image1 2 980x645 5a352c0d46aa4181a19268c22addcf1b

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Braven selain käyttää nyt oletuksena omaa Brave-hakukonetta.
  • Varmista, että luotat alustasi ja selaimesi myyjään.
  • Chrome ja Safari voivat olla yhtä tai enemmän yksityisiä muutamalla pienellä säädöllä.

Brave, tietosuoja-asiakasselain, käyttää nyt oletuksena omaa hakukonettaan, ei Googlea. Tämän pitäisi tehdä siitä yksityisempää kuin kilpailija. Brave perustuu Chromiumiin, joten se on loistava vaihtoehto Googlen Chrome-selaimelle ja voi käyttää samoja laajennuksia. Ja nyt se käyttää omaa hakukonetta. Voit tietysti vaihtaa hakukonetta mille tahansa selaimelle, mutta oletusasetukset ovat tehokkaita ja monet eivät koskaan vaihda sitä. Onko Brave siis yksityisin selain nyt? Vai onko parempi säätää Safaria tai Chromea? «Kun kyse on tietosuojasta… Brave on muita kilpailijoita parempi yksinkertaisesti, koska se ei tallenna käyttäjien selaushistoriaa ja henkilötietoja», professori Nir Kshetri North Carolinan yliopistosta Greensborosta kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Päinvastoin Googlen kaltaiset yritykset etsivät käyttäjien henkilötietoja tarjotakseen tehokasta mainontaa. Mitä tulee tietoturvaan, joka liittyy tietojen suojaamiseen, Brave ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin sen tärkeimmät kilpailijat.»

rohkea haku

Braven hakukone on epätavallinen siinä mielessä, että se käyttää omaa hakuindeksiään sen sijaan, että se pakkaa tai miksaa Yahoo- tai Bing-tuloksia, kuten jotkut muut riippumattomat hakukoneet. Se ei myöskään kerää IP-osoitettasi tai hakutietojasi. Brave tarjoaa maksullisen suunnitelman, jonka avulla käyttäjät voivat tehdä hakuja ilman mainoksia.

Rohkeat hakukonetulokset

Kokeilin Braven hakukonetta sen käynnistyessä ja huomasin sen olevan melko hyvä perushauissa. Mutta joka kerta, kun poistut Googlesta, huomaat heti, miksi kaikki käyttävät sitä: Google-haku on aivan uskomaton. Onneksi selaimen kirjanmerkkien määrittäminen on helppoa lähettää vähemmän onnistuneita Brave-hakuja Googlelle yhdellä napsautuksella.

Maine

Tärkeä osa yksityisyyttä ja turvallisuutta on toimittajiin ja alustantarjoajiin luottaminen. Tämä on yksi niistä syistä, miksi ihmiset suosivat Safaria muihin selaimiin verrattuna iOS:ssä ja Macissa: jos Apple omistaa täyden käyttöjärjestelmän, luotat siihen jo oletuksena. Sama koskee Googlea Chromebookien ja jossain määrin Androidin kanssa. Mitä tulee tietoturvaan, joka liittyy tietojen suojaamiseen, Brave ei ehkä ole yhtä hyvä kuin sen tärkeimmät kilpailijat. Ja luottamus tulee suurelta osin maineesta, paikasta, jossa Brave epäonnistuu. Monilla tietosuojayhteisössä on ongelmia Brave-selaimen takana olevan yrityksen, Brave Softwaren kanssa. Suosituin on Binance-affiliate link -skandaali, jossa Brave «jäätiin kiinni» pistämään omaa affiliate-linkkiä, kun käyttäjä binance kirjoitti osoitteen. baari’ Ashley SimmonsAvotthehackin perustaja kertoi Lifewirelle sähköpostitse.

Ole rohkea vai pysy siinä, mitä käytät?

Useimmat ihmiset pitävät kiinni tietokoneensa oletusselaimesta. Brave ja DuckDuckGo palvelevat käyttäjiä, jotka ovat tarpeeksi älykkäitä tietämään, että vaihtoehtoja on olemassa. Jos käytät Safaria, Applen säälimätön yksityisyyden tavoittelu tekee siitä parhaan selaimen useimmille ihmisille. Se voi piilottaa IP-osoitteesi verkkosivustoilta, se estää näitä sivustoja seuraamasta sinua verkossa, ja nyt iOS 15:ssä se voi jopa tarjota laajennuksia, jotka kilpailevat Chromen kanssa. Ja kuten sanoimme, jos luotat jo Appleen kaikkiin tietoihisi, Safari on hyvä idea.

Brave-selaimen hakukoneasetukset

Toisaalta, jos käytät Chromium-laajennuksia Bravessa, varmista, että ne ovat yhtä yksityisiä ja turvallisia. «Vaikka Brave tukee Chromen laajennuksia, mikä lisää tämän selaimen mukavuutta ja toimivuutta, käyttäjien tulee olla varovaisia ​​ja varmistettava, että he käyttävät laajennuksia, jotka kunnioittavat Braven yksityisyyttä ja turvallisuutta», sanoi Daniel Markuson, NordVPN:n digitaalisen tietosuojan asiantuntija Lifewirelle sähköpostitse. «Ja vaikka Brave on avoimen lähdekoodin ja nimellisesti poistettu Googlesta, jotkut käyttäjät eivät ehkä luota Chromium-pohjaan», hän lisäsi. «Brave näyttää mainoksia, joista on hyötyä selaimelle verrattuna kaikkiin sivustoihin, joita vierailemasi sivustot isännöivät, joten mainosalusta saattaa joutua [as] hieman kiistanalainen.’ Eli jos olet jo tietosuojatietoinen käyttäjä, saatat olla parempi pysyä tuntemassasi alustassa ja muokata sitä mieleiseksesi. Käytä Braven hakua, jos haluat, tai DuckDuckGoa, mutta tarkista mahdolliset laajennukset ja käytä sisällön estotoimintoja välttääksesi seurannan ja haittaohjelmat. Se on paljon työtä, mutta se on maailma, jossa elämme. Hyvää kokonaisvaltaista vastausta ei ole.

Por Markus