back up or move safari bookmarks to new mac 2260891 416fe64cc0e247cb8c57381d84f78280

Mitä tietää

 • Navigoida johonkin Kotihakemisto/Kirjasto/Safari. Pidä sitten valinta näppäintä ja vedä bookmarks.plist tiedosto uuteen paikkaan.
 • Voit myös napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Pakkaa Bookmarks.plist. Tämä luo .zip-tiedoston, jonka voit siirtää minne tahansa Macissasi.
 • Jos haluat siirtää tiedoston uuteen Maciin, lähetä se sähköpostitse itsellesi tai käytä pilvitallennuspalvelua, kuten Dropboxia tai iCloudia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit varmuuskopioida Safari-kirjanmerkkisi säilytystä varten tai siirtää ne uuteen Maciin ilman, että tuodut kirjanmerkit lajitellaan ja sijoitetaan manuaalisesti kirjanmerkkien hallintaan.

Varmuuskopioi Safari-kirjanmerkit

Safari tallentaa kirjanmerkit plist-tiedostona (ominaisuusluettelona), jonka nimi on Bookmarks.plist. Se sijaitsee alla Kotihakemisto/Kirjasto/Safari. Kirjanmerkit tallennetaan käyttäjää kohti, ja jokaisella käyttäjällä on oma kirjanmerkkitiedostonsa. Jos sinulla on useita tilejä Macissa ja haluat varmuuskopioida tai siirtää kaikki kirjanmerkkitiedostot, siirry kunkin käyttäjän yllä olevaan kansion sijaintiin. Varmuuskopioi Safari-kirjanmerkkisi kopioimalla Bookmarks.plist-tiedosto uuteen paikkaan. Voit tehdä tämän kahdella tavalla.

 1. Avaa Finder-ikkuna ja siirry kohtaan Kotihakemisto/Kirjasto/Safari. OS X Lion -käyttöjärjestelmässä Apple on piilottanut Home Directory/Library -kansion, mutta voit silti käyttää Kirjasto-kansiota useilla tavoilla. Kun pääset kirjastokansioon, voit jatkaa alla olevien ohjeiden mukaan.

 2. Paina ja pidä painettuna valinta -näppäintä ja vedä Bookmarks.plist-tiedosto toiseen paikkaan. Pitämällä valinta -näppäintä, varmista, että kopio on tehty ja alkuperäinen säilyy oletussijainnissa.

 3. Toinen tapa varmuuskopioida Bookmarks.plist-tiedosto on napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita: Pakkaa «Bookmarks.plist ponnahdusvalikosta. Tämä komento luo tiedoston nimeltä Bookmarks.plist.zipettä voit liikkua missä tahansa Macissasi vaikuttamatta alkuperäiseen.

Kuva kirjanmerkeistä kahden Safari-logon välillä näytöissä

Palauta Safari-kirjanmerkkisi

Safari-kirjanmerkkien palauttamiseen tarvitset vain, että sinulla on saatavilla varmuuskopio Bookmarks.plist-tiedostosta. Jos varmuuskopio on pakatussa tai zip-muodossa, sinun on ensin purettava Bookmarks.plist.zip-tiedosto kaksoisnapsauttamalla se.

 1. Lopeta Safari, jos sovellus on auki.

 2. Kopioi aiemmin varmuuskopioitu Bookmarks.plist-tiedosto kohteeseen Kotihakemisto/Kirjasto/Safari.

 3. Näyttöön tulee varoitusviesti: «Tässä paikassa on jo kohde nimeltä Bookmarks.plist. Haluatko korvata sen siirrettävällä kohteella?» Valitse Korvata.

  Korvaa-painike Macin Kopioi-valintaikkunassa

 4. Kun olet palauttanut Bookmarks.plist-tiedoston, käynnistä Safari. Kaikki kirjanmerkkisi ovat siellä, missä ne olivat, kun varmuuskopioit ne. Tuonti ja lajittelu ei ole välttämätöntä.

Siirrä Safari-kirjanmerkit uuteen Maciin

Safari-kirjanmerkkien siirtäminen uuteen Maciin on periaatteessa sama asia kuin niiden palauttaminen. Ainoa ero on, että tarvitset tavan tuoda Bookmarks.plist-tiedosto uuteen Maciin. Koska tiedosto on pieni, voit helposti lähettää sen sähköpostitse itsellesi. Muita vaihtoehtoja ovat siirtää tiedosto verkon yli, tallentaa se pilveen käyttämällä tallennusratkaisua, kuten Dropbox tai iCloud, tai sijoittaa se USB-muistitikulle tai ulkoiselle kovalevylle. Kun sinulla on Bookmarks.plist-tiedosto uudessa Macissasi, ota kirjanmerkkisi käyttöön yllä kuvattujen vaiheiden avulla.

iCloud-kirjanmerkit

Jos sinulla on Apple ID, voit synkronoida Safari-kirjanmerkit useiden Mac- ja iOS-laitteiden välillä iCloudin kirjanmerkkiominaisuuden avulla. Jotta voit käyttää iCloud-synkronoituja kirjanmerkkejä, sinun on määritettävä iCloud-tili mille tahansa Mac- tai iOS-laitteelle, jonka kanssa haluat jakaa kirjanmerkkejä. Ennen kuin jaat kirjanmerkkejä, varmista, että vieressä on valintamerkki Safari kohde iCloud-palveluluettelossa. Niin kauan kuin olet kirjautunut iCloud-tilillesi kaikilla käyttämilläsi Mac- tai iOS-laitteilla, kaikkien Safari-kirjanmerkkiesi pitäisi olla saatavilla useilla laitteilla ja alustoilla. Kun lisäät kirjanmerkin yhteen laitteeseen, kirjanmerkki näkyy kaikissa laitteissa. mikä vielä tärkeämpää, jos poistat kirjanmerkin yhdestä laitteesta, kaikki iCloud Safari Bookmarks -kirjanmerkkien kautta synkronoidut laitteet poistavat myös kyseisen kirjanmerkin.

Safari-kirjanmerkkien käyttäminen muissa Mac- tai PC-tietokoneissa

Jos matkustat paljon, saatat haluta ottaa Safari-kirjanmerkkisi mukaasi. Yksi tapa on tallentaa kirjanmerkit pilveen, jotta voit käyttää niitä kaikkialla, missä sinulla on Internet-yhteys. Tästä on hyötyä, kun haluat käyttää kirjanmerkkejäsi julkiselta tietokoneelta. Kun käytät Safarin Vie kirjanmerkit -vaihtoehtoa, Safarin luoma tiedosto on periaatteessa HTML-luettelo kaikista kirjanmerkeistäsi. Voit ottaa tämän tiedoston mukaasi ja avata sen missä tahansa selaimessa, aivan kuten tavallisen web-sivun. Sinulla ei tietenkään välttämättä ole kirjanmerkkejä; sen sijaan saat verkkosivun, jossa on napsautettava luettelo kaikista kirjanmerkeistäsi. Vaikka sen käyttö ei ole yhtä helppoa kuin selaimen kirjanmerkkejä, luettelosta voi olla hyötyä, kun olet liikkeellä. Näin voit viedä kirjanmerkit.

 1. Valitse Tiedosto > Vie kirjanmerkit.

  Vie kirjanmerkkikohde Safarin tiedostovalikossa

 2. Valitse avautuvasta Tallenna-valintaikkunasta Safari-bookmarks.html-tiedoston kohdesijainti ja valitse sitten: Tallentaa.

 3. Kopioi Safari Bookmarks.html -tiedosto USB-muistitikulle tai pilvitallennusjärjestelmään.

 4. Jos haluat käyttää Safari Bookmarks.html -tiedostoa, avaa käyttämäsi tietokoneen selain ja vedä Safari Bookmarks.html -tiedosto selaimen osoitepalkkiin tai valitse Avata selaimen tiedostovalikosta ja siirry Safari Bookmarks.html -tiedostoon.

 5. Safari-kirjanmerkkiluettelosi näkyy verkkosivuna. Jos haluat käydä jossakin kirjanmerkeistäsi, sinun tarvitsee vain valita vastaava linkki.

Por Markus