concatenate text data in google spreadsheets 3123801 392d9d1bd97642009c9dcfe3772a8e10

Google Sheetsissa ketjutus yhdistää kahden tai useamman laskentataulukon solun sisällön kolmanteen erilliseen soluun käyttämällä CONCATENATE-funktiota tai sen uudempaa versiota CONCAT. Tässä on mitä CONCATENATE-toiminto tekee ja kuinka sitä käytetään. Näissä ohjeissa käytetään iOS:n Google Sheets -sovellusta. Työpöytäversiossa voi olla eroja. CONCAT ja CONCATENATE tekevät samanlaisia ​​toimintoja. Vanhempi versio tukee alueita ja enemmän soluja. CONCAT-funktiossa voit yhdistää vain kaksi solua, mutta muotoilu on sama.

Kirjoita funktio Google Sheetsiin

Google Sheetsin (tai muiden taulukkolaskentaohjelmien, kuten Microsoft Excelin) funktiossa on kolme osaa tässä järjestyksessä:

 1. yhtäläisyysmerkki (=). Tämä kertoo ohjelmalle, että olet syöttämässä funktiota.
 2. Toiminnon nimi. Tämä on yleensä isoilla kirjaimilla, mutta se ei ole välttämätöntä. Joitakin esimerkkejä ovat SUMMA, ROUNDUP ja TUOTE.
 3. Sarja sulkuja. Jos työfunktio sisältää numerosarjan laskentataulukossa, nämä numerot ovat suluissa kertomaan ohjelmalle, mitä tietoja kaavassa käytetään. Joissakin funktioissa, kuten NOW, joka palauttaa nykyisen päivämäärän ja kellonajan, on sulkeita, mutta ne ovat tyhjiä.

Kuinka kirjoitat CONCATENATE-funktion?

CONCATENATE noudattaa yllä olevaa muotoa, mutta siinä on joitain erityisominaisuuksia. Yleinen luokitus on:

=CONCATENATE(merkkijono 1, [string2, … ])

Merkkijonot viittaavat tiettyihin laskentataulukon tietoihin. Nämä merkkijonot voivat olla yksittäisiä soluja tai solualueita, kuten kokonaisia ​​rivejä tai sarakkeita. Kelvollisen funktion säännöt ovat, että esität vähintään yhden datapisteen (tai argumentin) ja jokainen piste tai alue erotetaan pilkulla. Kelvollinen CONCATENATE-funktio voi näyttää tältä:

= LIITTÄ(A1;B2:B5;A2)

Kun Spreadsheets suorittaa toiminnon, tulos näyttää jokaisen merkinnän soluissa, jotka kaava luettelee, järjestettynä järjestykseen. Jos funktiolla on alue, joka sisältää useita rivejä ja sarakkeita, sisältö näytetään järjestyksessä vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas, kuten lukisit rivit ja sarakkeet.

Lisää välilyöntejä CONCATENATE-funktioon

Yhdistelmä ei jätä sanojen väliin tilaa. Voit kuitenkin rakentaa kaavaan välilyöntejä. Minne haluat välilyönnin, laita joukko lainausmerkkejä ja välilyönti lainausmerkkien väliin. Yllä oleva esimerkkifunktio, jossa kahden ensimmäisen merkkijonon välissä on välilyönti, näyttää tältä:

= LIITTÄ(A1,» «,B2:B5,A2)

Rajoittaa numeroiden ketjuttamista

Google Sheets muotoilee CONCATENATE-funktion tuloksen tekstiksi. Jos syötät tekstiä, tällä ei ole vaikutusta. Mutta kun käytät numeroita, et voi sisällyttää tulosta matemaattisiin funktioihin, kuten SUMMA ja AVERAGE. Tämä johtuu siitä, että matemaattiset funktiot ohittavat tekstin.

Kuinka avata CONCATENATE-toiminto

Google Sheets ei käytä Excelin kaltaisia ​​valintaikkunoita funktion argumenttien syöttämiseen. Sen sijaan siinä on automaattinen ehdotusruutu, joka tulee näkyviin, kun kirjoitat funktion nimen soluun.

 1. Syötä tiedot, jotka haluat yhdistää, ja valitse sitten solu, jossa haluat yhdistetyn tiedon näkyvän.

  Yhdistä Google Sheetsissä

 2. Kirjoita yhtäläisyysmerkki ( = ), kirjoita sitten YHDISTÄÄ. Ehdotuksia tulee näkyviin näppäimistön yläpuolelle kirjoittaessasi, joten sinun ei tarvitse kirjoittaa koko sanaa.

  Yhdistämisominaisuus Google Sheetsissä

 3. Napauta soluja siinä järjestyksessä, jossa haluat yhdistää solut. Tai vedä ja valitse alue. Google Sheets kirjoittaa automaattisesti pilkkuja erottaakseen tietosarjat. Lopputuloksena merkkijonot näkyvät siinä järjestyksessä, jossa valitsit solut.

 4. Voit lisätä välilyönnin asettamalla kohdistimen kahden erotettavan kohteen väliin ja kirjoittamalla kaksi lainausmerkkiä ja välilyönnin. Tällä elementillä voit lisätä funktioon mitä tahansa tekstiä. iOS-oletusnäppäimistön lainausmerkit eivät toimi tässä ominaisuudessa. Jos mahdollista, käytä työpöytäversiota tai lisää välilyönti ketjuttamiisi termeihin.

  Yhdistämisominaisuus Google Sheetsissä

 5. Napauta Tuotto tai valintamerkki suorittaaksesi toiminnon.

  Yhdistämisominaisuus Google Sheetsissä

 6. Yhdistetty data näkyy solussa.

  Yhdistämisominaisuus Google Sheetsissä

 7. Toista prosessi kaikille soluille, jotka haluat yhdistää. Jos käytät absoluuttisia arvoja dollarimerkeillä kaavassa, voit käyttää automaattista täydennystä tietyille riveille ja sarakkeille.

  Yhdistämisominaisuus Google Sheetsissä

 8. Jos muutat tekstiä jossakin kaavasi solussa, ketjutuksen tulos päivitetään.

Voit käyttää CONCATENATE-sovellusta myös osoitteesta Toiminto -painiketta tekstikentän vieressä iOS:ssä tai työpöydän näytön oikeassa yläkulmassa. Mobiiliversio näyttää kirjaimista fxja työpöytäversio muistuttaa kreikkalaista kirjainta sigma (). CONCATENATE on alla Teksti matkalla kohti Toiminto valikosta.

Por Markus