Netgear WirelessRouters NighthawkX10AD7200 04 abc45a63844e4ebe8f43e4f6facbd601

Netgear-reititin ei toimi? Näin saat reitittimesi toimimaan uudelleen riippumatta siitä, eikö se muodosta yhteyttä Internetiin tai ei näy ollenkaan Wi-Fi-asetuksissasi.

Kuinka saan Netgear-reitittimeni toimimaan?

Ensimmäinen askel on määrittää reititin oikein. Liitä se virtalähteeseen ja paina virtapainiketta, jos se ei käynnisty automaattisesti. Reitittimesi Wi-Fi-verkon nimen (SSID), jonka löydät käsikirjasta tai laitteen pohjasta, pitäisi näkyä Wi-Fi-asetuksissasi. Valitse verkko, valitse Kytkeäja anna sitten salasana (joka löytyy verkon nimen vierestä).

Miksi reitittimeni ei muodosta yhteyttä Internetiin?

Vaikka voit käyttää reititintä ilman modeemia kommunikoidaksesi muiden yhdistettyjen laitteiden kanssa, tarvitset myös modeemin ja Internet-palveluntarjoajan (ISP) käyttääksesi Internetiä. Varmista, että olet asentanut modeemin oikein ja että se on liitetty tiukasti reitittimesi keltaiseen porttiin Ethernet-kaapelilla. Jos voit muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoosi, mutta et voi käyttää Internetiä, sinun on luultavasti suoritettava modeemin vianetsintä. Jos et voi muodostaa yhteyttä reitittimen verkkoon ollenkaan, se voi johtua jostakin seuraavista syistä:

 • Fyysisten esineiden tai muiden laitteiden aiheuttamat häiriöt
 • Salasanasi on väärä tai se on vaihdettu
 • Reitittimesi laiteohjelmisto on vanhentunut
 • Laitteisto-ongelmat, kuten viallinen antenni tai kondensaattori
 • Reitittimessäsi on virheellinen IP-osoite

Modeemi ja Internet-pakettisi rajoittavat myös yhteyttäsi. Reitittimen vianmäärityksen lisäksi varmista, että saat maksamasi Internet-nopeuden.

Kuinka korjaan langattoman Netgear-reitittimeni?

Mikä tahansa ongelma sinulla on, tässä on joitain yleisiä reitittimen vianetsintävinkkejä:

 1. Käynnistä reititin uudelleen. Irrota virtajohto, odota 30 sekuntia ja kytke se sitten takaisin. Yksinkertainen uudelleenkäynnistys korjaa useimmat väliaikaiset tekniset ongelmat.

 2. Siirry tai mene lähemmäs reititintä. Seinät ja muut fyysiset esineet voivat häiritä langatonta signaalia. Myös muu elektroniikka voi aiheuttaa häiriöitä, joten sijoita reititin keskeiselle paikalle, etäälle kaikesta muusta. Jos reitittimesi signaali ei pääse kodin kaikkiin kulmiin, harkitse Wi-Fi-laajentimen sijoittamista.

 3. Päivitä reitittimesi laiteohjelmisto. Jos reitittimen sisäänrakennettu ohjelmisto on vanhentunut, saatat kohdata ongelmia. Etsi mallisi Netgearin verkkosivustolta löytääksesi uusimman laiteohjelmiston.

 4. Vaihda antenni. Kaikki reitittimet tarvitsevat sekä sisäisen että ulkoisen antennin toimiakseen kunnolla. Jos reitittimessäsi on viallinen antenni, voit ehkä löytää korvaavan antennin verkosta.

 5. Muuta reitittimesi IP-osoite. Jos oletusyhdyskäytäväsi IP-osoite on muuttunut, sinun on palautettava se oletusarvoon.

 6. Vaihda WiFi-kanavaa. Jos internetyhteys on hidas, reitittimesi saattaa määrittää liian monta laitetta yhdelle Wi-Fi-kanavalle. Yritä jakaa ne kahden kanavan välillä valitsemalla kullekin laitteelle paras langaton kanava (jotkin laitteet eivät voi muodostaa yhteyttä 5 GHz:iin).

 7. Nollaa reititin. Nollaus palautuu reitittimeen sellaisena kuin se oli, kun otit sen ensimmäistä kertaa laatikosta. Tämä tarkoittaa, että menetät kaikki määrittämäsi mukautetut asetukset, mutta nollaus voi olla ainoa vaihtoehto, jos et tiedä salasanaa. Nollauksen jälkeen voit kirjautua modeemiin oletuskäyttäjänimellä ja salasanalla.

 8. Vaihda DNS-palvelinta. Et voi käyttää Internetiä, jos DNS-palvelin on offline-tilassa tai vioittunut. Yritä muodostaa yhteys johonkin monista muista julkisista DNS-palvelimista.

 9. Vaihda tai korjaa modeemi. Jos olet kokeillut kaikkea tässä luettelossa ilman onnea, sinulla voi olla laitteisto-ongelma, kuten vaurioitunut sisäinen antenni. Ennen kuin ostat uuden, käy Netgearin Hardware Warranty -sivulla nähdäksesi, onko laitteesi oikeutettu ilmaiseen korjaukseen tai vaihtoon.

Mitä valoja Netgear-reitittimessäni pitäisi olla?

The Nykyinen Modeemin valon tulee olla tasavärinen (yleensä vihreä). The Internet valo (perinteisesti «i» tai planeetta, jonka ympärillä on rengas) ja Wi-Fi valon tulee olla tasaista tai vilkkuvaa. Kuvakkeet voivat näyttää hieman erilaisilta, jos sinulla on reititin ja modeemi-yhdistelmä.

Netgear WNR834B RangeMax NEXT Wireless-N -reititin

FAQ

 • Miksi Netgear-reitittimeni oletuskäyttäjätunnus ja salasana eivät toimi?

  Varmista, että annat oikeat tiedot, jotka on lueteltu laitteessa, tuotteen käyttöoppaassa tai tässä Netgearin oletussalasanojen luettelossa. Jos mallisi tukee sitä, voit ehkä kirjautua reitittimeen ja käyttää Netgearin salasanan palautusominaisuutta. Muussa tapauksessa pidä tehdasasetusten palautuspainiketta painettuna palauttaaksesi käyttäjänimen ja salasanan oletusasetuksiinsa.

 • Mitä minun pitäisi tehdä, jos Netgear-reitittimen nollaus ei toimi?

  Tarkista asiakirjoista, että pidät nollauspainiketta painettuna tarpeeksi kauan. Voit myös kokeilla 30-30-30-nollausta, jossa painat nollauspainiketta 30 sekunnin ajan, irrotat reitittimen ja kytket sen takaisin pitämällä nollauspainiketta painettuna. Jos tämä ei auta ja laiteohjelmistosi on ajan tasalla, ota yhteyttä Netgearin asiakastukeen.

Por Markus