BA65442 HighRes 56a4b3f45f9b58b7d0d863c3 8c99b3e2f2ce4616bcf6df547f73cb76

Etsimme aina tarjouksia. On vaikea vastustaa loman jälkeistä, vuoden lopun ja kevään alennuksia. Toinen tapa säästää rahaa ympäri vuoden on ostaa kunnostettuja tuotteita.

Mikä on kunnostettu esine?

Kun useimmat meistä ajattelevat kunnostettua esinettä, kuten matkapuhelinta tai iPadia, ajattelemme jotain, joka on avattu, repeytynyt ja rakennettu uudelleen, kuten automaattivaihteiston uudelleenrakentaminen. Elektroniikkamaailmassa ei kuitenkaan ole selvää, mitä termi «kunnostettu» tarkoittaa kuluttajalle.

Ääni- tai videokomponentti voidaan luokitella kunnostetuksi, jos se täyttää yhden seuraavista kriteereistä:

Asiakas on palauttanut tuotteen

Useimmilla suurilla jälleenmyyjillä on tuotteilleen 30 päivän palautusoikeus, ja monet kuluttajat palauttavat tuotteet mistä tahansa syystä tämän ajanjakson sisällä. Yleensä, jos tuotteessa ei ole mitään vikaa, kaupat laskevat hintaa ja myyvät sen edelleen erityisenä avoimena laatikkona. Kuitenkin, jos tuotteessa on vika, monissa kaupoissa on järjestelyt palauttaa tuote valmistajalle, jossa se tarkastetaan ja/tai korjataan ja sitten pakataan uudelleen myyntiin kunnostettuna.

Se vaurioitui kuljetuksen aikana

Usein pakkaukset voivat vaurioitua kuljetuksen aikana joko väärinkäsittelyn, elementtien tai muiden tekijöiden vuoksi. Useimmissa tapauksissa pakkauksessa oleva tuote on kunnossa, mutta jälleenmyyjällä on mahdollisuus palauttaa vaurioituneet laatikot (kuka haluaa laittaa vahingoittuneen laatikon hyllylle?) valmistajalle täyttä luottoa vastaan. Valmistaja on velvollinen tarkastamaan ja pakkaamaan tuotteet uusiin myytäviin laatikoihin. Niitä ei kuitenkaan voida myydä uusina tuotteina, joten ne merkitään uudelleen kunnostetuiksi yksiköiksi.

Kosmeettisia vaurioita on

Joskus eri syistä tuotteessa voi olla naarmuja, kolhuja tai muita kosmeettisia vaurioita, jotka eivät vaikuta laitteen toimintaan. Valmistajalla on kaksi vaihtoehtoa; myydä laite, jossa on näkyviä kosmeettisia vaurioita, tai korjata vaurio vaihtamalla sisäiset komponentit uuteen koteloon tai koteloon. Siitä huolimatta tuote on kunnostettu, koska sisäiset mekanismit, joihin kosmeettiset vauriot eivät välttämättä vaikuta, ovat edelleen tarkistettavana.

Se on esittelyyksikkö

Kauppatasolla useimmat jälleenmyyjät myyvät vanhoja demojaan lattialta, mutta jotkut valmistajat ottavat ne takaisin, tarkastavat ja/tai korjaavat ne tarvittaessa ja palauttavat ne kunnostettuina. Tämä voi koskea myös valmistajan messuilla käyttämiä esittelylaitteita, tuotearvioijien palauttamia ja sisäistä toimistokäyttöä.

Tuotannossa oli vikaa

Missä tahansa kokoonpanolinjan tuotantoprosessissa tietty osa voidaan havaita vialliseksi viallisen käsittelysirun, virtalähteen, levyn latausmekanismin tai muun tekijän vuoksi. Tämä huomataan yleensä ennen kuin tuote lähtee tehtaalta, mutta vikoja voi ilmetä tuotteen saapumisen jälkeen kauppojen hyllyille. Asiakkaiden palautusten, toimimattomien esittelyjen ja tuotteen liiallisen vian vuoksi tuotteen tietyn osan takuuaikana valmistaja voi «palauttaa» tietyn erän tai tuotantoajon tuotteen, jossa on sama vika. Valmistaja voi korjata vialliset yksiköt ja palauttaa ne jälleenmyyjille kunnostettuina.

Laatikko on juuri avattu

Vaikka tässä ei ole teknisesti mitään ongelmaa, paitsi että laatikko on avattu ja palautettu valmistajalle uudelleen pakkaamista varten (tai jälleenmyyjän pakkaaminen), tuote luokitellaan silti kunnostetuksi, koska se on pakattu uudelleen, vaikka sitä ei ole ollut mitään kunnostusta on tapahtunut.

Se on ylimääräinen tuote

Jos jälleenmyyjällä on ylimäärä tiettyä tuotetta, hän yleensä laskee hintaa ja laittaa tuotteen myyntiin tai tyhjennykseen. Joskus, kun valmistaja esittelee uuden mallin, se «kerää» jäljellä olevat varastot vanhoista malleista, jotka ovat vielä myymälöiden hyllyillä, ja jakaa ne tietyille jälleenmyyjille nopeaa myyntiä varten. Tässä tapauksessa tuote voidaan myydä «erikoisostona» tai se voidaan merkitä kunnostetuksi. Kun elektroniikkatuote jostain syystä palautetaan valmistajalle, jossa se tarkastetaan, palautetaan alkuperäisiin määrityksiin (tarvittaessa), testataan ja/tai pakataan uudelleen myyntiä varten, tuotetta ei voida enää myydä uutena.

Vinkkejä kunnostettujen tuotteiden ostamiseen

Aina ei ole selvää, mikä on kunnostetun tuotteen tarkka alkuperä tai kunto. Kuluttajan on mahdotonta tietää syytä tietyn tuotteen «kunnostettu» -nimitykseen. Sinun tulee jättää huomioimatta kaikki «väitetyt» tiedot, joita myyjä yrittää antaa sinulle tuotteen tästä näkökulmasta, koska heillä ei myöskään ole sisäpiiritietoa aiheesta. Kun otetaan huomioon kaikki yllä mainitut vaihtoehdot, tässä on joitain kysymyksiä, joita kannattaa kysyä kunnostettua tuotetta ostaessa.

  • Myykö kunnostetun laitteen jälleenmyyjä, jolla on myös lupa myydä saman yrityksen uusia tuotteita?
  • Onko kunnostetulla yksiköllä Yhdysvaltain takuu (sillä pitäisi olla 45–90 päivän osien ja työn takuu)? Joskus kunnostetut yksiköt ovat harmaita markkinoita – eli niitä ei ehkä ole alun perin tarkoitettu myytäväksi Yhdysvaltain markkinoille.
  • Tarjoaako jälleenmyyjä palautus- tai vaihtoehtoja kunnostetulle laitteelle, jos et ole tyytyväinen (vähintään 15 päivää)?
  • Tarjoaako jälleenmyyjä tuotteelle laajennettua takuuta? Tämä ei tarkoita, että sinun on ostettava laajennettu takuu, mutta sen tarjoaminen on osoitus siitä, kuinka paljon tukea he tarjoavat tuotteelle. Jos jälleenmyyjä ei ole tuotteen valtuutettu jälleenmyyjä, hän epäröi myöntää sille laajennettua takuuta.

Jos vastaus kaikkiin yllä oleviin kysymyksiin on «Kyllä», kunnostetun yksikön ostaminen voi olla turvallinen ja fiksu toimenpide.

Viimeisiä ajatuksia kunnostettujen tavaroiden ostamisesta

Kunnostetun tuotteen ostaminen voi olla loistava tapa saada loistava tuote edulliseen hintaan. Ei ole mitään loogista syytä, miksi pelkällä «kunnostettu» -merkinnällä pitäisi olla negatiivinen konnotaatio kyseiseen tuotteeseen. Myös uudet tuotteet voivat olla sitruunoita, ja kaikki kunnostetut tuotteet olivat joskus uusia. Kun ostat tällaisen tuotteen, olipa se sitten kunnostettu videokamera, AV-vastaanotin, TV, DVD-soitin jne. online- tai kivijalkakauppiaalta, on tärkeää varmistaa, että voit tarkastaa tuotteen ja että jälleenmyyjä varmuuskopioi tuotteelle jonkinlaisen palautuskäytännön ja takuun ostovinkeissämme kuvatulla tavalla.

HYVÄÄ OSTOKSET!

Por Markus