GettyImages 580753799 ff28f20bb7a844e1823d88f7ebe02089

Mitä tietää

 • Pyydä Google Assistantia varaamaan pöytä valitsemaasi ravintolaan.
 • Jos haluat suosituksia, pyydä Google Assistantilta luettelo lähellä olevista ravintoloista.
 • Kun Google Assistant näyttää varaustietosi, sano Okei tai napauta Vahvistaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Google Duplexia käytetään ravintolavarausten tekemiseen. Ohjeet koskevat Google Assistantia iOS:lle ja Androidille.

Tee ravintolavaraus Google Duplexin avulla

Jos laitteesi tukee Google Duplexia ja se on saatavilla alueellasi, Google Assistantin saa helposti varaamaan pöydän puolestasi. Näin se tehdään. Kaikki yritykset eivät toimi Google Duplexin kanssa. Monet paikat eivät hyväksy varauksia, kun taas toiset ovat saattaneet kieltäytyä Google Duplex -palvelusta. Google Assistant ilmoittaa sinulle, jos se ei voi varata pöytää tai hakea yrityksen tietoja.

 1. Avaa Google Assistant.

 2. Käynnistä Google Assistant kirjoittamalla laitteen näppäimistöllä tai sano vain jompikumpi hei googletai ok google.

 3. Pyydä Google Assistantia varaamaan sinulle pöytä valitsemaasi ravintolaan. Jos haluat ensin ravintolasuosituksia, Google Assistant voi tehdä sen puolestasi. Aktivoi vain Google Assistant ja pyydä luettelo lähellä olevista ravintoloista. Voit sitten lajitella tulokset tehdäksesi päätöksen.

 4. Jos ravintola hyväksyy varauksia, Google Assistant kysyy, mihin aikaan haluat tulla ja kuinka paljon.

 5. Kerro Googlelle haluamasi aika ja kuinka monta ihmistä tulee.

 6. Google Assistant kysyy sitten, toimiiko myös vaihtoehtoinen aika, jos ravintolassa ei ole vapaita paikkoja. Vastaa helposti Joo tai eitai valitse aikajakso laitteesi näytöltä.

 7. Google Assistant näyttää sitten varaustietosi varmistaakseen, että kaikki on oikein. Jos on, sano vain: Okei tai napauta Vahvistaa. Jos on virheitä, sano tai napauta Peruuttaa.

  Kaksi muuta Google Assistant -näyttöä pöydän varaamiseen

 8. Kun tiedot on vahvistettu, Google Assistant luovuttaa kaiken Google Duplexille, jotta se voi varata pöytäsi. Saat ilmoituksen varauksestasi pian sen jälkeen (yleensä 15 minuutin sisällä).

 9. Google Duplex soittaa ravintolaan ja ilmoittaa olevansa Google Duplex puhelun vastaanottajalle. Sitten se selittää, millaista on varata pöytä asiakkaalle.

 10. Google Duplex keskustelee sitten ravintolan hoitajan kanssa varauksen yksityiskohdista, mukaan lukien haluamasi ajan ja osallistujien lukumäärän. Jos ravintolassa ei ole tilaa tuolloin, Google Duplex pyytää vaihtoehtoista paikkaa määrittämäsi ajanjakson perusteella.

 11. Kun Google Duplex -puhelu on valmis, Google Assistant ilmoittaa sinulle. Jos varauksesi onnistuu, näet ajan ja tiedot tietokortista. Jos Google Duplex ei voinut varata pöytääsi, Google Assistant ilmoittaa sinulle ja tarjoaa vaihtoehtoja. Jos onnistuu, Google Assistant voi myös lisätä nämä tiedot kalenteriin, jos sinulla on sellainen liitetty Google-tiliisi.

 12. Se on siinä! Sinun tarvitsee vain tulla ravintolaan varauksen yhteydessä ja ilmoittaa nimesi.

Miten Google Assistant toimii Google Duplexin kanssa

Google Duplex on tekoälyllä toimiva äänivalinta, joka toimii Google Assistantin kautta. Google Duplexia voi käyttää usealla eri tavalla, mutta yksinkertaisimmillaan voit pyytää Google Assistantia tekemään varauksen puolestasi, ja se hoitaa loput. Kaiken tämän luultavasti mielenkiintoisin puoli on se, miten Google Duplex tekee nämä suunnitelmat. Google Duplex hakee tiedot Google Assistantista ja soittaa yritykseen puolestasi. Tämän jälkeen Google Duplex käy keskustelun agenttien kanssa varauksesi tekemiseksi käyttämällä edistynyttä tekoälyä ja puheemulointia. Toisin kuin perinteinen äänivalintaohjelmisto, Google Duplex on suunniteltu kuulostamaan mahdollisimman normaalilta ihmismäisellä poljinnopeudella ja intonaatiolla. Nettovaikutus on, että se lupaa luonnollisemman keskustelun linjan toisessa päässä olevalle henkilölle. Kun varauksesi on valmis, Google Assistant ilmoittaa sinulle tiedot. Google Duplex toimii Google Assistantin kautta iOS:ssä ja monissa Android-laitteissa. Se on saatavana useimmilla Yhdysvaltain markkinoilla, mutta ei kaikilla. Voit tarkistaa älypuhelimen ja markkinoiden saatavuuden Googlen Duplex-tukisivulta.

Por Markus