ILLUSTRATION 1.max 1000x1000 d80fc32b94c84fb698ea77f6da530f93

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Google mahdollistaa kaksoissuojauksen 150 miljoonalle käyttäjälle tänä vuonna.
  • Oletusasetukset ovat tärkeitä, koska vaivaudumme harvoin muuttamaan niitä.
  • Et usko kuinka paljon Google maksaa Applelle ollakseen Safarin oletushakukone.

Google tekee Internetistä turvallisemman oletusarvoisesti. Kaksivaiheinen todennus (2FA) lisää sisäänkirjautumisillesi valtavan suojakerroksen, mutta vain, jos se on käytössä. Vuoden 2021 loppuun mennessä Google aikoo vaihtaa yli 150 miljoonaa Googlen käyttäjää ja pakottaa 2 miljoonaa YouTube-käyttäjää ottamaan asetuksen käyttöön. 2FA on ollut saatavilla Googlen kautta vuosia, mutta vuonna 2018 vain 10 % tileistä käytti sitä. Ihmiset eivät vain näytä välittävän jostakin, joka ei ole oletusarvoisesti käytössä. Googlen kilpailija Apple tietää tämän ja on siksi ollut aggressiivinen valitessaan käyttäjille automaattisesti uusia suojaus- ja tietosuojaominaisuuksia.

«Kuten Google havaitsi, kun ne pakottavat kaksivaiheista todennusta omille työntekijöilleen ja arvokkaille kohteilleen, tietojenkalastelutilit haihtuvat tehokkaasti, kun kaksivaiheinen todennus on käytössä», Bobby DeSimone, Pomeriumin perustaja ja toimitusjohtaja, joka myös valvoo turvallisuutta. kaksivaiheinen todennus, Lifewire kertoi minulle sähköpostitse. «Googlen oletusarvoisen kaksivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön on kiitettävä askel tämän menestyksen levittämisessä Gmailin käyttäjille yleensä. Erityisesti standardi kannustaa käyttämään vieläkin vahvempia kaksivaiheisia menetelmiä, kuten laiteavaimia.»

 

Mikä on 2FA?

Kaksivaiheinen todennus (2FA), joka tunnetaan myös nimellä kaksivaiheinen vahvistus (2SV) tai kertaluonteiset salasanat (OTP), on lisätodennusmenetelmä, kun kirjaudut sisään tilille. Olet melkein varmasti jo käyttänyt sitä. Kun annat salasanasi, sivusto pyytää väliaikaista koodia, joka tulee tekstiviestinä tai luodaan sovelluksessa, kuten Google’s Authenticator, 1Password, Authy ja paljon muuta. Tämä koodi on hyvä kertakäyttöön ja vanhenee lyhyen ajan kuluttua.

2SV kirjautuessasi Google-tiliin

Ongelmana on, että se tulee yleensä lisävarusteena, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset eivät vaivaudu kytkemään sitä päälle. Loppujen lopuksi, jos haluat käyttää koirasi syntymäpäivää kaikkien tiliesi salasanana, miksi vaivautua tähän? Pakottamalla 2FA:n käyttäjilleen Google parantaa heidän tietoturvaansa vakavasti. Eikä sen käyttäminen ole edes työlästä. Googlen käyttöönotto vaatii vain yhden ylimääräisen napautuksen – ei tarvitse kopioida ja liittää numerokoodeja. «2SV on ollut Googlen suojauskäytäntöjen ytimessä, ja tänään teemme siitä saumattoman käyttäjillemme Google-kehotteen avulla, joka vaatii yksinkertaisen napautuksen mobiililaitteellasi todistaaksesi, että yrität todella kirjautua sisään», hän kirjoitti. AbdelKarim Mardini ja Guemmy Googlelta. Kim blogikirjoituksessa.

Oletusten voima

Harvoin vaivaudumme muuttamaan oletusasetuksia. Jopa niin kutsutut tehokäyttäjät jättävät monet asetukset rauhaan. Jos kuvankäsittelysovellus vie JPG-kuvia, käytämme JPG-kuvia. Loppujen lopuksi sovelluksen tehnyt tietää siitä enemmän kuin me, eikö niin? Entä kun Wi-Fi-reitittimet avautuivat ilman salasanaa? Voit ottaa salasanan käyttöön, mutta ketä kiinnostaa?

«Suurin osa tietoturvahaavoittuvuuksista ei johdu järjestelmistä tai teknologiasta, vaan käyttäytymisestä. Ja tiedämme Nobel-palkitun taloustutkimuksen perusteella, kuinka voimakkaat standardit ovat «saamalla» ihmisten käyttäytymiseen», DeSimone sanoo. «Olemme iloisia nähdessämme Googlen ja Applen kaltaisten yritysten painostavan asiakkaitaan ottamaan käyttöön vahvempia todennusmenetelmiä.» Äskettäin Apple lisäsi iOS 14:ään ja iOS 15:een useita tietosuojaominaisuuksia, joista monet ovat oletuksena käytössä. Esimerkiksi App Tracking Transparency antaa iPhonen ja iPadin käyttäjille mahdollisuuden estää sovelluksia seuraamasta niitä verkossa. Vaikka näitä sovelluksia ei ole oletuksena estetty, estokehys On käytössä, mikä tarkoittaa, että aina kun sovellus haluaa seurata sinua, sen on pyydettävä sitä.

Ja tietysti useimmat käyttäjät kieltäytyvät. «Googlen oletusarvoisen kaksivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön on kiitettävä askel eteenpäin tämän menestyksen levittämisessä Gmailin käyttäjille yleensä.» Toinen esimerkki oletusasetusten voimasta on Google-haku. Tuskin kukaan vaihda hakukonetta selaimessaan, vaikka se on ollut helppoa jo jonkin aikaa. Tämä oletusarvo on niin arvokas, että Google maksaa Applelle arviolta 15 miljardia dollaria vuodessa vain pysyäkseen oletushakuna Safarissa. Jos se ei osoita, kuinka tehokkaita oletukset ovat, en tiedä mikä on.

Por Markus