HowtoSpecifyaPreferredSMTPServerforaMacOSXMailAccount2016 01 04 568a7f403df78ccc153b7b78

Mitä tietää

 • Valitse Mail sovellus Mac Dockista. Valitse Mail valikkopalkissa ja valitse Asetukset.
 • Avaa laskut -välilehti ja valitse tili. Valitse Palvelimen asetukset -välilehti.
 • Seuraava Lähtevän sähköpostin tilivalitse haluamasi palvelin tai valitse Muokkaa SMTP-palvelinluetteloa lisätäksesi toisen palvelimen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten sähköpostitilin SMTP-palvelin vaihdetaan tai lisätään. Tämän artikkelin tiedot koskevat macOS Big Suria (11) OS X Lioniin (10.7).

Lisää tai muuta SMTP-palvelin

Useat suositut sähköpostipalveluntarjoajat, kuten Google, Yahoo, Exchange ja AOL, ovat valmiiksi määritettyinä Mac-tietokoneiden oletusarvoisella SMTP-palvelimella. Näin ei ole kaikkien sähköpostipalveluntarjoajien kohdalla. Sinun ei ehkä koskaan tarvitse tehdä muutoksia tilin oletussähköpostipalvelimeen, mutta Internet-palveluntarjoaja tai työnantaja saattaa pyytää sinua käyttämään ensisijaista SMTP-palvelinta. Ensisijaisen lähtevän SMTP-postipalvelimen määrittäminen tilille Mail-sovelluksessa:

 1. Avaa Mail sovellusta napsauttamalla sen kuvaketta Dockissa.

 2. Klikkaus Mail valikkopalkissa ja valitse Asetukset avattavasta valikosta.

 3. Klikkaa laskut -välilehti avautuvassa näytössä ja korosta tili, jolle haluat määrittää lähtevän postin palvelimen. Jos tiliä ei ole luettelossa, napsauta plus-merkki lisätäksesi tilin. Valitse tilin tyyppi avautuvasta näytöstä ja anna pyydetyt tiedot.

  Tilit-välilehti Mailissa

 4. Valitse Palvelimen asetukset -välilehti.

  Palvelinasetukset-välilehti

 5. Valitse haluamasi palvelin sen vieressä olevasta pudotusvalikosta Lähtevän sähköpostin tili. Napsauta muokataksesi tai lisääksesi uuden lähtevän postin palvelimen tilille Muokkaa SMTP-palvelinluetteloa avattavasta valikosta ja tee muutos. Klikkaus Okei sulje muokkausnäyttö ja valitse sitten haluamasi palvelin avattavasta luettelosta.

  Lähtevän sähköpostin tili -valikko

 6. sulje laskut ikkuna.

Hanki SMTP-palvelimen tiedot

Älä pysähdy iCloud-sähköpostitilin määrittämiseen. Käytä aikaa muiden sähköpostipalveluntarjoajien määrittämiseen Mail-sovelluksessa, jotta voit käyttää niitä kaikkia Mail-sovelluksesta. Esimääritettyjen sähköpostipalveluntarjoajien lisäksi sinulla voi olla sähköpostipalveluntarjoajia, jotka syötät manuaalisesti Lisää toinen tili Apple Mailissa. Tässä tapauksessa sinun on syötettävä kaikki palveluntarjoajan tiedot, mukaan lukien SMTP-palvelin. Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan saadaksesi tarvitsemasi tiedot.

Por Markus