169iperror 5c327d1a46e0fb0001e49db6 scaled

Jos et saa yhteyttä Internetiin ja tietokoneellasi näyttää olevan IP-osoite, joka alkaa numerolla 169, sille on yksinkertainen selitys. Tämäntyyppinen virhe ilmenee, kun Windows-tietokone pyytää IP-osoitetta mutta ei saa sitä. Tämäntyyppisten 169 IP-osoitevirheiden ratkaisemiseksi tietokoneesi on voitava saada kelvollinen IP-osoite verkosta.

169 IP-osoitevirheen syyt

Jotta voisit käyttää Internetiä verkon kautta, tietokone tarvitsee kelvollisen IP-osoitteen. Helpoin tapa varmistaa, että tämä tapahtuu saumattomasti, on DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) -asetus, jonka avulla reititin voi määrittää automaattisesti IP-osoitteen jokaiselle verkon laitteelle. Kun Windows-tietokone ei pysty kommunikoimaan DHCP-palvelimen kanssa, automaattinen yksityinen IP-osoite (APIPA) käynnistyy. Se määrittää tietokoneelle IP-osoitteen, joka alkaa numerolla 169.254. Nämä IP-osoitteet ovat hyödyllisiä vain paikallisissa verkoissa, eivät Internetissä. Ilman tiedonsiirtoa tietokoneen ja DHCP-palvelimen välillä ja niin kauan kuin tietokoneella on 169 IP-osoite, se ei voi muodostaa yhteyttä Internetiin. Siksi ratkaisu tähän ongelmaan on varmistaa, että tietokoneesi ja DHCP-palvelin voivat olla yhteydessä toisiinsa. Kun näin tapahtuu, ongelma ratkeaa periaatteessa itsestään.

Kuinka korjata 169 IP-osoitevirhe

Jos haluat ratkaista virheen, jossa tietokoneessasi on virheellinen IP-osoite, joka alkaa numerolla 169, varmista, että tietokoneesi verkkolaite voi kommunikoida verkkolaitteistosi kanssa. Riippuen tämän virheen syystä, saatat pystyä saavuttamaan sen nollaamalla verkkolaitteiston, käskemällä tietokoneen verkkolaitetta pyytämään uutta IP-osoitetta tai muuttamalla joitain reitittimen asetuksia.

  1. Sammuta verkkolaitteisto. Sammuta modeemi ja reititin, irrota ne ja kytke sitten molemmat laitteet takaisin. Kun verkkolaitteisto käynnistyy uudelleen ja tietokoneesi yrittää muodostaa yhteyden uudelleen verkkoon, se saattaa pystyä saamaan kelvollisen IP-osoitteen.

  2. Käytä Windowsin verkon vianmääritysohjelmaa. Tämä automaattinen prosessi ratkaisee useimmat verkko-ongelmat, mukaan lukien ne, jotka estävät tietokonetta saamasta kelvollista IP-osoitetta.

  3. Pyydä uusi IP-osoite. Tämä on hieman monimutkaisempi, koska sinun on avattava komentokehote ja syötettävä joukko komentoja. Useimmissa tapauksissa tämä mahdollistaa sen, että tietokone saa kelvollisen IP-osoitteen.

  4. Tarkista reitittimen DHCP-asetukset. Reititin voi määrittää IP-osoitteita kahdella tavalla. Joko reititin määrittää dynaamisesti yksilöllisen IP-osoitteen jokaiselle laitteelle ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa mitään, tai sinun on määritettävä manuaalisesti yksilöllinen staattinen IP-osoite kullekin laitteelle. DHCP on asetus, jonka avulla reititin voi määrittää IP-osoitteita dynaamisesti. Jos tämä asetus ei ole käytössä, etkä ole asettanut tietokoneelle staattista IP-osoitetta, et voi käyttää Internetiä.

  5. Sammuta reititin. Joissakin tapauksissa voit ratkaista tämäntyyppisen ongelman sammuttamalla verkkolaitteen ja käynnistämällä sen sitten uudelleen tai poistamalla ohjaimen ja asentamalla sen uudelleen. Nämä ovat samanlaisia ​​prosesseja, jotka molemmat edellyttävät pääsyä Windowsin laitehallintaan.

Por Markus