ii0gtbdxv7wpqxveemyf a3f5da79db2c488da0ae465f50ce9b16

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Hyperin vartaloa tukeva telakka on upea muotoilu, mutta tarjoaa oudon tarpeettoman porttivalikoiman.
  • Se on saatavana avaruusharmaana tai hopeana alumiinina.
  • Se ei roikku kuin dongle, joten kannettava tietokone pysyy kannettavana.

USB-C ja Thunderbolt ovat mahtavia – kunnes haluat liittää niihin jotain. Sitten tarvitset (vielä) dongleja. Mutta onko dongle silti dongle, jos se ei roikku? Tämä on kysymys Hyperin uudesta HyperDrive USB-C -keskittimestä MacBook Prolle, kaksoisdippaustelakointiasemalle, joka muuttaa uuden super-duper-tietokoneesi vasemman puolen sarjaksi enimmäkseen käyttökelpoisia vanhoja portteja. Pohjimmiltaan se on loistava idea. Mutta käytännössä porttivalinta vaikuttaa hieman oudolta, jopa tarpeettomalta. Yksi uuden 2021 MacBook Pron parhaista ominaisuuksista on sen laaja valikoima laajennusportteja. Se luopuu yhdestä Thunderbolt-portista edellisen sukupolven MacBook Prohon verrattuna, mutta saa MagSafe-laturin, SD-korttipaikan ja HDMI-portin. Siitä huolimatta siitä puuttuu edelleen joitain vanhoja portteja, joihin telakka tulee.

Satamamestari

Hyperdrive Duo 7-in-2 USB-C Hub on saanut nimensä, koska se vie kaksi MacBookin porttia, mikä tekee niistä seitsemän eri käyttökelpoista porttia. Saat yhden Thunderbolt-läpivientiportin minkä tahansa liittämiseen, sekä HDMI, USB-C, USB-A (molemmat 5 Gbps), Ethernetin, 3,5 mm:n ääniliittimen ja microSD-korttipaikan. Vaikka nämä portit ovat loistava valinta vanhemmille MacBook Pro -malleille (joissa ei ollut muuta kuin Thunderbolt-portit ja kuulokeliitäntä), ne ovat tarpeettomia nykyisissä malleissa. Näyttää siltä, ​​​​että Hyper on käyttänyt uudelleen vanhempaa mallia ja julkaissut sen uusille tietokoneille. Sillä on jopa IndieGogo-kampanja, vaikka joukkorahoitus onkin todennäköisemmin näppärä tapa kerätä ennakkotilauksia.

HyperDrive USB-C Hub -portti viallinen

Joten, ellei sinulla ole erityisiä tarpeita, saatat haluta välttää tätä tiettyä telakkaa. Loppujen lopuksi se tuplautuu HDMI-porttiin ja SD-korttipaikkaan, vaikka voisi väittää, että microSD-kortin pitäminen telakassa tarjoaa hyödyllistä (tosin hidasta) puolipysyvää tallennustilaa. «Siitä ei tunnu olevan paljon apua; ylimääräinen HDMI ja Ethernet ovat kaikki mitä saat. Ellei tarvitse kahta kuulokeliitäntää», Mac-käyttäjä Gaximus kirjoittaa MacRumors-foorumeilla. Mutta se ei tarkoita, että meidän pitäisi luopua ajatuksesta kokonaan.

 

Telakka vs Hub

HyperDrive on hyvä, jos tarvitset vain pienen, liikkuvan keskittimen, mutta toinen vaihtoehto on valita pysyvämpi telakointiasema, luultavasti Thunderbolt-telakka. Nämä ovat tyypillisesti suurempia yksiköitä, jotka pysyvät kytkettyinä näyttöihin, ulkoisiin asemiin, ääniliitäntöihin ja muihin oheislaitteisiin ja tarjoavat virtaa tietokoneellesi, kun ne on kytketty pistorasiaan. Ne ovat fantastisia: käytän CalDigit Thunderbolt -telakkaa Mac Minissä, ja se on vakaa ja luotettava. Telakat ovat kuitenkin hyödyttömiä liikkeellä ollessaan, koska ne ovat suuria ja raskaita ja vaativat pistorasia.

CalDigit TS3+ yhdistettynä Mac Miniin ja lepää harmaalla pöydällä

Kannettavien keskittimien mukana tulee yleensä pieni USB-C-liitäntä, johon voit liittää. Tämä helpottaa kytkemistä ja irrottamista, mutta se ei ole käytännöllistä nostettaessa tietokonetta, mitä teet usein kannettavalla tietokoneella. Sitten on Hyperin lähestymistapa, joka kiinnittää tukevan laajennuslohkon koneen toiselle puolelle. Tämä toimii hyvin Hyperin iPad 6-in-1 -keskittimen kanssa, ja sen pitäisi toimia hyvin MacBookin kanssa, mutta ei nykyisen portin kanssa.

Täydellinen valinta

Joten mitkä portit sopivat paremmin nykyiseen MacBook Pro -sarjaan? Olemme päättäneet, että emme tarvitse HDMI-liitäntää, kuuloke-/mikrofoniliitäntää tai SD-korttipaikkaa, joten mikä on paras tapa korvata ne? Ethernet on aina hyvä valinta tällaisiin asioihin, kuten myös pieni microSD-korttipaikka, koska miksi ei? Se vie niin vähän tilaa. Ja kuten mainittiin, voi olla hyödyllistä lisätä ylimääräistä tallennustilaa esimerkiksi varmuuskopioita varten.

Itse pidän parempana muutamasta USB-A-portista vanhemmille laitteille ja/tai muutamasta USB-C-portista nykyaikaisille laitteille. Tykkään liittää äänioheislaitteita, joten porttien lisääminen on aina plussaa. Ja koska Thunderbolt tarjoaa järjettömän määrän kaistanleveyttä, voit pinota USB-C 2.0 -nopeuksisia laitteita (eli melkein kaikkia äänilaitteita) koko päivän ylittämättä koskaan kaistanleveysrajaa. Ja koska laite ottaa vastaan ​​molemmat vasemmalla olevat Thunderbolt-portit, sen pitäisi tarjota Thunderbolt-läpäisykykyä, koska ellet kytke paria USB-C SSD -levyjä, tarvitset vain yhden Thunderbolt-väylän kaistanleveyden. Mikä saa meidät valtaan. Tietokoneen lataamiseksi ja akun tyhjentymisen välttämiseksi samalla, kun kaikki liitetyt oheislaitteet tyhjennetään, laitteessa on oltava USB PD (Power Delivery), joka voi ladata kytketyn tietokoneen ja antaa virran oheislaitteille. Odotan innolla, mitä Hyper keksii. Tämä laite tuntuu tuotteelta, joka tuotiin nopeasti markkinoille vastaamaan kysyntää, mutta tämän tyylinen puolipysyvä laajennuskeskitin on edelleen voittaja. Se tarvitsee vain harkitumman joukon portteja ja liittimiä, jotta se vastaa uutta MacBook Prota, ja se voi olla todellinen hitti.

Por Markus