Tulosta web sivu

Aivan kuten on mahdollista tulostaa verkkosivuja Google Chromessa ja Firefoxissa, voit tehdä saman useimmissa muissa verkkoselaimissa. Näin voit tulostaa artikkelin verkkosivustolta, jossa on mahdollisimman vähän mainoksia mille tahansa suurelle selaimelle. Tämän artikkelin ohjeet koskevat eri käyttöjärjestelmien Microsoft Edgen, Internet Explorerin, Safarin ja Operan työpöytäversioita.

Tulosta web-sivu Edge-selaimessa

Edge on Microsoftin uusin selain, joka korvaa Internet Explorerin Windows 10:ssä. Tulosta verkkosivu Edgessä ilman mainoksia:

 1. Mene verkkosivulle, jonka haluat tulostaa, ja valitse se avoin kirja -kuvaketta URL-kentässä avataksesi sivun Immersive Readerissa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pikanäppäintä Ctrl+P+R avataksesi nykyisen sivun Immersive Readerissa.

  Reader-kuvake Edgessä

 2. Valitse kolme pistettä Edge-selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitse Tulosta avattavasta valikosta.

  Edgen Tulosta-komento

 3. Valitse valintaikkunasta tulostin ja asetukset ja valitse sitten Tulosta.

  Tulostusasetukset Microsoft Edge -selaimessa

  Jos haluat vain tallentaa PDF-kopion verkkosivusta, valitse Tallenna PDF-muodossa alla Tulosta.

Tulosta verkkosivusto Internet Explorerissa

Vaikka Internet Explorer on korvattu Edgellä, jotkut käyttävät edelleen vanhempaa selainta. Tulosta verkkosivuja IE 11:n työpöytäversiolla noudattamalla näitä ohjeita: Microsoft ei enää tue Internet Exploreria ja suosittelee päivittämistä uudempaan Edge-selaimeen. Vieraile heidän sivustollaan ladataksesi uusin versio.

 1. Mene verkkosivulle, jonka haluat tulostaa, ja valitse se Työkalut laitteet Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa. Internet Explorerin Windows 8 -versiossa voit valita Tiedosto > Avaa mukaansatempaavassa selaimessa avata sivuja ilman mainoksia.

  Internet Explorerin Työkalut-kuvake

 2. Valitse Tulosta > Tulosta avattavasta valikosta. Voit myös käyttää pikanäppäintä Ctrl+P avataksesi Tulosta-valintaikkunan.

  Internet Explorerin Tulosta-komento

 3. Valitse valintaikkunasta tulostin ja asetukset ja valitse sitten Tulosta.

  Internet Explorer 11:n Tulosta-valintaikkuna

Tulosta verkkosivuston artikkeli Safarissa

Safari for Mac käyttää tavallisia macOS-tulostuspalveluita. Tulosta verkkosivu Safarin avulla seuraavasti:

 1. Mene verkkosivulle, jonka haluat tulostaa, ja valitse se teksti -kuvaketta URL-kentän vasemmassa kulmassa avataksesi verkkosivun Safarin Readerissa. Jos käytät Windows-versiota, siirry osoitteeseen Näkemys > Näytä lukija. Kaikki sivustot eivät tue Safari Readeria.

  Reader-painike Safarissa

 2. Valitse Tiedosto > Tulosta.

  Tulosta-komento Safarissa

 3. Valitse valintaikkunasta tulostin ja asetukset ja valitse sitten Tulosta. Voit myös tallentaa verkkosivuston PDF-muodossa Safarissa.

Tulosta verkkosivu Operassa

Verkkosivuston tai artikkelin tulostaminen Opera-selaimella:

 1. Avaa verkkosivu, jonka haluat tulostaa, ja valitse se O Operan vasemmassa yläkulmassa. Siirry Opera for Mac -versiossa osoitteeseen Tiedosto > Tulosta.

  Opera-kuvake

 2. Valitse Sivu > Tulosta avattavasta valikosta.

  Sivu-valikko ja Tulosta-komento

 3. Valitse valintaikkunasta tulostin ja asetukset ja valitse sitten Tulosta. Opera ei sisällä lukijanäkymää, mutta voit tulostaa sivuja ilman useimpia mainoksia varmistamalla, että ruutu on niiden vieressä Taustakuvat ei ole tarkistettu.

  Opera-selaimen Tulosta-valintaikkuna

Muita tapoja tulostaa verkkosivusto ilman mainoksia

Valitsemassasi selaimessa ei ehkä ole sisäänrakennettua lukijanäkymää, joka poistaa mainoksia. Useimmat selaimet tukevat kuitenkin laajennuksia, joita voidaan käyttää. Jos et löydä lukijalaajennusta, harkitse yhtä monista mainosten estäjistä.

Por Markus