GettyImages 83757026 04d884af5c8c47239814e43088c6b53b

Digitaaliset versiot eri kiintolevyillä ja pilvipalveluissa sekä lukemattomia vanhoja tilannekuvia täynnä olevia laatikoita ja leikekirjoja, joten kuvien järjestäminen ei ole helppoa. Käytä seuraavia ehdotuksia suunnitelman tekemiseen ja sen toteuttamiseen.

Tehdä suunnitelma

Kysy itseltäsi, mitä ihanteellinen valokuvajärjestelyjärjestelmäsi antaa sinulle mahdollisuuden tehdä. Haluatko löytää tietyn kuvan helposti? Järjestetäänkö online-leikekirjoihin? Valitsetko luontokuvia kehystettäväksi? Tavoitteen miettiminen auttaa sinua laatimaan organisaatiosuunnitelman. Jos esimerkiksi haluat löytää tiettyjä valokuvia, sinun on merkittävä ne kaikki. Jos haluat järjestää online-leikekirjoihin, sisältääkö se painetut valokuvat? Sitten sinun on digitalisoitava. Kun tiedät, miltä haluat valokuvaorganisaatiosi näyttävän, varaa joka viikko aikaa sen perustamiseen ja ylläpitoon. Erityistehtäväsi riippuvat siitä, mitä alla olevista toiminnoista haluat suorittaa. Voit esimerkiksi viettää puoli tuntia viikossa valokuvien skannaamiseen, kunnes se on valmis, sitten siirtyä merkitsemään ja sitten luomaan online-leikekirjoja.

Digitoi painetut valokuvat

Jos suunnitelmasi sisältää tulostettujen valokuvien digitoinnin, voit tehdä sen kolmella tavalla:

  • Skannaa ne itse käyttämällä valokuvaskanneria tai sovellusta. Molemmat menetelmät ovat yksinkertaisia ​​ja suhteellisen edullisia.
  • Skannaa ne kaupassa. Monilla jälleenmyyjillä, mukaan lukien FedEx ja Costco, on nyt valokuvien skannauskoneet.
  • Lähetä ne verkkopalveluun. Tämä vaihtoehto vaatii hieman luottamusta, mutta se on myös vähiten työtä.

Poista kaksoiskappaleet ja huonot valokuvat

Yksi ensimmäisistä tehtävistä kuvien järjestämisessä on käydä ne läpi ja poistaa kopiot ja muut tarpeettomat valokuvat. Tämä sisältää epäselvät, selittämättömät tai epämiellyttävät kuvat tai kuvat, joissa henkilön silmät ovat kiinni. Saatat tuntua epämukavalta poistaa arvokkaita muistojasi, mutta et koskaan unohda näitä huonoja valokuvia. Paina Poista painiketta äläkä katso taaksepäin.

Nimeä tiedostosi uudelleen

Monet valokuvatiedostojen nimet näyttävät todennäköisesti tältä «IMG_6676». Muuta ne kuvaavammiksi nimiksi, kuten «Joey on Bike 2004». Ajattele uusia tiedostonimiä kuvateksteinä, joita voit käyttää myöhemmin tiettyjen kuvien etsimiseen. Sinun tulee myös merkitä valokuvia (katso seuraava osio) varmistaaksesi tarkat haut.

Merkitse valokuvasi

Jokaisen valokuvan merkitseminen tai merkitseminen on työlästä, mutta se auttaa sinua löytämään tiettyjä kuvia myöhemmin. Digitaalisten valokuvien merkitseminen merkitsee tarralapun laittamista tulostetun valokuvan taakse. Erona on, että voit etsiä digitaalisia valokuvia ja löytää ne kaikki nopeasti useilla hakutermeillä. Käytä niin monta tunnistetta kuin mahdollista, kuten sijainti, toiminta, päivämäärä, aiheet ja nimet. Sijoita sitten tiedostot kansioihin asiaankuuluvien kriteerien mukaisesti. Päivämäärä on yleensä oikea, mutta muista lisätä alikansioita, jotta löydät helposti tietyt kuvat (katso lisää alikansioista seuraavassa osiossa). Riippuen siitä, kuinka monta valokuvaa sinulla on, saatat haluta jakaa tämän tehtävän useisiin istuntoihin. Koska se ei vaadi paljon aivovoimaa, voit kokeilla sitä mainoksissa television katselun aikana.

Luo hyödyllisiä kansioiden nimiä

Vaikka käytät päivämääriä kuvien järjestämiseen korkealla tasolla, sinun tulee luoda alikansioita, jotka ovat kuvaavampia. Oletetaan, että sinulla on kansio nimeltä «2004» sinä vuonna otetuille kuville. Tässä kansiossa voi olla alikansioita nimeltä «Stacy’s Graduation», «Grandmum’s 90th Birthday» tai «Moving to Arizona». Tämä toiminto antaa sinulle vielä yhden tavan löytää tietty valokuva tai valokuvaryhmä.

Siirrä valokuvasi välittömästi

Jos olet joskus käyttänyt filmikameroita, saatat tuntea jännityksen kiirehtiä kehittämään näitä keloja heti, kun otat viimeisen kuvan. Nyt digitaalikameroilla ja puhelimilla annamme kuviemme olla kuukausia tekemättä niillä mitään. Tällaisten valokuvien jättäminen ei ole hyvä idea useista syistä. Ensinnäkin muistikortit epäonnistuvat ja voit menettää kaikki valokuvat, jotka olet ottanut viimeisen kuukauden aikana tai enemmän. Toiseksi, satojen valokuvien poistaminen kerralla tarkoittaa, että sinulla ei ole aikaa tai motivaatiota poistaa huonoja valokuvia tai tehdä muita yllä lueteltuja tärkeitä tehtäviä. Sisällytä siis kuvien siirto viikoittaiseen valokuvahuoltoon. Voit ratkaista viallisten muistikorttien ongelman varmuuskopioimalla valokuvasi jollakin monista saatavilla olevista palveluista. Google Photos on ilmainen.

Käytä valokuvien järjestämisohjelmistoa

Järjestä, jaa ja tulosta valokuvia helposti valokuvien järjestämisohjelmiston avulla. Monet digitaalivalokuvaohjelmistot ovat ilmaisia ​​ja muuttavat valokuvasi helposti haettavaksi luetteloksi. Näissä sovelluksissa on myös perusmuokkausominaisuudet, kuten punasilmäisyyden korjaus. Jotkut auttavat sinua polttamaan valokuva-CD- tai DVD-levyjä ja varmuuskopioit tiedostot, jotta et menetä niitä.

Käytä valokuviasi

Valokuville on monia erinomaisia ​​käyttötapoja, kuten kehystys, digitaalisten valokuvakehysten näyttäminen, mukien tai kalenterien asettaminen lahjaksi ja jopa ammattimaisen näköisten painettujen valokuvakirjojen luominen. Älä jätä kauniita kuviasi vain tietokoneellesi. Tulosta ja tallenna sen sijaan suosikkisi. Nautit näistä tallenteista enemmän, jos voit katsella niitä milloin tahansa sen sijaan, että ne olisivat piilotettu tietokoneellesi.

Por Markus