAC; jos et tiedä, et todennäköisesti tarvitse sitä), älä käytä rahaa äänen muunnosohjelmistoon. Käytä vain iTunesia.

Muunna iTunes AAC MP3:ksi

Mitä tehdä ei-toivotuille tai päällekkäisille numeroille

Jos olet muuntanut iTunesin MP3:ksi, et ehkä halua kappaleen AAC-version vievän tilaa kiintolevyltäsi. Jos näin on, voit poistaa kappaleen iTunesista. Voit jopa poistaa päällekkäisiä kappaleita iTunesissa puhdistamisen helpottamiseksi. Koska tiedoston iTunes-versio on alkuperäinen, muista tehdä varmuuskopio ennen sen poistamista. Voit myös ladata iTunes-ostokset uudelleen iCloudin avulla.

Voitko muuntaa Apple Music -kappaleita MP3-muotoon?

Nämä ohjeet koskevat iTunes Storesta ostamiasi kappaleita, mutta entä kappaleet, jotka sinulla on tietokoneellasi Apple Musicin kautta? Voiko ne muuntaa MP3-muotoon? Vaikka Apple Musicin kappaleet käyttävät AAC-muotoa, ne on suojattu erityisellä DRM:llä, joten et voi muuntaa niitä MP3-muotoon. DRM tarkistaa, onko sinulla voimassa oleva Apple Music -tilaus. Apple (tai mikä tahansa musiikin suoratoistoyritys) ei halua sinun lataavan joukon kappaleita, muuntavan ne MP3:ksi, peruuttavan tilauksesi ja pitävän musiikkia. Joten ei ole mahdollista muuntaa Apple Musicia MP3:ksi, ellet voi rikkoa DRM:ää. Kappaleiden muuntaminen voi heikentää äänenlaatua. Ennen iTunesin muuntamista MP3-muotoon on tärkeää tietää, että se heikentää hieman musiikin äänenlaatua. Tämä johtuu siitä, että sekä AAC että MP3 ovat alkuperäisen kappaletiedoston pakattuja versioita, joten niiden laatu on jo heikompi. AAC:n muuntaminen toiseen pakattuun muotoon, kuten MP3:een, tarkoittaa vieläkin enemmän pakkausta ja laadun heikkenemistä.

Kuinka erottaa iTunes ja MP3-tiedostot

Kun iTunesissa on sekä AAC- että MP3-versiot kappaleesta, niitä ei ole helppo erottaa toisistaan. Ne näyttävät kahdelta kopiolta samasta kappaleesta. Mutta jokainen iTunesin tiedosto tallentaa tietoja kappaleesta, kuten esittäjä, pituus ja tiedostotyyppi. Saadaksesi selville, mikä tiedosto on MP3 ja mikä AAC, voit käyttää iTunesissa ID3-tunnisteita, kuten artistia, genreä ja muita kappaletietoja.

FAQ

 • Kuinka lisään albumikuvituksen manuaalisesti MP3-tiedostoon iTunesissa?

  Lisää albumin kansikuva iTunesiin napsauttamalla albumia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla albumin tiedot. Mene taideteos > Lisää taidetta. Valitse albumin kansi, jonka haluat lisätä, ja valitse Okei.

 • Kuinka voin tehdä MP3-soittoäänen iPhonessani ilman iTunesia?

  Luodaksesi soittoäänen, käytä jotain, kuten GarageBandia, luodaksesi äänileikkeen valitsemastasi musiikista. Kun olet luonut, siirry kohtaan asetukset > Äänet ja haptiikka > soittoääni. Valitse GarageBandissa luotu soittoääni asettaaksesi sen soittoääneksi.

Por Markus