image background transparent in powerpoint 3975904 final updated e5ca3a6be19146179464f4aaa8b87dec

Mitä tietää

 • Kiinteän taustan poistaminen: Valitse kuva ja siirry kohtaan Kuvatyökalujen asettelu > Poista tausta.
 • Yhden värin tekeminen läpinäkyväksi: Valitse kuva ja siirry kohtaan Kuvatyökalut Muoto > Väri > Aseta läpinäkyvä väri.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tausta poistetaan kuvasta PowerPointissa, jotta alue muuttuu läpinäkyväksi. Ohjeet koskevat PowerPoint 2019-, PowerPoint 2016-, PowerPoint 2013-, PowerPoint 2010-, PowerPoint for Microsoft 365-, PowerPoint 2016 for Mac- ja PowerPoint for Mac 2011 -sovelluksia.

Kuinka käyttää PowerPoint-taustanpoistajaa

Kun kuvan tausta on tasavärinen, tausta on helppo poistaa niin, että kuvassa näkyy vain pääkuva. Tämä mahdollistaa tekstin, kuvan tai minkä tahansa muun värin näyttämisen ja valokuvasi sulautuvat saumattomasti dian taustaan.

 1. Avaa PowerPoint-esitys ja siirry diaan, joka sisältää kuvan, johon haluat lisätä läpinäkyvän taustan.

 2. Valitse kuva. uusi välilehti, Kuvatyökalut Muotolisätään PowerPointiin.

  Kuvien muotoilutyökalut -välilehti PowerPoint-näytönkaappauksessa

  Jos sinulla on useita kuvia diassa etkä voi valita kuvaa, jonka kanssa haluat työstää, napsauta yllä olevia kuvia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lähetä takaisin poistaa ne väliaikaisesti.

 3. Mene Kuvatyökalujen asettelu ja valitse Poista tausta. Siirry PowerPoint for Macissa kohtaan Kuvan muoto ja valitse Poista tausta.

  Poista tausta PowerPoint-kuvakaappauksesta

  PowerPoint värittää kuvan vaaleanpunaiseksi osoittaakseen, mitkä osat sen mielestä ovat taustaa.

 4. Jos haluat säätää, mitkä kuvan osat säilytetään ja mitkä tehdään läpinäkyviksi, valitse jokin seuraavista: Merkitse säilytettävät alueet tai Merkitse poistettavat alueet määrittää valokuvan osia säilytettäväksi tai poistettaviksi. Piirrä sitten viiva kuvan alueen ympärille. Käytä PowerPoint for Macissa Mitä pitää? tai Mitä poistaa?.

  Korosta poistettavat alueet PowerPoint-kuvakaappauksessa

 5. Valitse Säilytä muutokset ottaaksesi muutokset käyttöön.

Joskus kuvasta tulee enemmän tai vähemmän läpinäkyvä kuin haluaisit. Jos kyllä, toista yllä olevat vaiheet. PowerPoint tallentaa kaikki tekemäsi muutokset ja jopa antaa sinun palata alkuperäiseen, läpinäkymättömään versioon. Jos haluat tallentaa muokatun kuvan käytettäväksi muualla, napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna kuvana tallentaaksesi kuvan läpinäkyvällä taustalla tietokoneellesi.

Tee yksivärinen läpinäkyvä

On toinenkin tapa tehdä kuvan yhtenäinen väri läpinäkyväksi. Voit esimerkiksi tehdä valkoisen taustan läpinäkyväksi.

 1. Valitse kuva ja siirry kohtaan Kuvatyökalut Muoto. Mac-käyttäjien tulee valita: Kuvan muoto. Mac 2011:ssä sitä kutsutaan nimellä Muotoile kuva.

 2. Valitse Väri näyttääksesi luettelon värivaihtoehdoista ja valitaksesi Aseta läpinäkyvä väri. Mac 2011 -käyttäjien on valittava Väritä uudelleen ensin ja sitten Aseta läpinäkyvä väri.

  Aseta läpinäkyvä väri PowerPoint-kuvakaappauksessa

 3. Valitse kuvasta alue, jonka värin haluat tehdä läpinäkyväksi.

Objektien poistaminen kuvasta tai yhtenäisen värin poistaminen toimii parhaiten kuvissa, jotka on koostettu yksinkertaisista väreistä, kuten leikekuvia tai sarjakuvakuvia. Valokuvia ja muita monimutkaisia ​​kuvia, joissa on useita objekteja ja samanlaisia ​​sävyjä, on vaikea muokata tällä tavalla.

FAQ

 • Kuinka teen kuvasta läpinäkyvän PowerPointissa?

  Jos haluat tehdä kuvasta läpinäkyvän PowerPointissa, valitse kuva ja valitse sitten Kuvan muoto välilehti > Läpinäkyvyys. Valitse esiasetettu läpinäkyvyysvaihtoehto tai valitse Kuvan läpinäkyvyysasetukset enemmän valintoja varten.

 • Kuinka saan muodon läpinäkyväksi PowerPointissa?

  Jos haluat tehdä muodosta läpinäkyvän PowerPointissa, napsauta muotoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muotoile muoto. Taita . alkaen Täyttää -valikkoon ja syötä arvo kohtaan Läpinäkyvyys valikosta tai säädä läpinäkyvyyttä liukusäätimellä manuaalisesti.

 • Kuinka rajaan kuvan PowerPointissa?

  Voit rajata kuvan PowerPointissa kaksoisnapsauttamalla kuvaa avataksesi sen Kuvan muoto -välilehti ja valitse rajata kuvan rajaamiseen muodon, kuvasuhteen ja muiden perusteella. Voit myös tarttua kuvan mustan kehyksen kahvoihin ja vetämällä niitä muuttaaksesi kuvan kokoa.

Por Markus