vinayak sharma AWSHg2mK Ho unsplash 606c32fb25d349caa22225a8236d9902 scaled

Tärkeimmät oppimispisteet

  • AMD:n Ryzen 6000 -mobiiliprosessorit kaksinkertaistavat integroidun näytönohjaimen suorituskyvyn.
  • Kuvanparannusvelhot, kuten Radeon Super Resolution, voivat parantaa pelin suorituskykyä entisestään.
  • 1080p/60 FPS-pelaaminen on mahdollista lähtötason Windows-kannettavissa AMD:n uudella laitteistolla.

AMD aikoo tarjota halvoille Windows-kannettaville vakavan grafiikkapäivityksen. Yritys julkisti uudet Ryzen 6000 -mobiiliprosessorit CES 2022:ssa. Vaikka suorittimen ytimet saavat vaatimattoman päivityksen, todellinen uutinen on päivitys Ryzenin integroituun grafiikkaan. Ryzen 6000 -sirut käyttävät PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleista löytyvää RDNA 2 -arkkitehtuuria. «Siirtyminen RDNA 2:een tehostaa tehokkaasti mitä tahansa grafiikkaresurssia 50-100 prosenttia. Nettotuloksena on, että RDNA 2 on kaksi kertaa nopeampi peligrafiikassa», sanoi Robert Hallock, AMD:n teknisen markkinoinnin johtaja videopuhelussa.

RDNA 2 tarkoittaa kaksinkertaista suorituskykyä

AMD:n aiemmat Ryzen-mobiili-APU:t voivat pelata monia 3D-pelejä 1080p-tarkkuudella ja 30 kuvaa sekunnissa vaatimattomissa yksityiskohdissa. Päivitys RDNA 2:een lupaa suunnilleen kaksinkertaistaa sen, mikä mahdollistaa 60 FPS:n pelattavuuden esim. Fortnite ja Ikuinen tuho resoluutiolla 1080p. Ryzen APU:illa on hihassaan temppu vaativampiin peleihin: FidelityFX Super Resolution. Se on kuvanparannusalgoritmi, jota käytetään renderöimään peli alkuperäistä resoluutiota pienemmällä resoluutiolla ja parantamaan laatua niin, että se on verrattavissa alkuperäisellä resoluutiolla pelaamiseen.

Peliohjain, jonka takana on epäselvä kannettava tietokone.

AMD käytti esimerkkinä Far Cry 6:ta väittäen, että se voi keskimäärin 59 FPS alhaisilla yksityiskohdilla kannettavalla tietokoneella, jossa on Ryzen 6800U ja FSR asetettu 1080p-laatutilaan. Se on vaikuttavaa, ei vähiten siksi, että Ubisoftin viralliset vähimmäisvaatimukset Far Cry 6:lle sanovat, että PC:ssä pitäisi olla vähintään AMD Radeon RX 460 tai Nvidia GTX 960 -pöytänäytönohjain. Tuolla on lisää. AMD julkisti myös Radeon Super Resolution -ominaisuuden, joka toimii kuten FSR, mutta jota voidaan soveltaa mihin tahansa peleihin (vain muutama tusina tukee FSR:ää). «Kuvanlaatu on hieman heikompi jokaisella esiasetuksella kuin FSR:llä, mutta se toimii kaikissa peleissä», Hallock sanoo. «Testeissämme on vielä 30-50 prosentin suorituskyvyn parantamisen arvoinen.»

Entä kilpailu?

Ryzen 6000 on päivitys Ryzen 5000:een verrattuna. Mutta entä Intelin ja Applen integroitu grafiikka? Intelin yhtälö on yksinkertainen. Ryzen 6000:n pitäisi olla paljon nopeampi. AMD:n sisäiset testaukset väittävät, että suorituskyky on kasvanut 1,2-3 kertaa Intelin integroidun Xe-näytönohjaimen suorituskykyyn verrattuna, pelistä riippuen. Sinun pitäisi ottaa sisäinen testaus suolalla, mutta näiden tulosten ei pitäisi olla yllättäviä, koska nopeimmat Ryzen 5000 APU:t ovat jo kilpailukykyisiä (tosin usein hieman jäljessä) Intelin Xe:tä. Applen M1 saattaa myös jäädä AMD:n uusimman jälkeen. Ryzen 5000 APU:t ovat yleensä heikompia kuin lähtötason Apple M1 -siru grafiikan vertailuissa, kuten Geekbench 5:n OpenCL-testissä, mutta usein ei paljoa, joten Ryzen 6000:n kaksinkertainen voitto antaisi AMD:lle etulyöntiaseman. Se on kuitenkin monimutkainen yhtälö, joka ei saa oikeaa vastausta ennen kuin kannettavat tietokoneet, joissa on AMD Ryzen 6000 -laitteisto, saapuvat hyllyille.

Grafiikkaprosessoreihin perustuva vertailukaavio pelien pelaamisesta kannettavissa tietokoneissa.

Siunaus budjettiostajille

Ryzen 6000 ei uhkaa useimpia kannettavia tietokoneita erillisellä grafiikalla (vaikka AMD sanoo voivansa päihittää lähtötason Nvidia MX450:n), mutta se parantaa merkittävästi kannettavien tietokoneiden ostajien odottamaa perusgrafiikkasuorituskykyä. Se ilmestyy ensin korkealuokkaisiin Windows-kannettaviin, kuten Lenovo ThinkPad Z -sarjaan. Ohuet ja kevyet kannettavat tietokoneet, kuten Z-sarja, sopivat usein erilliseen grafiikkaan pienempiin malleihin, joten ne voivat luottaa integroituihin. Ryzen 6000 tekee tästä kompromissista vähemmän tuskallista. Laitteisto valuu sitten budjettikoneisiin vuoden 2022 loppuun mennessä ja vuoteen 2023 mennessä, mikä todennäköisesti korvaa Ryzen 5000:n suosituissa kannettavissa tietokoneissa, kuten Acer Swift 3 ja HP ​​14. Tämä on hieno uutinen niille, joilla ei ole rahaa tai jotka tarvitsevat sitä. Valitse raivoava pelikannettava, jonka hinta on yli 1 000 dollaria. Lue lisää? Katso kaikki CES 2022 -tapahtumamme täältä.

Por Markus