dark alliance 1200x630 960011ba840049969be6cb16abcc3fe0

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Dungeons & Dragons: Dark Alliance on kolmannen persoonan toimintaroolipeli, joka tukee neljän pelaajan verkkoyhteistyötä.
  • Se on vuoden 2001 henkinen seuraaja Baldur’s Gate: Dark Alliance ja sen jatko-osa.
  • Se säilyttää edeltäjiensä hack-and-slash-taistelun ja ryöstelyn ja tasoittamisen, mutta tuo mukanaan joitain uusia elementtejä.
Dungeons & Dragons: Dark Alliance Tavoitteena on vangita uudelleen klassisten toimintaroolipelien hack-and-slash-taikuus ja tuoda genreen nykyaikainen pyörä. Fanit Baldur’s Gate: Dark Alliance ja jatko-osasta puuttuu edelleen vankityrmien puhdistaminen, saaliiden kerääminen ja suurten pomojen kukistaminen yhteistyökumppanin lisäksi. Vaikka nämä PlayStation 2 -aikakauden klassikot ovat nähneet melkoisen osuutensa jäljitelmistä viimeisten 20 vuoden aikana, tulevat Dungeons & Dragons: Dark Alliance on hänen ensimmäinen todellinen henkinen seuraajansa. Jälleen kerran pelaajat kaivautuvat vaarallisten D&D-aiheisten ympäristöjen syvyyksiin etsiessään kultaa, varusteita ja ongelmia jokaisesta heidän tiellään kohtaavasta rumasta asiasta. Dark Alliance tukee myös neljän pelaajan verkkoyhteistyötä ja lupaa lähitulevaisuudessa kahden pelaajan paikallista yhteistyöpeliä, joka on alkuperäisten pelien fanien suosikki. Se sisältää myös uuden, paljon mukavamman näkymän toimintaan ja esittelee tämän tuoreen version kauniisti.

Neljän hengen puolue

Sain äskettäin pienen palan Dark Alliance neljän käytettävissä olevan hahmon Dark Elfin Drizztin kaksoisleipäiden takaa. Kun tehtävänä oli puhdistaa takomo peikkomaisista olennoista, pääsin nopeasti tyydyttävään peliuraan.

Kuvakaappaus

Odotettujen kevyiden ja raskaiden hyökkäysten lisäksi Drizztillä on välttelevä sprinttiliike ja joitain erikoiskykyjä. Yhdistelmien ketjuttaminen, pahisten välillä vaihtaminen ja ruumispinojen jättäminen jälkeeni oli äärimmäisen tyydyttävää. Vaikka tämä solmujen leikkaamisen strategia palveli minua hyvin peikkolaumoja vastaan, se ei aivan katkaissut sitä, kun verbeeg-pari liittyi taisteluun. Kohoavat, peikkomaiset pedot eivät olleet erityisen nopeita, mutta se ei estänyt heidän valtavia nyrkkejään tekemästä minua yhdeksi tulen ja tulikiven kanssa. Onneksi yksi yhteistyökumppaneistani oli naisjousiampuja, joka oli aseistettu tulella levitetyillä nuolilla. Rikoteltuaan Verbeegiä ammuksilla turvalliselta etäisyydeltä, hän hiipi sisään ja herätti kuolemaa uhkaavan tummahaltiani henkiin. Tämä ei ollut viimeinen kerta, kun luotin kumppaniini, sillä tason valtava pomo kantoi terveystankoa niin kauan kuin hän heilutti puuta. Tehtävän suorittanut konna oli toinen Verbeeg, mutta se sai edellisen parin näyttämään kiusaajalta alakoulussa.

Kaikki on kiinni ryöstöstä

Me neljä napostelimme jatkuvasti hirviötä, vaikka se ajatteli lisätäkseen meidät tulevaan ateriaansa. Onneksi tässä vaiheessa tutustuin hahmoni äärimmäiseen kykyyn, joka on ajan myötä muodostunut pelin muutoskyky.

Kuvakaappaus

Drizztillä on lemmikki, mutta hän ei ole leikkisä koiranpentu. Guenhwyvariksi kutsuttu uskollinen kumppani on astraalipantteri, joka voi aiheuttaa vakavia vahinkoja kutsuttaessa. Muiden hahmojen erityiskykyjen ohella (jousiampujan kyky sataa alas tulisten nuolien tulva oli toinen kohokohta), kauhistuttava aavekissani pystyi lopulta kaatamaan pedon. Suuren pahiksen voittaminen tarjosi myös kurkistuksen pelin komediaan, kun Verbeeg piti meitä keskisormellaan, kun hän upposi laavakuoppaan. Vaikka arvostinkin, että myyttinen hirviö heitti minut ulos, se oli ansaittu saalis, joka sai minut nauramaan. Paksujen XP- ja kultapalojen lisäksi minua käsiteltiin kasalla kiiltäviä panssareita, mukaan lukien viitat, rintakilvet, kypärät ja olkaimet. Valitettavasti en päässyt kokeilemaan uusia herkkujani, mutta tutustuin lupaavaan ryöstöön liittyvään ominaisuuteen, joka lisää mukavan riski-palkkioelementin taistelun voittamiseen. Tietyissä seikkailun kohdissa pelaajille annetaan mahdollisuus levätä tai edetä ja ansaita harvinaisempia saaliita. Ensimmäinen vaihtoehto ei ainoastaan ​​aseta tallennuspistettä, johon voit palata kuoleman jälkeen, vaan se myös täydentää kulutustarvikkeita, kuten terveys- ja kestävyysjuomia. Jälkimmäisellä on tietysti mahdollisuus tarjota sinulle uusi suosikki kuolemanjakajasi. Lyhyt demoni ei antanut minun tutkia tätä järjestelmää paljon, eikä se kaivellut pelin laajoja, hahmoja edistäviä taitopuita. Silti Drizztin vaipan alla viettämäni ajan perusteella odotan innolla, että pääsen sukeltamaan takaisin D&D: Dark Alliance kun se laskeutuu 22. kesäkuuta.

Por Markus