onky tx nr787 analog video connections xxx 5c2e888446e0fb00011c6da3

Kotiteatterissa sinun on kytkettävä kaikki, jotta se toimii oikein. Kaapelit ja johdot tarjoavat useita tapoja yhdistää vanhoja ja uusia komponentteja. Kun muutos nopeutuu analogisesta digitaaliseen, on ilmaantunut trendi, joka asettaa paineita kykyyn liittää vanhoja komponentteja uusiin. Viihde-elektroniikkavalmistajat ovat eliminoineet useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä käytettyjä vanhoja liitäntöjä kotiteatterikomponenteista, mikä rajoittaa vanhempien, mutta edelleen toimivien, yksinomaan näitä liitäntöjä käyttävien laitteiden käyttöä. Tässä on esimerkkejä yhdisteistä, jotka on poistettu tai jotka on poistettu.

S-Video liitännät

Useimmissa televisioissa, kotiteatterivastaanottimissa ja muissa videolähdekomponenteissa ei ole enää S-Video-liitäntöjä. Vanhemmat laitteet, jotka käyttävät tätä yhteyttä, sisältävät S-VHS-videonauhurit ja -videokamerat, Hi8-videokamerat, mini-DV-videokamerat, vanhemmat DVD-soittimet, AV-vaihtimet ja useimmat säilyneet LaserDisc-soittimet.

Komponenttivideoliitännät

Alla on joukko komponenttivideoliitäntöjä. Käytäntö nimeltä Analog Sunset eliminoi komponenttivideoliitäntöjen hyödyllisyyden kopiosuojamääräysten ja HDMI:n nopean käyttöönoton vuoksi teräväpiirtovideolähetyksen standardina. Räätälöityjen asentajien, jotka ovat aiemmin kytkeneet koteihinsa komponenttivideoliitäntöjä teräväpiirtovideoliitäntöihin, on muunnettava ne HDMI:ksi.

Komponenttivideokaapelit ja liitäntä

Komposiitti- ja komponenttivideotulon dilemma

Lisäkehitys komponenttivideoliitäntöjen käytössä on, että yhä useammat televisiot yhdistävät sekä komposiitti- että komponenttivideotulot. Useimmat televisiot eivät enää voi yhdistää samanaikaisesti sekä komposiitti- että komponenttivideolähteeseen, kuten videonauhuriin, vanhoihin ei-päivitettäviin DVD-soittimiin tai vakiolaatuisiin kaapeli- tai satelliittivastaanottimiin.

Jaetut komposiitti-/komponenttivideoliitännät televisiossa

Monikanavaiset 5.1/7.1-kanavaiset analogiset ääniliitännät

Alla on sarja 5.1/7.1-kanavaisia ​​analogisia audiotuloja. HDMI:n nopean käyttöönoton myötä näiden liitäntöjen tarve vähenee. Monet uudemmat kotiteatterivastaanottimet poistavat 5.1/7.1-kanavaisen analogisen liitäntävaihtoehdon. Kuitenkin kuluttajat, jotka omistavat vanhempia SACD- tai DVD/SACD/DVD-Audio-soittimia ilman HDMI-liitäntöjä, luottavat näihin liitäntöihin päästäkseen monikanavaiseen pakkaamattomaan ääneen soittimistaan ​​kotiteatterivastaanottimeen. Tämän liitäntävaihtoehdon poistaminen tekee vanhemmista soittimista hyödyttömiä, kun he käyttävät kaikkia ääniominaisuuksia monilla uudemmilla kotiteatterivastaanottimilla.

Yamaha RX-V667 7,2-kanavainen kotiteatterivastaanotin - 5,1/7,1-kanavainen analoginen äänitulo

Linkkivirran toisella puolella valmistajat ovat myös poistamassa 5.1/7.1-kanavaisia ​​analogisia ääniliitäntöjä audiolähtövaihtoehtona Blu-ray Disc -soittimissa. Tämä on ongelma, koska monet vanhemmat edelleen käytössä olevat kotiteatterivastaanottimet ovat poistaneet vastaavat analogiset äänitulot. Vain rajoitettu määrä huippuluokan Blu-ray Disc -soittimia tarjoaa 5.1/7.1-kanavaisen analogisen äänilähdön.

Blu-ray-soitin monikanavaisella analogisella audiolähdöllä

Outo tapaus Phono levysoittimen liitännöistä

Phono-tulo yhdistää levysoittimen kotiteatterivastaanottimeen. CD-levyjen käyttöönoton myötä kotiteatterivastaanottimien valmistajat alkoivat poistaa tämän liitäntävaihtoehdon useimmista kotiteatterivastaanottimista, jopa huippuluokan laitteista. Vinyylilevyjen kasvavan suosion myötä (jopa suoratoiston valossa) phono-sisääntulo tekee paluun.

Onkyo TX-NR696 Phono-tuloliitin

Kotiteatterivastaanottimen mallista tai vuodesta riippuen siinä voi olla phono-tulo. Vanhalle hyväkuntoiselle levysoittimelle ja vastaanottimelle, jossa ei ole phono-liitintä, saatat tarvita ylimääräisen ulkoisen phono-esivahvistimen, joka vastaa levysoittimen jännitettä ja taajuuskorjauslähtöä.

Pro-Ject Phono Box MM – Phono-esivahvistin

Toinen vaihtoehto on ostaa yksi kasvavista uusista levysoittimista, joissa on sekä vakio- että sisäänrakennetut phono-esivahvistinlähdöt.

Liitäntävaihtoehdot Denon DP-400 levysoittimelle

Mikä on muuttunut vuonna 2013

Kaikki analogiset videolähdöt (komposiitti, S-video, komponentti) on eliminoitu vuoden 2013 jälkeen valmistetuista Blu-ray Disc -soittimista. HDMI on ainoa tapa liittää Blu-ray Disc -soittimet televisioihin (HDMI-DVI-sovitinvaihtoehto on edelleen käytettävissä). Valmistajat alkoivat poistaa analogiset ääniliitännät kasvavassa määrässä soittimia vuoden 2013 jälkeen, vaikka sitä ei vaadittu. Alla on esimerkki siitä, kuinka AV-lähdöt ovat muuttuneet useimmissa Blu-ray Disc -soittimissa.

Kaksi Blu-ray Disc -soittimen liitäntäesimerkkiä.  Mallit ennen ja jälkeen 2013

Por Markus