sheets of figures some with color highlights 115997908 5bed9dcb46e0fb00268d5485

Muotoilemalla Excel-laskentataulukot ne näyttävät selkeämmiltä ja tiedoista on helpompi lukea ja tulkita, joten ne sopivat paremmin kokouksiin ja esityksiin. Excelissä on kokoelma esiasetettuja muotoilutyylejä, joilla voit lisätä laskentataulukkoon väriä ja viedä sen seuraavalle tasolle. Nämä ohjeet koskevat Excel for Microsoft 365- ja Excel 2019-, 2016-, 2013- ja 2010-versioita.

Mikä on solutyyli?

A solutyyli Excelissä on yhdistelmä muotoiluvaihtoehtoja, mukaan lukien kirjasinkoot ja värit, numeromuodot, solujen reunat ja varjostukset, jotka voit nimetä ja tallentaa osana laskentataulukkoa.

Käytä solutyyliä

Excelissä on monia sisäänrakennettuja solutyylejä, joita voit käyttää laskentataulukkoon sellaisenaan tai muuttaa sitä mielesi mukaan. Nämä sisäänrakennetut tyylit voivat myös toimia perustana mukautetuille solutyyleille, joita voit tallentaa ja jakaa työkirjojen välillä.

 1. Valitse solujen valikoima haluat alustaa.

 2. Käytössä Talo -välilehti -lta nauhaValitse Solutyylit -painiketta Tyylit -osiosta avataksesi käytettävissä olevien tyylien gallerian.

  Solutyylit Excelissä

 3. Valitse haluamasi solutyyli ottaaksesi sen käyttöön.

  Valittu solutyyli

Mukauta solutyylejä

Tyylien käytön etuna on, että jos muutat solutyyliä sen jälkeen, kun olet ottanut sen käyttöön laskentataulukossa, kaikki tätä tyyliä käyttävät solut päivitetään automaattisesti muutosten mukaan. Lisäksi voit sisällyttää Excelin solulukkoominaisuuden solutyyliin estääksesi luvattomat muutokset tiettyihin soluihin, laskentataulukoihin tai työkirjoihin. Voit myös mukauttaa solutyylejä alusta alkaen tai käyttää sisäänrakennettua tyyliä lähtökohtana.

 1. Valitse laskentataulukon solu.

 2. Käytä kaikkea mitä haluat muoto vaihtoehtoja tähän soluun.

 3. Käytössä Talo -välilehti -lta nauhaValitse Solutyylit -painiketta Tyylit -osiosta avataksesi käytettävissä olevien tyylien gallerian.

  Solutyylit Excelissä

 4. Valitse Uudet solutyylit gallerian alaosassa.

  Uusi solutyylivaihtoehto Cell Style -galleriassa

 5. Kirjoita nimi uudelle tyylille Tyylin nimiruutu.

  Tyylin nimi -ruutu Uusi solutyyli -valintaikkunassa

 6. Valitse Muoto -painiketta Tyyli -valintaikkuna avataksesi . avata Muoto Solut valintaikkuna.

  Kuvakaappaus Muotoile-painikkeesta

 7. Valitse -välilehti valintaikkunassa nähdäksesi käytettävissä olevat vaihtoehdot.

  Muotoile solut -valintaikkuna Excelissä

 8. Ota käyttöön haluamasi muutokset.

 9. Valitse Okei palatakseen Tyyli valintaikkuna.

 10. Nimen alla on luettelo valitsemistasi muotoiluvaihtoehdoista. Tyhjennä ei-toivotun muotoilun ruudut.

 11. Valitse Okei sulkeaksesi valintaikkunan ja palataksesi laskentataulukkoon.

Uuden tyylin nimi näkyy nyt yläreunassa Solun tyyligalleria alapuolella Muutettu sarakkeessa. Jos haluat käyttää tyyliäsi laskentataulukon soluihin, noudata yllä olevia vaiheita sisäänrakennetun tyylin käyttämiseksi. Muokkaa solun muotoa käynnistämällä Solun tyyligalleria ja oikealla painikkeella kohdassa a solutyyli ja valitse Käsitellä > Muoto. Oikean painikkeen valikko sisältää myös a Kopioi valinta.

Kopioi solutyyli toiseen työkirjaan

Kun luot mukautetun solutyylin työkirjaan, se ei ole käytettävissä Excelissä. Voit kuitenkin helposti kopioida mukautettuja tyylejä muihin työkirjoihin.

 1. Avaa ensimmäinen työkirja mukautetulla tyylillä, jonka haluat kopioida.

 2. Avaa toinen työkirja.

 3. Vuonna toinen työkirjavalitse Solutyylit päällä nauha avaamaan Solun tyylit -galleria.

  Solutyylit Excelissä

 4. Valitse Yhdistä tyylejä gallerian alareunassa kohtaan . avata Yhdistä tyylejä valintaikkuna.

  Yhdistä tyylit -painike Excelin solutyyleissä

 5. Valitse ensimmäisen työkirjan nimi ja valitse Okei sulkeaksesi valintaikkunan.

  Yhdistä tyylit -valintaikkuna

A varoitusikkuna tulee näyttöön ja kysyy, haluatko yhdistää samannimiset tyylit. Jos sinulla ei ole mukautettuja tyylejä, joilla on sama nimi mutta eri muotoiluasetukset molemmissa työkirjoissa, napsauta Joo suorittaaksesi siirron kohdetyökirjaan loppuun.

Poista solutyylimuotoilu

Lopuksi voit poistaa kaikki soluun käyttämäsi muotoilut poistamatta tietoja tai tallennettua solutyyliä. Voit myös poistaa solutyylin, jos et enää halua käyttää sitä.

 1. Valitse solut jotka käyttävät poistettavaa solutyyliä.

 2. Käytössä Talo -välilehti -lta nauhaValitse Solutyylit -painiketta Tyylit -osiosta avataksesi käytettävissä olevien tyylien gallerian.

  Solutyylit Excelissä

 3. Vuonna Hyvä, Huonoja Neutraali osio lähellä yläreunaa galleriavalitse normaali poistaaksesi kaikki käytetyt muotoilut.

  Normaali-painike Excelin solutyylien Hyvä, huono ja neutraali -osiossa

Yllä olevia vaiheita voidaan käyttää myös laskentataulukon soluihin manuaalisesti käytetyn muotoilun poistamiseen.

Poista tyyli

Voit poistaa kaikki sisäänrakennetut ja mukautetut solutyylit Solutyylit-galleriasta, paitsi Normaali, joka on oletusarvo. Kun poistat tyylin, jokainen sitä käyttänyt solu menettää kaiken muotoilunsa.

 1. Käytössä Talo -välilehti -lta nauhaValitse Solutyylit -painiketta Tyylit -osiosta avataksesi käytettävissä olevien tyylien gallerian.

  Solutyylit Excelissä

 2. Oikealla painikkeella solutyyliin avataksesi kontekstivalikon ja valitsemalla Poista. Solutyyli poistetaan heti galleriasta.

  Kuvakaappaus Poista solutyyleissä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella valikkoa

Por Markus