browser 773217 1920 904acb6c29e042e9acaf0b8e83906883

Mitä tietää

 • Avaa Firefox. Valitse Valikko painiketta > Asetukset > Yksityisyys ja turvallisuus. Vieritä kohtaan Käyttäjätunnukset ja salasanat ja valitse Tallennetut kirjautumiset.
 • Valitse Näytä salasanat. Valitse pyydettäessä: Joo. Näytä listaus. Valita Piilota salasanat > Lähellä kun olet valmis.
 • Valitse Käytä ensisijaista salasanaa -valintaruutu estääksesi ketään, jolla on pääsy tietokoneellesi, näkemästä salasanojasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Firefoxin salasanojen hallintaa käytetään. Se sisältää tietoja Firefoxin ensisijaisen salasanan ottamisesta käyttöön turvallisuuden lisäämiseksi.

Kuinka käyttää Firefoxin salasananhallintaa

Firefoxin sisäänrakennetun salasananhallinnan käyttäminen ei välttämättä anna mahdollisuutta luoda vahvoja, satunnaisia ​​salasanoja, mutta voit tarkastella kaikkia selaimella tallentamiasi salasanoja ilman kolmannen osapuolen työkaluja. Käytä Firefox Password Manageria seuraavasti:

 1. Avaa Firefox.

 2. Klikkaa Valikko nuppi.

 3. Klikkaus Asetukset.

  Kuvakaappaus Firefoxin asetukset -valikkokohdasta.

 4. Napsauta Asetukset-ikkunassa Yksityisyys ja turvallisuus.

  Kuvakaappaus Tietosuoja ja turvallisuus -merkinnästä.

 5. Vieritä alas kohtaan Käyttäjätunnukset ja salasanat ja napsauta Tallennetut kirjautumiset.

  Kuvakaappaus Tallennetut kirjautumiset -painikkeesta.

 6. Napsauta avautuvassa ikkunassa Näytä salasanat.

  Kuvakaappaus Näytä salasanat -painikkeesta.

 7. Napsauta pyydettäessä Joo.

  Näyttökaappaus Kyllä/Ei-kehotteesta.

 8. Etsi kohde, jota haluat tarkastella, ja käyttäjätunnus ja salasana ovat valmiit. Kun olet valmis, napsauta Piilota salasanat ja sitten Lähelläpoistuaksesi Tallennetut kirjautumiset -ikkunasta.

Kuinka suojata tallennettuja salasanoja Firefoxissa

Tässä järjestelmässä on kuitenkin virhe. Nykyisellään kuka tahansa voi käyttää tallennettuja salasanojasi Firefoxissa. Voit estää tämän ottamalla Firefoxin ensisijaisen salasanan käyttöön. Silloin kukaan ei näe salasanojasi, ellei heillä ole ensisijaista salasanaa. Suosittelemme tämän työkalun käyttöä. Kolmannen osapuolen salasananhallintaohjelmat käyttävät myös ensisijaista salasanaa, joten sinun tarvitsee muistaa vain yksi. Näin asetat ensisijaisen salasanan Firefoxissa.

 1. Avaa Firefox.

 2. Klikkaa Valikko nuppi.

 3. Klikkaus Asetukset.

 4. Napsauta Asetukset-ikkunassa Yksityisyys ja turvallisuus.

 5. Napsauta valintaruutua Käytä ensisijaista salasanaa.

 6. Anna ja vahvista uusi salasana pyydettäessä.

 7. Klikkaus Okei.

Varmista, että salasanasi ei ole sama kuin mikään muu käyttämäsi salasana. Äläkä unohda ensisijaista salasanaa. Jos teet niin, et voi käyttää tallennettuja tunnistetietojasi. Se, että selain tallentaa salasanasi, ei ole aina paras vaihtoehto. Jos joku käyttäisi tiliäsi, hänellä olisi myös pääsy kaikkiin tallennettuihin salasanoihisi. Niille, jotka ovat todella huolissaan turvallisuudesta, on parasta olla koskaan sallimatta selaimesi tallentaa salasanojasi ja käyttää kolmannen osapuolen salasanojen hallintaa.

Por Markus