Lifewire Share Image 1741eb1b75f0497c89cf4ba9a56d7aba

Kaikki kuvat koostuvat yhdestä tai useammasta graafisen suunnittelun elementistä. He ovat komponentit kuten väri, tyyppi ja kuvat, toisin kuin periaatteita suunnittelua, kuten tasapainoa, tarkennuspistettä ja valkoisen tilan käyttöä. Kaikki palaset eivät sisällä kaikkia elementtejä; esimerkiksi viivat ja muodot voivat tarjota tasapainoa ilman valokuvaa.

Muotoilla

Muinaisista ikoneista moderneihin logoihin muodot ovat suunnittelun perusta. Ne voivat olla geometrisia (neliöt, kolmiot, ympyrät) tai orgaanisia ja vapaamuotoisia (mitä tahansa). Niissä voi olla pehmeät kaaret, terävät kulmat ja kaikkea siltä väliltä. Muodot ovat graafisen suunnittelun työhevosia, joiden avulla voit:

  • Valmistele asettelut.
  • Luo kuvioita.
  • Korosta sivun osia.
  • Määritä rajat yhdistämällä tai erottamalla sivun osia.
  • Luo liikettä ja virtausta ja ohjaa silmää elementistä toiseen.
  • Työskentele yhdessä luodaksesi lisäelementtejä, kuten luodaksesi muodon, jossa on tekstiä sivulla.

Grafiikkaohjelmistoilla, kuten Adobe Illustrator, Photoshop ja ilmainen GIMP, muotojen luominen ja käsittely on helpompaa kuin koskaan.

rivit

Saumattomien kultaisten viivojen näkökulman väheneminen

Viivat jakavat tilan, ohjaavat silmää ja luovat muotoja. Asettelujen suorat viivat erottavat sisällön, kuten aikakaus- ja sanomalehdissä sekä verkkosivustoissa, alkeesimmalla tasollaan. Suunnittelijat voivat tietysti mennä paljon pidemmälle kaarevilla, katkoviivoilla ja siksak-viivoilla, joita käytetään määrittelyelementteinä sekä kuvituksen ja kuvien pohjana. Graafiset asiantuntijat yhdistävät usein viivoja kirjaimiin. Yleinen tekniikka on käyttää implisiittistä viivaa ohjaamaan muita elementtejä sen polulla, kuten kirjoittamalla käyrälle.

Väri

Prismaattinen värikuutio

Väri herättää syviä tunteita ja suunnittelija voi soveltaa mihin tahansa muuhun elementtiin. Värien käyttö on lähes rajatonta; Esimerkiksi väri voi tehdä kuvan erottuvan, auttaa välittämään tietoa, korostaa jotakin kohtaa, lisätä merkitystä ja osoittaa linkitettyä tekstiä verkkosivustolla. Väriteoria riippuu osittain väripyörästä, jota olemme kaikki nähneet koulussa sen pääasiallisilla punaisilla, keltaisilla ja sinisillä väreillä ja niiden keskinäisillä suhteilla. Värien käyttö vaatii kuitenkin ymmärrystä muustakin kuin vain sekoittamisesta; väriominaisuudet, kuten sävy, sävy, sävy, sävy, kylläisyys ja arvo, yhdistetään eri värimalleissa, esimerkiksi CMYK (kutsutaan vähentäväksi malliksi) ja RGB, additiivinen malli.

Tyyppi

Sana "liha" Makkarasta

Graafisessa suunnittelussa tavoitteena ei ole vain laittaa tekstiä sivulle, vaan pikemminkin ymmärtää se ja käyttää sitä tehokkaasti edistämään teoksen tavoitteita. Fontit (fontit), koko, kohdistus, väri ja välit ovat tärkeitä. Fontit jaetaan yleensä tyyppiperheisiin, kuten Times ja Helvetica. Suunnittelijat käyttävät tekstiä myös muotojen ja kuvien luomiseen, tunnelman välittämiseen (lämmin, kylmä, iloinen, surullinen) ja tyylin herättämiseen (moderni, klassinen, naisellinen, maskuliininen) – ja se on vasta alkua. Kirjoituksen ymmärtäminen on taidetta sinänsä; Jotkut suunnittelijat jopa omistautuvat yksinomaan fonttien suunnitteluun. Tämä edellyttää asiantuntemusta kirjoittamalla termejä, kuten kerning (kirjainten välinen tila), riviväli (rivien välinen tila) ja seuranta (sivun tekstin välinen kokonaistila). Lisäksi kirjoituksella on oma anatomiansa, joka suunnittelijoiden on ymmärrettävä voidakseen suunnitella tehokkaasti fonttien avulla.

Taide, kuvitus ja valokuvaus

Apinat valokuvaavat urheiluautolla

Voimakas kuva voi tehdä tai rikkoa mallin. Valokuvat, piirrokset ja taideteokset kertovat tarinoita, tukevat ideoita, herättävät tunteita ja kiinnittävät yleisön huomion. Valokuvilla on usein suuri rooli brändäyksessä, joten niiden valinta on tärkeää. Jotkut graafiset suunnittelijat luovat tämän teoksen itse. Suunnittelija voi myös palkata taiteilijan tai valokuvaajan tai ostaa valokuvia yhdestä monista valokuvataloista.

Rakenne

punainen sininen ja valkoinen rakenne

Tekstuuri voi olla tunto (kuvion todellinen pinta) tai visuaalinen. Ensimmäisessä tapauksessa katsoja voi fyysisesti tuntea tekstuurin, mikä tekee siitä erilaisen kuin muut suunnitteluelementit. Paperi ja pakkaussuunnittelussa käytetyt materiaalit luovat tämän tekstuurin. Toisessa tapauksessa tyyli tarkoittaa tekstuuria. Rikkaat, kerrostetut kuvat voivat luoda visuaalisen tekstuurin, joka heijastaa todellista tekstuuria tai antaa siitä yleisvaikutelman. Tekstuuria voidaan soveltaa mihin tahansa muuhun suunnittelun elementtiin. Se voi saada tekstin näyttämään kolmiulotteiselta, kukkaiselta, upotetulta tai rosoiselta. Tekstuuri voi saada valokuvan näyttämään sileältä kuin lasi tai erottua kuin vuorijono. Itse asiassa tekstuuri on osa kaikkea graafista suunnittelua, koska kaikella on pinta, oli se sitten fyysinen tai havaittu. Taitava suunnittelija yhdistää näitä elementtejä vastakkaisilla ja toisiaan täydentävillä tavoilla auttaakseen teosta saavuttamaan perimmäisen tavoitteensa: lähettää viestin, luoda tunteita ja/tai provosoida toimintaan.

Por Markus