Lifewire Share Image 1741eb1b75f0497c89cf4ba9a56d7aba

Saamme usein kuvia, joissa taivas on himmeä tai sumea. Tämä on täydellinen tilaisuus käyttää kuvankäsittelyohjelmistoa korvaamaan valokuvasi taivas. Kun olet ulkona mukavana päivänä, yritä muistaa ottaa muutama kuva erityyppisistä taivaista tätä tarkoitusta varten. Voit kuitenkin käyttää joitain kuviamme tässä opetusohjelmassa. Olemme käyttäneet tässä opetusohjelmassa Photoshop Elements 2.0:aa, mutta se voidaan tehdä myös Photoshopissa. Saatat pystyä myös käyttämään muita kuvankäsittelyohjelmia, joissa on pieniä muutoksia vaiheisiin. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja tallenna alla oleva kuva tietokoneellesi ja siirry seuraavalle sivulle.

 

Paremman ilmakuvan saaminen

Yllä oleva kuva kannattaa myös tallentaa tietokoneellesi. Avaa molemmat kuvat Photoshopissa tai Photoshop Elementsissa ja aloita opetusohjelma.

 1. Ensinnäkin haluamme varmistaa, että säilytämme alkuperäisen kuvamme, joten aktivoi kuva t36-badsky.jpg, siirry osoitteeseen Tiedosto > Tallenna nimellä ja tallenna kopio nimellä newsky.jpg
 2. Käytä Magic Wand -työkalua ja napsauta kuvan taivasaluetta. Tämä ei valitse koko taivasta, mutta se on okei. Siirry sitten kohtaan Valitse > Samanlainen† Tämän pitäisi lisätä muun taivaan alueen valintaan.
 3. Varmista, että kerrospalettisi on näkyvissä. Mene Ikkuna > Tasot jos ei ole. Kaksoisnapsauta taustakerrosta tasopaletissa. Tämä muuntaa taustan tasoksi ja pyytää sinua antamaan tason nimen. Voit antaa sille nimen Ihmiset ja napsauta Okei
 4. Nyt taivas on vielä valittava, jotta voit painaa Poista näppäimistölläsi tyhjentääksesi tylsän taivaan.
 5. Siirry kuvaan t36-replacementsky.jpg ja paina Ctrl-A valitaksesi sitten kaikki Ctrl-C kopioida.
 6. Aktivoi kuva newsky.jpg ja paina Ctrl-V viipaleita.
 7. Taivas peittää nyt ihmiset, koska se on uudella kerroksella ihmisten yläpuolella. Siirry tasopalettiin ja vedä taivastaso ihmisten alle. Voit kaksoisnapsauttaa tekstiä Kerros 1 ja nimeä se uudelleen Taivas myös.

 

Uutta taivasta on säädettävä

Tässä on uusi taivaamme, mutta se näyttää liian valheelta

Suurin osa työstämme on tehty ja voisimme lopettaa tähän, mutta on joitain asioita, joita emme pidä patsaassa sellaisena kuin se nyt on. Ensinnäkin on joitain ilmeisiä hapsupikseleitä, jotka eivät sovi hyvin kahden oikeanpuoleisen henkilön tummien hiusten ympärille. Lisäksi taivas tekee valokuvasta liian tumman ja yleensä se näyttää vain väärenneltä. Katsotaan mitä voimme tehdä parantaaksemme…

 

Lisää säätökerros

Jos olet koskaan havainnut taivasta, olet ehkä huomannut, että mitä lähempänä horisonttia sininen väri on vaaleampi ja mitä tummempi taivas kauempana horisontista. Ilmakuvani ottotavasta johtuen et näe tätä tehostetta kuvassa. Luomme tämän tehosteen säätökerroksen maskilla.

 • Napsauta tasopaletissa Taivas kerros ja napsauta sitten uuden säätökerroksen painike (puoli musta/puoli valkoinen ympyrä tasopaletin alaosassa) ja lisää sävyn/kylläisyyden säätökerros. Kun Sävy/kylläisyys-valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta Okei toistaiseksi muuttamatta asetuksia.
 • Huomaa, että kerrospaletissa uudella säätötasolla on toinen pikkukuva Sävy/kylläisyys-pikkukuvan oikealla puolella. Tämä on säätökerroksen maski.

 

Valitse kaltevuus maskille

 • Napsauta suoraan maskin pikkukuvaa aktivoidaksesi sen. Valitse työkalulaatikosta Gradienttityökalu (G).
 • Vuonna vaihtoehtopalkkiValitse mustasta valkoiseen gradientin esiasetusja lineaarisen gradientin kuvake. Tilan pitää olla normaalikattavuus 100 %taaksepäin ei tarkistettuhämmennystä ja läpinäkyvyyttä tarkistettu

 

Muokkaa gradienttia

 • Napsauta suoraan tietenkin asetuspalkissa avataksesi gradienttieditorin. Teemme pienen muutoksen kulkuamme.
 • Kaksoisnapsauta liukuvärieditorissa -kuvaketta pysäytysmerkki alhaalla vasemmalla gradienttiesimerkissä.
 • Muuta värivalitsimen HSB-osiossa B-arvoksi 20 % muuttaa mustan tummanharmaaksi.
 • Klikkaus Okei värinvalitsimesta ja Okei gradienttieditorista.

 

Gradientin käyttäminen säätökerroksen peittämiseen

 • Napsauta nyt erittäin taivaan huipullapaina vaihtonäppäintäja vedä suoraan alas† Vapauta hiiren painike lähellä tytön päätä.
 • Tasopaletin maskin pikkukuvan pitäisi nyt näyttää tämä liukuväritäytö, vaikka kuvasi ei ole muuttunut.

Säädä sävyä ja kylläisyyttä

Kerrosmaskin lisääminen antaa meille mahdollisuuden soveltaa säätöä enemmän joillakin alueilla ja vähemmän toisilla. Jos maski on musta, säätö ei vaikuta kerrokseen ollenkaan. Jos maski on valkoinen, säätö näyttää 100 %.

 • Kaksoisnapsauta nyt tavallinen pikkukuva Sävy/kylläisyys-säätötasolla avataksesi Sävy/kylläisyys-valintaikkunan. Vedä Sävy-liukusäädin kohtaan -20Kylläisyys +30ja keveys +80 ja huomaa kuinka taivas muuttuu liukuessasi. Katso, kuinka taivaan alaosaan vaikuttaa enemmän kuin yläosaan?
 • Napsauta näiden arvojen ollessa päällä Okei Sävy/kylläisyys-valintaikkunaan.

Lopputulos

Lopputulos!

Huomaa, että tummien hiusten ympärillä on vähemmän hapsuja ja taivas näyttää realistisemmalta. (Voit myös käyttää tätä tekniikkaa luomaan erittäin epärealistisen «alien» taivas -efektin, mutta se olisi vaikeampaa sulautua alkuperäiseen kuvaasi.) Nyt on vielä yksi pieni säätö, jonka tekisimme tähän kuvaan.

 • Klikkaa ihmiset alhaallaja lisää yksi Tasot säätökerros. Vedä Tasot-valintaikkunassa histogrammin alla olevaa valkoista kolmiota vasemmalle, kunnes syöttötaso on oikealla 230† Tämä kirkastaa kuvaa hieman.

Siinä se… Olemme tyytyväisiä uuteen taivaaseen ja toivomme, että opit jotain tästä opetusohjelmasta!

Por Markus