how to measure your wifi signal strength 818303 add441a589eb4502bd3cf70908865c33

Mitä tietää

 • Siirry Windowsissa kohtaan Verkko ja Internet > Verkkokeskus. Valitse sininen Wi-Fi linkki, josta näet signaalin voimakkuuden.
 • Macissa Wi-Fi-ilmaisin on valikkopalkin näytön oikeassa yläkulmassa.
 • Linux-järjestelmissä käytä seuraavaa komentoa: iwconfig wlan0 | grep -i –värisignaali.

Tämä opas selittää, kuinka voit tarkistaa WiFi-signaalin voimakkuuden eri alustoilla. Nämä ohjeet koskevat tällä hetkellä tuettuja Windows-, Mac-, Linux-, iOS- ja Android-versioita.

Kuinka mitata WiFi-signaalin voimakkuutta

Langattoman Wi-Fi-verkkoyhteyden suorituskyky riippuu radiosignaalin voimakkuudesta. Langattoman tukiaseman ja yhdistetyn laitteen välisellä polulla signaalin voimakkuus molempiin suuntiin määrittää kyseisellä linkillä käytettävissä olevan tiedonsiirtonopeuden. Seuraavien menetelmien avulla voit määrittää Wi-Fi-yhteytesi signaalin voimakkuuden ja löytää tapoja parantaa yhdistettyjen laitteiden Wi-Fi-vastaanottoa. Eri työkalut voivat näyttää erilaisia ​​tuloksia. Nämä vaihtelut johtuvat eroista laitosten näytteiden keräämisessä ja yleisarvioinnin raportoinnissa käytetystä ajoituksesta.

Verkon kaistanleveys ei ole sama kuin signaalin voimakkuus. Verkon kaistanleveys on nopeus, jonka saat Internet-palveluntarjoajaltasi (ISP). Signaalin voimakkuus määrittää verkkoon kytketyn laitteiston toimivuuden ja Wi-Fi-verkon tyypillisen kantaman alueella.

Käytä sisäänrakennettua käyttöjärjestelmän apuohjelmaa

Microsoft Windows ja muut käyttöjärjestelmät sisältävät sisäänrakennetun apuohjelman langattomien verkkoyhteyksien valvontaan. Tämä on nopein ja helpoin tapa mitata Wi-Fi-verkon voimakkuutta. Valitse uudemmissa Windowsin versioissa verkkoon -kuvaketta tehtäväpalkissa nähdäksesi langattoman verkon, johon olet yhteydessä. Viisi palkkia ilmaisee yhteyden signaalin voimakkuuden: yksi palkki on huonoin yhteys ja viisi on paras.

Windowsin verkkoluettelo

Voit etsiä verkkoyhteyden Windowsin nykyaikaisissa versioissa avaamalla Ohjauspaneelin ja siirtymällä kohtaan Verkko ja Internet > Verkkokeskusja valitse sininen Wi-Fi linkki, josta näet wifin voimakkuuden.

Verkko- ja jakamiskeskuksen ohjauspaneeli Windows 10:ssä, jossa on Wi-Fi-voimakkuuden ilmaisin

Macissa Wi-Fi-ilmaisin sijaitsee valikkopalkin näytön oikeassa yläkulmassa. Yksi palkki on huonoin yhteys ja kolme on paras. Linux-järjestelmissä voit näyttää signaalitason pääteikkunassa seuraavalla komennolla:

iwconfig wlan0 | grep -i –värisignaali

Liittimen lähtö näytetään dB-arvona. Mitä negatiivisempi arvo, sitä huonompi signaalin voimakkuus. Kaikkea -50 dBm:stä -70 dBm:iin katsotaan hyvästä kunnolliseen signaalinvoimakkuuteen.

Käytä älypuhelinta tai tablettia

Jokaisen Internet-yhteensopivan mobiililaitteen asetuksissa on osio, joka näyttää kantoalueella olevien Wi-Fi-verkkojen vahvuuden. Avaa esimerkiksi iPhonessa asetukset sovellus ja mene osoitteeseen Wi-Fi nähdäksesi käyttämäsi verkon Wi-Fi-voimakkuuden ja minkä tahansa kantamallasi olevan verkon signaalinvoimakkuuden.

iOS- ja Android-Wi-Fi-voimakkuusasetukset

Samanlaista menetelmää voidaan käyttää Android-puhelimessa tai -tabletissa. katso alla a asetukset, Wi-Fi, tai Verkko valikosta. Valitse esimerkiksi Google Pixelin, jossa on Android 10 ., asetuksista Verkko ja Internet, valitse käyttämäsi wifi ja valitse sitten kiihtyvyys -kuvaketta sen verkon vieressä, johon olet yhteydessä. Siellä näet signaalin voimakkuuden. Toinen vaihtoehto on ladata ilmainen sovellus, kuten Wifi Analyzer for Android, joka näyttää visuaalisesti WiFin vahvuuden dBm verrattuna muihin lähellä oleviin verkkoihin. Samanlaisia ​​vaihtoehtoja on saatavilla muille alustoille.

Avaa langattoman sovittimen apuohjelma

Jotkut langattoman verkon laitteistojen tai kannettavien tietokoneiden valmistajat tarjoavat ohjelmistosovelluksia, jotka valvovat langattoman signaalin voimakkuutta. Nämä sovellukset raportoivat signaalin voimakkuuden ja laadun prosenttiosuuden perusteella nollasta 100 prosenttiin ja laitteistokohtaisiin lisätietoihin. Käyttöjärjestelmän apuohjelma ja toimittajan laitteistoapuohjelma voivat näyttää samat tiedot eri muodoissa. Esimerkiksi yhteys, jonka luokitus on erinomainen 5 bar Windowsissa, voi näyttää erinomaisena toimittajan ohjelmistossa prosenttiosuudella, joka on jossain 80-100 prosentin välillä. Toimittajat voivat usein käyttää lisälaitteistotyökaluja laskeakseen tarkasti radiosignaalitasot desibeleinä (dB) mitattuna.

Wi-Fi-paikantimet ovat toinen vaihtoehto

Wi-Fi-paikannuslaite etsii lähellä olevia radiotaajuuksia ja havaitsee lähellä olevien langattomien tukiasemien signaalin voimakkuuden. Wi-Fi-paikantimet ovat pieniä laitteistolaitteita, jotka sopivat avainrenkaaseen. Useimmat Wi-Fi-etsijät käyttävät neljästä kuuteen LED-valoa ilmaisemaan signaalin voimakkuuden palkkiyksikköinä, kuten Windows-apuohjelma. Toisin kuin yllä mainitut menetelmät, Wi-Fi-paikannuslaitteet eivät kuitenkaan mittaa yhteyden voimakkuutta, ne vain ennustavat yhteyden vahvuutta.

FAQ

 • Kuinka lisään WiFi-signaalini voimakkuutta?

  Jos haluat tehostaa Wi-Fi-signaalia, yritä siirtää reititintä häiriöiden välttämiseksi. Voit myös muuttaa Wi-Fi-kanavien numeroita, päivittää reitittimesi laiteohjelmiston, päivittää reitittimen antennit, lisätä signaalinvahvistimen, käyttää langatonta tukiasemaa tai kokeilla Wi-Fi-laajenninta.

 • Kuinka nollaan Wi-Fi-yhteyden?

  Nollaa WiFi käynnistämällä reititin ja modeemi uudelleen. Irrota reititin ja modeemi ja odota noin 30 sekuntia. Kytke modeemi pistorasiaan ja käynnistä se. Odota 60 sekuntia, kytke reititin ja käynnistä se. Odota noin kaksi minuuttia ennen laitteiden testaamista tai käyttöä.

 • Mikä on WiFi-salasanani?

  Löydät Wi-Fi-salasanasi Windows 10:ssä siirtymällä kohtaan VerkkokeskusKlikkaus Liitännätja valitse verkkosi. Sisään Langattoman verkon ominaisuudetmene Turvallisuusvalitse Näytä hahmotja katso wifi-salasana. Avaa Macissa Keychain Access -sovellus ja valitse Järjestelmä > Salasanat; kaksoisnapsauta verkkoa ja valitse Näytä salasana.

Por Markus