find printer ip address 1 74ecd6f7331145748176416acf95275c

Mitä tietää

 • Kotivalikko > Ohjauspaneeli > laitteet ja tulostimet, Napsauta hiiren kakkospainikkeella jokaista tulostinta yksitellen ja valitse Ominaisuudet ponnahdusikkunan alareunassa.
 • Etsi haluamasi osoite kohdasta IP-osoite kentän alla Web palvelut -välilehti.

Kun työskentelet tulostimien kanssa Windowsissa, tiedät usein haluamasi tulostimen nimellä. Mutta jos olet liittänyt useita tulostimia, et ehkä tiedä kumpaa käyttää. Jos löydät tulostimen IP-osoitteen, alla olevat vaiheet auttavat sinua tunnistamaan nimen, esimerkiksi Tulosta-valintaikkunassa.

Kuinka löytää verkkotulostimen nimi IP-osoitteen perusteella?

Prosessi on hieman hankala, koska useimmissa tapauksissa sinun on löydettävä tietyn tulostimen IP-osoite sen nimen perusteella. Mutta se on tarpeeksi selkeä.

 1. Ensimmäinen kokeilun arvoinen askel on käydä IP-osoitteessa selaimessa. Joissakin tulostimissa on verkkopohjaiset hallintatyökalut, ja huomaat, että tämä auttaa tunnistamaan ainakin tulostinmallin.

 2. Jos tämä ei auta, avaa Ohjauspaneeli avaamalla Käynnistä-valikko ja kirjoittamalla tarkistaaja napsauta sitten sovellusta, kun se tulee näkyviin. Muussa tapauksessa paina win+rtulla sisään Ohjauspaneeli in Suorita valintaikkunaja paina Tulla sisään.

  Avaa Ohjauspaneeli Windowsin Käynnistä-valikosta Ohjaus on korostettuna hakupalkissa

 3. Valitse Laitteet ja tulostimet Ohjauspaneelin päänäytöstä.

  Ohjauspaneeli-sovelluksessa korostetut laitteet ja tulostimet

 4. Tarkistat tulostimesi yksitellen nähdäksesi, kummalla on oikea IP-osoite. Napsauta ensin tulostinta hiiren kakkospainikkeella saadaksesi kontekstivalikon.

 5. Valitse Ominaisuudet sisäänkäynti alareunassa. Tämä vaihtoehto on erilainen kuin Tulostimen ominaisuudet kohta valikon alempana.

  Ohjauspaneeli-sovelluksen tulostimen kontekstivalikko, jossa Ominaisuudet on korostettuna

 6. Valitse Ominaisuudet-valintaikkunassa Web palvelut -välilehti.

  Tulostimen ominaisuudet ja Web Services -välilehti korostettuna

 7. Tarkista sisään IP-osoite alareunan kenttään, jotta näet, onko tämä haluamasi tulostin.

  IP-osoite merkitty verkkopalvelujen tulostimen ominaisuuksiin

 8. Jos näin on, kirjoita tulostimen nimi välilehden yläosaan. Muussa tapauksessa jatka seuraavaan laitteeseesi rekisteröityyn tulostimeen, kunnes löydät oikean IP-osoitteen.

  Tulostimen nimi korostettuna Tulostimen ominaisuudet -ruudussa

Mitä minun pitäisi tehdä, jos en löydä IP-osoitetta?

Jos et löydä IP-osoitetta, se tarkoittaa, että tulostinta, jolla on etsimäsi IP-osoite, ei ole vielä asennettu tietokoneellesi. Tutustu oppaaseemme tulostimen lisäämisestä Windows 11:ssä saadaksesi verkkotulostimesi käyttöön.

Miksi tulostimellani on IP-osoite?

Oli aika, jolloin useimmat kuluttajatulostimet liitettiin suoraan tietokoneeseen USB-kaapelilla. Jos haluat tulostaa siihen toisesta tietokoneesta, sinun on määritettävä tulostimen jakaminen tietokoneessa, johon se oli yhdistetty. Se oli monimutkainen prosessi, joka vaati «isäntätietokoneen» olevan päällä, kun halusit tulostaa. Uudemmissa tulostinmalleissa on sisäänrakennetut verkot, kuten Ethernet, Wi-Fi tai Bluetooth (no, uusimmat asiakas mallit, kuten yrityslähtöiset mallit ovat olleet jo jonkin aikaa). Tämä ominaisuus mahdollistaa minkä tahansa laitteen, PC:n tai muun, tulostamisen suoraan siihen lähiverkon (LAN) kautta, jolloin välitystietokoneen «isäntä»-tietokonetta ei tarvita. Ja näiden uudempien tulostimien avulla asennus on helppoa; Jos tämä kiinnostaa sinua, tutustu parhaiden kotitulostimien luetteloon saadaksesi hienoja vaihtoehtoja.

FAQ

 • Kuinka löydän langattoman tulostimen verkon nimen?

  Jos yrität käyttää tulostinta langattomassa verkossa, etsi Wi-Fi-verkon nimi valitsemalla Wi-Fi-verkkokuvake Windowsin tehtäväpalkin alareunasta. Verkkosi nimi on luettelon yläosassa. Sen pitäisi sanoa Yhdistetty verkon nimen alla.

 • Kuinka vaihdan tulostimen nimen verkossa?

  Jos haluat nimetä tulostimesi uudelleen Windows 10:ssä, siirry osoitteeseen asetukset > Laitteet > Tulostimet ja skannerit. Klikkaus Pärjätä > Tulostimen ominaisuudet > Kenraalija anna uusi tulostimen nimi. Tulostimen nimen muuttaminen Windows 11:ssä: asetukset > Bluetooth ja laitteet > Tulostimet ja skannerit > valitse tulostin > Tulostimen ominaisuudet > Kenraalija kirjoita sitten uusi nimi.

 • Kuinka lisään verkkotulostimen Windows 10:een?

  Jos haluat lisätä tulostimen Windows 10:een, siirry kohtaan asetukset > Laitteet > Tulostimet ja skannerit > Lisää tulostin tai skanneri. Valitse tulostimen nimi, kun verkko on löytänyt sen, ja noudata kehotteita.

Por Markus