Bit Depth vs Bit Rate d62ed553edc644aab33a41d78f2c4419 scaled

Digitaalisen äänen termit bittisyvyys ja bittinopeus ovat niin samankaltaisia, että monet ihmiset olettavat näiden termien tarkoittavan samaa asiaa. Nämä kaksi on helppo sekoittaa, mutta nämä ovat eri käsitteitä. Vertasimme bittisyvyyttä ja bittinopeutta vähentääksemme hämmennystä.

Yleinen vertailu:

Bittinen syvyys

 • Määrittää äänenlaadun.
 • Määrittää, kuinka paljon dataa äänitiedostot sisältävät.
 • Vaikuttaa selkeyteen ja yksityiskohtiin.

Bittinopeus

 • Kaistanleveyden mittaa äänitiedostoissa.
 • Vaikuttaa toiston laatuun.
 • Tiedoston koon määräävä tekijä.

Saatat joutua tuntemaan bittinopeuden, kun valitset parhaan äänimuodon kannettavalle laitteellesi tai muunnat MP3-muotoon äänen muunnostyökalulla tai muulla ohjelmalla, kuten iTunesilla. Bitisyvyydestä tulee tärkeä, kun digitoidaan analogista musiikkikokoelmaasi tai kun tarvitaan parasta mahdollista äänenlaatua.

Bittinopeuden edut ja haitat

Edut:

 • Asettaa datan bittien kokonaismäärän, joka määrittää laadun.
 • Määritä tiedostojesi koko.
 • Kaistanleveyden mitta, mikä tarkoittaa, että tarvitset yhteyden tukemaan sitä.

haittoja

 • Ei yksityiskohtaisesti heikommanlaatuista tallennusta tai kopiointia.
 • Ei voida määrittää, kuinka paljon dataa tiedosto sisältää.

Bittinopeus on mitta, joka ilmaistaan ​​kilobitteinä sekunnissa (Kbps), joka on tuhansia bittejä sekunnissa. Kbps on tiedonsiirtolaitteiden kaistanleveyden mitta. Se näyttää verkon yli kulloinkin virtaavan tiedon määrän. Esimerkiksi tallenne, jonka bittinopeus on 320 Kbps, käsitellään nopeudella 320 000 bittiä sekunnissa. Voit myös ilmaista bittinopeuden sekunnissa muina mittayksiköinä, kuten megabiteinä sekunnissa (Mbps) ja gigabitteinä sekunnissa (Gbps). Näitä käytetään vain, kun bitit sekunnissa saavuttavat tai ylittävät 1 000 Kbps tai 1 000 Mbps. Korkean bittinopeuden tallennus tarjoaa paremman äänenlaadun ja vie enemmän tilaa tietokoneella tai mobiililaitteella. Et kuitenkaan todennäköisesti huomaa parempaa laatua huonompaan verrattuna, ellei sinulla ole korkealaatuisia kuulokkeita tai kaiuttimia. Jos esimerkiksi kuuntelet tavallisilla kuulokkeilla, et todennäköisesti huomaa eroa 128 Kbps:n ja 320 Kbps:n tiedoston välillä.

Bit Depth Plussat ja miinukset

Edut:

 • Määrittää, kuinka tarkka tallennus on.
 • Määrittää tallenteen yksityiskohtaisuuden.
 • Määrittää, kuinka paljon dataa kuvaa ääntä.

haittoja

 • Ei lisää tietoja tiedostoon, jota ei vielä ollut siellä.
 • En voi hallita tiedoston toistamiseen vaadittavaa kaistanleveyttä.

Ensi silmäyksellä bittisyvyys voi tuntua monimutkaiselta aiheelta. Yksinkertaisimmassa muodossaan se mittaa kuinka tarkasti ääni toistetaan digitaalisessa äänessä. Mitä suurempi bittisyvyys, sitä tarkempi digitaalinen ääni. Olet luultavasti törmännyt kappaleisiin, joilla on tietty bittinopeus MP3-latauspalveluista tai suoratoistomusiikin sivustoista, mutta bittisyvyydestä puhutaan vain vähän. Jos kuitenkin aiot digitoida vinyylilevykokoelmasi tai analogiset nauhat tallentaaksesi ne korkealaatuisina digitaalisina äänitiedostoina, sinun on tiedettävä bittisyvyys. Suurempi bittisyvyys antaa yksityiskohtaisemman äänitallenteen. Pieni bittisyvyys aiheuttaa hiljaisten äänien katoamisen. Bittisyvyyden mitta on bittiä. Jokaista 1 bitin askelta kohden tallennuksen tarkkuus kaksinkertaistuu. Mitä suurempi bittisyvyys, sitä paremmalta äänitys kuulostaa. Audio-CD-levyt käyttävät 16 bittiä näytettä kohti, kun taas Blu-ray-levyt ja DVD-levyt käyttävät 24 bittiä näytettä kohti. Blu-ray-levyllä tai DVD-levyllä saavutettava äänenlaatu on parempi kuin CD-äänilevyllä. Tämä ominaisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon yksityiskohtia voit tallentaa alkuperäisistä tallenteista. Oikean bittisyvyyden saavuttaminen on myös ratkaisevan tärkeää taustasignaalien häiriöiden minimoimiseksi ja tallennuksen äänenvoimakkuuden lisäämiseksi.

Lopullinen tuomio

Yleensä bittinopeus on tärkeä huolenaihe, kun työskentelet äänen kanssa. Miksi? CD-levyillä sinulla on vähän valinnanvaraa. CD-levyillä on 16 bittiä näytettä kohti. On tärkeämpää pitää bittinopeus korkeana. Blu-ray-äänen suosio kasvaa. Se tarjoaa suuremman bittisyvyyden ja lopulta yksityiskohtaisemman äänen. Kaikkia artisteja ei vielä löydy Blu-raysta, joten kyseessä on erityinen tilanne. Käytännöllisin asia, jonka voit tehdä varmistaaksesi, että digitaalinen audiosi on korkealaatuista, on käyttää häviöttömiä formaatteja, kuten FLAC ja WAV.

Por Markus