xlive dll error message 5af1b89eff1b780036879199

Xlive.dll-virheet johtuvat tilanteista, jotka johtavat xlive DLL -tiedoston poistamiseen tai vioittumiseen. Joissakin tapauksissa nämä virheet voivat viitata rekisteriongelmaan, virukseen tai haittaohjelmiin tai jopa laitteistoon. xlive.dll-virhesanoma voi koskea mitä tahansa ohjelmaa tai järjestelmää, joka käyttää tiedostoa missä tahansa Microsoftin käyttöjärjestelmässä, mukaan lukien Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ja Windows 2000.

Xlive.dll -virheet

On useita tapoja, joilla xlive.dll-virheet voivat ilmaantua tietokoneellesi. Tässä on joitain yleisimmistä virheilmoituksista:

 • Xlive.dll ei löydy
 • Tämä sovellus ei käynnistynyt, koska xlive.dll ei löytynyt. Sovelluksen uudelleenasentaminen saattaa ratkaista tämän ongelman.
 • Ei löydä [PATH]xlive.dll
 • Tiedosto xlive.dll puuttuu
 • Ei voi aloittaa [APPLICATION]. Vaadittu komponentti puuttuu: xlive.dll. Ole hyvä ja asenna [APPLICATION] uudelleen

Xlive.dll -virheilmoitukset voivat ilmestyä pelattaessa tiettyjä pelejä, käytettäessä tai asennettaessa tiettyjä ohjelmia, kun Windows käynnistyy tai sammuu, tai ehkä jopa Windowsin asennuksen aikana. xlive.dll-virheen konteksti on tärkeä tieto, josta on apua ongelman vianetsinnässä. Pidä tämä mielessä, kun noudatat alla olevia vaiheita.

Kuinka korjata Xlive.dll -virheet

Älä lataa xlive.dll-tiedostoa DLL-lataussivustolta. On monia syitä, miksi DLL-tiedoston lataaminen on huono idea. Jos tarvitset kopion tästä tiedostosta, on parasta hankkia se alkuperäisestä, laillisesta lähteestä. Jos et voi käyttää Windowsia normaalisti virheen vuoksi, käynnistä Windows vikasietotilassa ja tee jokin seuraavista.

 1. Lataa ja asenna Microsoft Games for Windows. xlive.dll-tiedosto sisältyy tähän lataukseen, ja sen asentaminen todennäköisesti korvaa DLL-tiedoston, mikä korjaa tämän ongelman. DLL-tiedosto on asennettava yhteen tai molempiin seuraavista hakemistoista:

  C:WindowsSysWOW64
  C:Windowssystem32

  Kopioi se tarvittaessa paikasta toiseen, tai xlive.dll -virhesanomaa kuvaavaan hakemistoon, DLL puuttuu.

 2. Palauta xlive.dll roskakorista. Helpoin mahdollinen syy «puuttuneelle» xlive.dll-tiedostolle on, että poistit sen vahingossa. Jos epäilet tätä, mutta olet jo tyhjentänyt roskakorin, saatat pystyä palauttamaan tiedoston ilmaisella tiedostonpalautusohjelmalla. DLL-tiedoston poistamisen kumoaminen on hyvä idea vain, jos olet varma, että poistit tiedoston itse ja että se toimi oikein ennen poistamista.

 3. Asenna uudelleen ohjelma, joka käyttää xlive.dll-tiedostoa. Jos virhe ilmenee käytettäessä tiettyä ohjelmaa, ohjelman uudelleenasennuksen pitäisi korvata tiedosto. Tee parhaasi suorittaaksesi tämän vaiheen loppuun. Jos vaihe 1 ei onnistunut, tiedoston tarjoavan ohjelman uudelleenasentaminen, jos mahdollista, on todennäköinen ratkaisu tähän DLL-virheeseen.

 4. Suorita virus-/haittaohjelmatarkistus koko järjestelmästäsi. Jotkut virheet voivat liittyä viruksiin tai muihin tietokoneellasi oleviin haittaohjelmiin, jotka vioittivat DLL-tiedoston. On jopa mahdollista, että näkemäsi xlive.dll-virhe liittyy vihamieliseen ohjelmaan, joka naamioituu tiedostoksi.

 5. Kumoa viimeisimmät järjestelmämuutokset järjestelmän palauttamisen avulla. Jos epäilet, että virhe johtuu tärkeän tiedoston tai kokoonpanon muutoksesta, järjestelmän palautus voi ratkaista ongelman.

 6. Päivitä laitteiston ohjaimet, jotka voivat liittyä tiedostoon xlive.dll. Jos saat esimerkiksi virheilmoituksen «Tiedosto xlive.dll puuttuu» pelatessasi 3D-videopeliä, yritä päivittää näytönohjaimesi ohjaimet. Tämä DLL voi liittyä näytönohjainkorttiin tai ei – tämä oli vain esimerkki. Tärkeintä tässä on kiinnittää tarkasti huomiota virheen kontekstiin ja tehdä vianmääritys sen mukaisesti.

 7. Palauta ohjain aiemmin asennettuun versioon, jos virheet alkoivat tietyn laitteiston ohjaimen päivityksen jälkeen.

 8. Asenna kaikki saatavilla olevat Windows-päivitykset. Monet Service Pack -paketit ja muut korjaustiedostot korvaavat tai päivittävät joitain satoja Microsoftin jakamia DLL-tiedostoja tietokoneessasi. xlive.dll-tiedosto saattaa sisältyä johonkin näistä päivityksistä, tai päivitys voi sisältää tiedostoja, joiden toimintaan xlive.dll luottaa.

 9. Testaa muistisi ja sitten kiintolevysi. Olemme jättäneet suurimman osan laitteiston vianmäärityksestä viimeiseen vaiheeseen, mutta tietokoneesi muisti ja kiintolevy on helppo testata, ja ne aiheuttavat todennäköisimmin näitä virheitä, jos ne epäonnistuvat. Jos laitteisto epäonnistuu jossain testissäsi, vaihda muisti tai kiintolevy mahdollisimman pian.

 10. Palauta Windows-asennus. Jos yllä olevat vianetsintäohjeet eivät auta, käynnistyksen korjaus- tai korjausasennuksen pitäisi palauttaa kaikki Windowsin DLL-tiedostot niiden toimiviin versioihin, mukaan lukien xlive.dll.

 11. Käytä ilmaista rekisterinpuhdistajaa DLL:ään liittyvien ongelmien korjaamiseen rekisterissä. Ilmainen rekisterinpuhdistusohjelma voi auttaa poistamalla virheelliset rekisterimerkinnät, jotka voivat aiheuttaa virheen. Suosittelemme harvoin rekisterinpuhdistusaineiden käyttöä. Ne sisältyvät tähän vaihtoehtona «viimeisenä keinona» ennen kuin seuraava tuhoisa askel saapuu.

 12. Suorita Windowsin puhdas asennus. Tämä poistaa kaiken kiintolevyltä ja asentaa uuden Windows-kopion. Jos mikään yllä olevista vaiheista ei korjaa xlive.dll-virhettä, tämän pitäisi olla seuraava toimenpide. Puhdas asennus poistaa kaikki tiedot kiintolevyltäsi. Varmista, että olet tehnyt parhaansa korjataksesi virheen käyttämällä tätä edeltävää vianmääritysvaihetta.

 13. Tee laitteisto-ongelman vianmääritys, jos virheet jatkuvat. Windowsin puhtaan asennuksen jälkeen DLL-ongelmasi saattaa liittyä vain laitteistoon.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos et halua korjata tätä ongelmaa itse, katso Miten saan tietokoneen korjattua? saadaksesi täydellisen luettelon tukivaihtoehdoistasi sekä apua kaikessa matkan varrella, mukaan lukien korjauskustannusten laskeminen, tiedostojen poistaminen, korjauspalvelun valitseminen ja paljon muuta.

Por Markus