GettyImages 1009393888 1c4d04b4d2a3450588392ce89dfe5480

Sekä aloittelijat että pitkäaikaiset ammattilaiset käyttävät Windows-näppäimistöjä Mac-tietokoneiden kanssa. Miksi heittää pois täydellisen hyvä näppäimistö vain siksi, että vaihdoit alustaa? Jotkut ihmiset vain pitävät näppäinten tuntua kuin Applen tarjoamia. Mikä tahansa langallinen USB-näppäimistö tai Bluetooth-pohjainen langaton näppäimistö toimii hyvin Macin kanssa. Itse asiassa Apple myy jopa Mac Miniä ilman näppäimistöä tai hiirtä. Muiden kuin Applen näppäimistöjen käytössä on vain yksi pieni ongelma: näppäimistön vastineiden keksiminen.

Erot Windows- ja Mac-näppäimistön välillä

Ainakin viidellä näppäimellä on eri nimi tai symboli Windows-näppäimistössä kuin Mac-näppäimistössä, mikä voi vaikeuttaa Maciin liittyvien ohjeiden noudattamista. Ohjelmiston käsikirja voi esimerkiksi kehottaa sinua pitämään painettuna komentonäppäintä ( ⌘ ), joka näyttää puuttuvan Windows-näppäimistöstäsi. Se on siellä; se vain näyttää vähän erilaiselta. Tässä on viisi yleisimmin käytettyä erikoisnäppäintä Macissa ja niitä vastaavat Windows-näppäimistöt.

Mac-avain Windows-avain
Tarkistaa Ctrl
Valinta alt
Komento (apilanlehti) Windows
Poista askelpalautin
Tuotto Tulla sisään

Käytä näitä useiden Mac-toimintojen ohjaamiseen, mukaan lukien Mac OS X:n käynnistyksen pikanäppäimet. Toinen hyödyllinen tieto uusille Mac-käyttäjille on tietää, mitkä valikon näppäinten symbolit vastaavat mitäkin näppäimistön näppäimiä. Mac-valikoissa käytetyt symbolit voivat olla hieman outoja Macin uusille käyttäjille sekä vanhoille käsille, jotka saattavat olla enemmän hiiri- kuin näppäimistön käyttäjiä.

Komento- ja optionäppäinten vaihtaminen

Hieman erilaisten nimien lisäksi Windows- ja Mac-näppäimistöt vaihtavat myös kahden yleisesti käytetyn muokkausnäppäimen: Komento- ja Optio-näppäinten paikkaa. Jos olet pitkäaikainen Mac-käyttäjä vaihtamassa Windows-näppäimistöön, käytä Windows-näppäintä, joka vastaa Mac-komentoa avain, voi ottaa Option fyysisen asennon näppäin Mac-näppäimistöllä. Samoin Windows-näppäimistön Alt-näppäin on paikka, josta odotat löytävän Macin Komentonäppäimen. Jos olet tottunut käyttämään vanhan Mac-näppäimistösi muokkausnäppäimiä, joudut todennäköisesti vaikeuksiin jonkin aikaa, kun opettelet uudelleen näppäinten sijainnit.

Avainsijainnin kartoittaminen uudelleen Macissa

Sen sijaan, että joutuisit opettelemaan näppäinten sijainnin uudelleen, käytä Järjestelmäasetusten Näppäimistö-paneelia muokataksesi muokkausnäppäimiä.

 1. Käynnistä Järjestelmäasetukset napsauttamalla Dockissa olevaa kuvaketta tai napsauttamalla Omena valikko valikkopalkin vasemmalla puolella ja valitse sitten Järjestelmäasetukset.

 2. Valitse avautuvasta Järjestelmäasetukset-ikkunasta Näppäimistö asetuspaneeli.

  Näppäimistökuvake Järjestelmäasetuksissa

 3. Klikkaa muokkausnäppäimet nuppi.

  Muokkausnäppäimet -painike Näppäimistön järjestelmäasetukset -paneelissa

 4. Käytä vieressä olevaa ponnahdusvalikkoa Optio ja komento näppäimiä valitaksesi toiminnon, jonka haluat suorittaa muokkausnäppäimillä. Tässä esimerkissä haluat, että Optio-näppäin (Windows-näppäimistön Alt-näppäin) suorittaa Komento-toiminnon ja Komento-näppäin (Windows-näppäimistön Windows-näppäin) Optio-toiminnon . Älä huoli, jos tämä kuulostaa hieman hämmentävältä, se on järkevämpää, kun näet edessäsi avattavan valikon. Jos asiat ovat hieman sekaisin, napsauta Palauta oletusasetukset painiketta palauttaaksesi kaiken entisellään.

  Muokkausnäppäinten avattava valikko, jossa on Caps Lock-, Control-, Optio-, Command- ja Function-vaihtoehdot

 5. Tee muutokset ja napsauta Okei ja sulje sitten Järjestelmäasetukset.

Nyt kun muokkausnäppäimet on kartoitettu, sinulla ei pitäisi olla ongelmia Windows-näppäimistön käyttämisessä Macin kanssa.

Pikanäppäimet

Ihmiset, jotka ovat uusia Macin käyttäjiä, mutta jotka ovat hyviä käyttämään pikanäppäimiä työnkulkunsa nopeuttamiseen, saattavat olla hieman yllättyneitä Macin valikkojärjestelmän merkinnöistä, jotka osoittavat, milloin pikanäppäin on käytettävissä. Jos pikanäppäin on saatavilla valikkokohdalle, pikanäppäin näkyy valikkokohdan vieressä seuraavassa muodossa:

Valikkokohdan muoto Avain
Tarkistaa
Valinta
Tehtävä
Poista
Palaa tai syötä
Siirtää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Por Markus