mp4 file 2622024 0696f84c87af4dc39758105c81785dd6

Mitä tietää

  • MP4-tiedosto on MPEG-4-videotiedosto.
  • Pelaa suosikkimediasoittimellasi tai kokeile ilmaista VLC:tä.
  • Muunna muihin videotyyppeihin, kuten MOV, AVI jne., käyttämällä työkalua, kuten Freemake Video Converter.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä MP4-videotiedosto on, miten sitä toistetaan ja muokataan ja miten se muunnetaan muihin videomuotoihin, jotka saattavat toimia hieman paremmin laitteellasi.

 

Mikä on MP4-tiedosto?

Tiedosto, jonka tiedostopääte on MP4, on lyhenne sanoista a MPEG-4 video tiedosto, pakattu tiedostomuoto, joka voi sisältää videon lisäksi myös ääntä ja tekstityksiä. MP4-tiedostot näkyvät yleensä, kun lataat videon Internetistä tai käytät DVD-kopiointiohjelmaa DVD-levyn tallentamiseen tietokoneellesi. Tällaisia ​​tiedostoja joissa on vain ääni joskus tallennetaan .M4A-laajennuksella.

Kuinka avata MP4-tiedosto

Helpoin tapa toistaa MP4-tiedostoja on kaksoisnapsauttaa MP4-tiedostoa ja antaa tietokoneen päättää, mikä oletussovellus avaa sen. Koska useimmilla ihmisillä on jo asennettuna Windows Media Player tai QuickTime, MP4:n pitäisi avautua automaattisesti. Jos mikään ohjelma ei avaa MP4-tiedostoa, sinulla ei todennäköisesti ole asennettuna ohjelmaa, joka voisi tarkastella ja/tai muokata MP4-tiedostoja. Suosittelemme asentamaan jonkin yllä mainituista ohjelmista tai ilmaisen VLC-soittimen, joka on upea MP4-tiedostosoitin, joka tukee tämän videomuodon lisäksi monia muita, mukaan lukien äänitiedostoja. MPlayer on toinen ilmainen MP4-soitin. Jos huomaat, että suosikkivideosoittimesi ei avaa MP4-tiedostoja, sinun on ehkä asennettava MPEG-4-koodekki. MPEG-4-koodekki on pieni ohjelmisto, jonka avulla tietokoneesi tunnistaa MP4-tiedostoja ja toistaa ne oikein missä tahansa käyttämässäsi soittimessa. X Codec Pack on täysin ilmainen kokoelma suosittuja koodekkeja, joka toimii Windows 10:ssä, Windows 8:ssa ja Windows 7:ssä. Kun se on asennettu, voit toistaa MP4:ää sekä lähes kaikkia muita suosittuja videomuotoja suosikkisoittimellasi. Varo mainoksia X Codec Pack -sivustolla – ne voivat näyttää petollisesti latauslinkeiltä! MP4-tiedostoja tuetaan alkuperäisesti monissa mobiililaitteissa, kuten Applen iPadissa, iPod touchissa ja iPhonessa, sekä Android-laitteissa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asentaa sovellusta vain toistaaksesi MP4-videoita, jotka vastaanotat tekstiviestillä, sähköpostilla tai avaat verkkosivuilla. Useat ohjelmat, kuten VSDC Free Video Editor ja Lightworks, mahdollistavat myös MP4-tiedostojen ilmaisen muokkaamisen. Lisää esimerkkejä MP4-editoreista ovat MAGIX Movie Edit Pro, Adobe Premiere Pro ja Pinnacle Studio. Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata MP4-tiedoston, mutta se on väärä sovellus, tai jos haluat antaa toisen asennetun ohjelman avata MP4-tiedostoja, voit vaihtaa tietyn tiedostotunnisteen oletusohjelman Windowsissa.

 

Kuinka muuntaa MP4-tiedosto

Yksi helpommin käytettävistä MP4-muunnosohjelmista on Freemake Video Converter. Se tukee MP4-tiedostojen tallentamista muotoihin, kuten MKV, FLV, AVI, 3GP ja muihin, mukaan lukien MP4-tiedostojen muuntaminen DVD-levyksi, ISO-tiedostoksi tai MP3-tiedostoksi (vain ääni) suoraan. Toinen vaihtoehto on käyttää Zamzaria MP4:n muuntamiseen WEBM-, MPG-, AC3-, OGG-, FLAC-, MOV- ja muihin muotoihin. Toisin kuin MP4-tiedoston muuntaminen ohjelmoida, nämä ovat verkkosivustoja, mikä tarkoittaa, että vaikka sinun ei tarvitse asentaa mitään ohjelmia käyttääksesi niitä, sinun on ladattava MP4-tiedosto sivustolle ja sitten ladattava muunnettu tiedosto ennen kuin voit käyttää sitä. Zamzar tukee myös MP4-GIF-muunnoksia videotiedoston muuntamiseksi animoiduksi kuvaksi. Jos video on olemassa verkossa, toinen muunnin, kuten Imgur’s Video GIF tai ezgif.com-verkkosivusto, saattaa olla parempi vaihtoehto. Huomaa, että koska nämä muuntimet toimivat verkossa selaimessasi, videon lataaminen voi kestää hetken, koska useimmat videot ovat melko suuria. Kun video on muunnettu, sinun on myös ladattava se uudelleen saadaksesi sen takaisin tietokoneellesi, mikä ei myöskään välttämättä ole nopea prosessi. Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei näytä toimivan sinulle, on olemassa muita ilmaisia ​​videomuuntimia ja verkkopalveluita, jotka voivat toimia paremmin. Jotkut niistä tukevat myös ilmaista MP4-muokkausta, kuten trimmausta ja rajausta.

 

Usein Kysytyt Kysymykset

  • Mitä eroa on M4V- ja MP4-tiedostoilla? M4V-tiedosto on Applen kehittämä MPEG-4-videotiedostomuoto, joka on hyvin samanlainen kuin MP4. Yksi keskeinen ero on, että M4V-tiedostot, jotka tunnetaan myös nimellä iTunes-videotiedostot, sisältävät usein DRM-tekijänoikeussuojauksen, mikä tarkoittaa, että tietokoneellasi on oltava lupa toistaa niitä.
  • Mitä eroa on MOV:n ja MP4:n välillä? MOV-tiedostot ovat Apple QuickTime -tiedostoja, jotka tallentavat videota, ääntä ja tekstiä. Koska MOV-tiedostot ovat QuickTime-tiedostomuodossa (QTFF), ne toimivat parhaiten Apple-laitteiden ja QuickTime-mediasoittimien kanssa eivätkä ole yhtä laajasti yhteensopivia eri laitteiden ja ohjelmistojen kanssa kuin MP4-tiedostot.
  • Mitä eroa on MP3:lla ja MP4:llä? MP3-tiedostot ovat vain äänitiedostomuoto, jota käytetään pääasiassa musiikissa tai äänikirjoissa. Sitä vastoin MP4:t toimivat multimediasäiliönä, joka voi tallentaa ääntä videon, kuvien ja tekstin lisäksi.

Por Markus