100 0261 5806a1b05f9b5805c286a636 scaled

Mitä tietää

 • Osta ensin vanha Android-puhelin, ELM 327 -skannauslaite ja FM-modulaattori tai pääyksikkö lisätulolla.
 • Lataa sitten ODB-II-liitäntäsovellus ja yhdistä sen avulla puhelin pariksi skannauslaitteen kanssa.
 • Lataa lisää navigointi- tai viihdesovelluksia lisätäksesi toimintoja asetukseesi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Android-puhelimesta tehdään autosi infotainment-keskus, jotta voit toistaa musiikkia, videoita ja kuulla vaiheittaiset navigointiohjeet autosi kaiuttimista. Tätä menetelmää on testattu HTC Dream (G1) -puhelimessa, joka on yksi vanhimmista olemassa olevista Android-puhelimista, joten se toimii todennäköisesti monissa muissakin.

Mitä tarvitset

Tämän projektin suorittamiseksi tarvitset:

 • Vanha Android-puhelin, jota et enää käytä.
 • Bluetooth- tai WiFi ELM 327 -skannaustyökalu.
 • FM-modulaattori tai lähetin tai pääyksikkö, jossa on lisätulo.
 • Teline, joka pitää puhelimen paikoillaan.
 • OBD-II-liitäntäsovellus.
 • Navigointi- ja viihdesovellukset.

Android-puhelimen muuttaminen infotainment-järjestelmäksi

Kun olet kerännyt materiaalin, liitä Android-puhelimesi autoosi näiden ohjeiden mukaisesti.

 1. Paikanna ODB-II-liitin ajoneuvostasi. Useimmat OBD-II-liittimet ovat erittäin helppoja löytää. Teknisten tietojen mukaan liittimen tulisi olla 2 jalan etäisyydellä ohjaustangosta, joten useimmat ovat tällä alueella. Ensimmäinen paikka katsoa on kojelaudan alla ohjauspylvään vasemmalla tai oikealla puolella. Saatat löytää liittimen edestä tai takaa palomuurin läheltä.

  Useimmat OBD-II-liittimet ovat näkyvissä, mutta sinun on etsittävä vähän silloin tällöin.

 2. Yhdistä ODB-II-liitäntä. Jos liitin on epämukavassa paikassa, saatat joutua ostamaan huomaamattoman liitäntälaitteen. Monet liittimet sijaitsevat lähellä kuljettajan polvia tai jalkoja, joten liian pitkä liitäntälaite voi jäädä tielle. Tapauksissa, joissa uskot voivasi potkia laitetta noustaessasi autoon ja poistuessasi siitä, on tärkeää käyttää huomaamatonta laitetta sen sijaan, että vahingoittaisit OBD-II-liitintä vahingossa. OBD-II-liittimillä on muotoilu, joka estää sinua kytkemästä mitään ylösalaisin. Voit kuitenkin taivuttaa käyttöliittymäsi nastat pakottamalla sitä, joten varmista, että olet suunnannut sen oikein ennen kuin työnnät sen paikalleen.

  Bluetooth OBD-II -liitäntä

  Et voi kytkeä liitäntää ylösalaisin, mutta voit taivuttaa nastat, jos yrität.

 3. Asenna Android-käyttöliittymäohjelmisto. Saatavilla on monia OBD-II-liitäntäsovelluksia, joten sinun pitäisi pystyä löytämään sellainen, joka toimii tietyn laitteistosi ja Android-versiosi kanssa. Torque on suosittu vaihtoehto, joka tarjoaa ilmaisen «kevytetyn» version, joka on hyödyllinen järjestelmän testaamiseen. Voit myös kokeilla ensin ilmaista versiota varmistaaksesi, että sovellus toimii puhelimessasi ja muodostaa yhteyden ELM 327 -laitteeseen. Valitettavasti vaikka Google Play Kauppa sanoisi, että sovellus toimii puhelimessasi, se voi kieltäytyä muodostamasta pariliitosta skannaustyökalun kanssa.

  G1 käyttömomentti

  Saatavilla on monia ilmaisia ​​sovelluksia, mutta sinun kannattaa aloittaa Torquen ilmaisella versiolla varmistaaksesi, että Bluetooth-liittymäsi toimii.

 4. Yhdistä puhelimesi ELM 327 -skannerin kanssa. Jos käytät laitetta, jossa on Bluetooth-liitäntä, sinun on paritettava se puhelimesi kanssa. Pariliitos joskus epäonnistuu, mikä yleensä tarkoittaa ongelmaa liitäntälaitteessa. Tässä tapauksessa saatat joutua ostamaan uuden laitteen.

 5. Kun olet yhdistänyt Androidin skanneriisi, pääset käsiksi kaikenlaisiin tärkeisiin tietoihin ajoneuvosi ajotietokoneelta.

 6. Asenna FM-lähetin tai lisäkaapeli. Jos pääyksikössäsi on lisätulo, voit käyttää Android-puhelinta musiikin toistamiseen kyseisen käyttöliittymän kautta. Saman voi kuitenkin tehdä myös halvalla FM-lähettimellä tai FM-modulaattorilla. Voit myös käyttää USB-liitäntää, jos pääyksikössäsi on sellainen. Monet Bluetooth-autosarjat tarjoavat saman ensisijaisen toiminnon, ja saatat pystyä käyttämään Android-puhelintasi handsfree-puheluihin, jos sillä on edelleen aktiivinen puhetilaus.

  Android-puhelimeen yhdistetty FM-lähetin

  Jos pääyksikössäsi ei ole audiotuloja, FM-lähetin yleensä hoitaa työn.

 7. Asenna muut sovellukset. Jos puhelimessasi tai mobiilitukiasemassa on aktiivinen datayhteys, voit tehdä siitä hyvän infotainment-järjestelmän. Sen jälkeen voit seurata ajoneuvoasi OBD-II-liitännän kautta, toistaa musiikkia, käyttää ilmaista GPS-navigointisovellusta käännökseltä reittiohjeiden antamiseen ja lähes loputtomasti muita toimintoja muiden sovellusten kautta.

  Tulos ei vastaa hienon uuden OEM-tietoviihdejärjestelmän toiminnallisuutta, mutta pääset melko lähelle kuluttamatta paljon rahaa. Puhelin, jossa on vanhentunut Android-versio, ei välttämättä pysty suorittamaan uusinta diagnostiikka- ja viihdeohjelmistoa.

Por Markus