1. Android 12 Keyword Header.max 1000x1000 74feb37ba4a2434ca91c127f21e906a0

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Uuden Android 12 -päivityksen avulla voit valita laajasta valikoimasta erilaisia ​​taustakuvia, jotka antavat puhelimellesi täysin raikkaan ilmeen.
  • Ominaisuus, nimeltään Material You, tunnistaa taustasi korostusvärit ja mukauttaa niiden avulla kuvakkeiden ulkoasua, pika-asetuksia ja muita käyttöliittymäelementtejä.
  • Huolimatta uusien animaatioiden suorittamiseen tarvittavasta ylimääräisestä prosessoritehosta, Pixelini vaikutti reagoivammalta kuin koskaan.

Kutsu minua matalaksi, mutta Android 12:n uudet mukautusvaihtoehdot ovat saaneet minut rakastumaan käyttöjärjestelmään uudelleen. Äskettäin julkaistua Android-päivitystä varten voit valita laajasta valikoimasta erilaisia ​​taustakuvia, jotka antavat puhelimellesi täysin raikkaan ilmeen. Toki voit vaihtaa iPhonen taustakuvan, mutta Android vie sen askeleen pidemmälle sovittamalla käyttöjärjestelmän kuvakkeet ja elementit uuteen taustakuvaasi. Rehellisesti sanottuna uusi Android 12 -ominaisuus saa minut ymmärtämään, kuinka tylsäksi iOS-käyttöliittymästä on tullut. Tuntuu pieneltä, että puhelimessamme on uusi teema, mutta vietämme naurettavan paljon aikaa näyttöjämme tuijottaen joka päivä.

materiaalia sinua

Androidin suunnittelun uusin versio paljastettiin Android 12:ssa nimeltä Material You. Tämän ominaisuuden avulla voit muuttaa puhelimesi koko ulkoasua, kun vaihdat taustakuvan. Material You tunnistaa valitsemasi taustan korostusvärit ja käyttää niitä kuvakkeiden, pika-asetusvalimien ja muiden sitä tukevien elementtien ulkoasun mukauttamiseen. «Siitä hetkestä lähtien, kun hankit Android 12 -laitteen, voit tuntea sen heräävän henkiin jokaisella napautuksella, pyyhkäisyllä ja vierityksellä», Androidin ja Google Playn tuotehallinnan varatoimitusjohtaja Sameer Samat kirjoitti yrityksen verkkosivuilla. Kun päivitin äskettäin Google Pixel 4a:n uusimpaan käyttöjärjestelmään, katselin innokkaasti saatavilla olevia vaihtoehtoja ja olin tyytyväinen joukkoon. Valitsin avaruusteeman ja ilahduin korkearesoluutioisesta kuvasta Maan kiertoradalta, joka pyörii hitaasti. Android 12:n animaatioilla on hienovarainen, mutta havaittava ero käyttökokemuksen aikana. Pixelini näytti heräävän eloon jokaisella napautuksella, pyyhkäisyllä ja vierityksellä. Puhelin reagoi myös kosketukseeni pehmeillä liikkeillä ja animaatioilla. Kun esimerkiksi suljet ilmoitukset lukitusnäytöltä, kellosi näkyy paremmin, jotta tiedät, milloin olet täysin ajan tasalla.

Google Pixel 4a sinisellä/harmaalla venetaustalla

Huolimatta uusien animaatioiden suorittamiseen tarvittavasta ylimääräisestä prosessoritehosta, Pixelini vaikutti reagoivammalta kuin koskaan; Google väittää, että Android 12 tarjoaa paremman tehokkuuden, joten voit käyttää laitettasi pidempään maksutta. «Tämä saavutettiin joillakin konepellin alla olevilla parannuksilla, mukaan lukien keskeisten järjestelmäpalvelujen vaatiman suorittimen ajan lyhentäminen jopa 22 prosentilla ja järjestelmäpalvelimen suurten ytimien käytön vähentäminen jopa 15 prosentilla», se kirjoitti. Samat.

Parempi kuin iOS?

On hämmästyttävää, miten muutamat säädöt puhelimen teemaan tekevät jokapäiväisessä käytössä. Käytän yleensä iPhone 12 Pro Maxia, eikä mikään voita Material You, joka on saatavilla iOS:ssä. Taustakuvan vaihtaminen iOS:ssä antaa sinulle mukavan taustakuvan, mutta kaikki muu käyttöliittymässä pysyy ennallaan. Olen valmis muuttamaan asioita iPhonessani. Valitettavasti, jotta saat saman tason mukauttamisen kuin Android, sinun on «jailbreak» puhelimesi. Tämä prosessi voi vapauttaa sen vakiokäyttöjärjestelmän asettamista rajoituksista, mutta se ei ainoastaan ​​voi mitätöidä takuusi, vaan sitä ei myöskään suositella useimmille käyttäjille. Android 12:n animaatioilla on hienovarainen mutta huomattava ero käyttökokemuksen aikana. Onneksi on olemassa joitakin kolmannen osapuolen vaihtoehtoja, jotka antavat iPhonellesi erilaisen ilmeen. Siellä on Themify, sovellus, joka tarjoaa valikoiman widgetejä, kuvakkeita sekä still- ja live-taustakuvia. Voit myös tutustua WidgetSmith-sovellukseen, joka tarjoaa laajan valikoiman valmiita teemoja iPhonellesi ja iPadillesi. Teemat tarjoavat erilaisia ​​väri-, fontti- ja asetteluyhdistelmiä.

Google Pixel 4a avaruustaustalla

Toinen vaihtoehto on Teemat: Widget, Icons Packs 15, joka tarjoaa uusia kuvakkeita, taustakuvia ja widgetejä, jotka antavat iPhonellesi ainutlaatuisen ilmeen. Muista, että teemat eivät muuta todellisia sovelluskuvakkeitasi. Sen sijaan ohjelmisto asentaa mukautettuja pikakuvakkeita sovelluksille, jotka näyttävät erilaisilta kuin kuvissa. Jos olet jo Android-käyttäjä, kannattaa päivittää Android 12:een pelkästään hauskojen ja monipuolisten asioiden vuoksi. Toivon vain, että Apple keksii samanlaisen tavan mukauttaa iPhoneja.

Por Markus