Wearoswoman 5b70565e46e0fb00500b08ce

Puettavat laitteet, kuten älykellot ja kuntomittarit, valtaavat kulutuselektroniikkamaailman myrskyllä. Halusitpa sitten pysyä yhteydessä helposti saatavilla olevilla ilmoituksilla tai laskea askeleitasi ja seurata sykettäsi, älykello on sinua varten, ja se todennäköisesti käyttää Wear-käyttöjärjestelmää (entinen Android Wear), Googlen «puettavaa» käyttöjärjestelmää. Applella on tietysti Apple Watch (älä kutsu sitä iWatchiksi) ja Windows Mobilella on kourallinen laitteita, mutta toistaiseksi Androidilla on nämä markkinat tiukassa. (Lisäksi voit yhdistää Wear-laitteet iPhoneen, joten se on siinä.) On myös monia Wear-sovelluksia, jotka sopivat valitsemaasi laitteeseen. Tutkitaanpa.

Wear-käyttöliittymä ja sovellukset

Wearin avulla voit käyttää Wi-Fi-yhteensopivaa älykelloa älypuhelimesta riippumatta, mikä on iso juttu, koska älykellot olivat alun perin enemmän lisävaruste kuin täysin toimiva laite. Sisäänrakennettujen kaiuttimien, mikrofonien ja LTE-tuen ansiosta kellosi voi tehdä melkein yhtä paljon kuin älypuhelimesi.

Wear sisältää mininäppäimistön ja harjoituksentunnistimen, joten voit helposti seurata pyöräily-, juoksu- ja kävelytreenejä. Voit myös näyttää tietoja kolmannen osapuolen sovelluksista kellotaulussasi sen sijaan, että rajoittuisit Googlen tai valmistajasi sovelluksiin. Parasta Wearissa on, että se sisältää «aina päällä» -ominaisuuden ja «tilt to wake screen» -asetuksen, joka valaisee näytön automaattisesti, kun kelloa nostetaan tai kallistetaan.

Wear OS:n Google Assistant -käyttöliittymä

Toinen hieno ominaisuus on integrointi Google Assistantin kanssa. Assistant voi vastata kysymyksiin ja antaa sinulle älykkäitä ehdotuksia kellon kaiuttimen tai pariksi liitettyjen Bluetooth-kuulokkeiden kautta. Tuetut ominaisuudet vaihtelevat maan ja kielen mukaan.

 

Mitä sovelluksia voit käyttää Wearin kanssa?

Voit käyttää älykellossasi melkein mitä tahansa älypuhelimessasi olevaa sovellusta, ja monia sovelluksia on myös kehitetty erityisesti Wearille. Näitä ovat sää, kuntoilu, kellotaulut, pelit, viestit, uutiset, ostokset, työkalut ja tuottavuussovellukset. Useimpien pitäisi toimia saumattomasti älykellon, kuten kalenterin, laskimen ja muiden työkalujen kanssa, vaikka jotkut, kuten sää- ja taloussovellukset, näyttävät vain ilmoituksia. Jos seuraat jo harjoituksiasi älypuhelimella, sinulla on todennäköisesti jo suosikkisovellus ja se on luultavasti yhteensopiva älykellosi kanssa. Useita pelejä on myös mukautettu Wearille. Yksi heistä, PaperCrafton yksinomaan kannettava käyttöjärjestelmä.

 

Miten annat käskyjä?

Voit ohjata useimpia sovelluksia äänikomennoilla. Voit esimerkiksi navigoida sijaintiin Google Mapsissa, lähettää viestin ja lisätä tehtävän tai kalenterimerkinnän. Voit myös etsiä määränpäätä älypuhelimella ja navigoida sitten kellossasi. Niin kauan kuin laitteesi on yhdistetty Bluetoothin kautta, yhden tapahtumat synkronoituvat toisen kanssa.

 

kuluvat laitteet

Wear vaatii puhelimen, jossa on vähintään Android 4.4 (paitsi Go-versio) tai iOS 9.3. Nämä vaatimukset muuttuvat jokaisen uuden Android-julkaisun myötä. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden vierailemalla osoitteessa g.co/wearcheck, mutta näiden tietojen pitäisi päteä Android-puhelimesi valmistajasta riippumatta: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi jne. Käytössä on noin tusina erilaista puettavaa laitetta. Vaatteita, kuten Moto, Asus, Casio, Fossil Q, Huawei, LG, Sony ja Tag Heuer. Ne kaikki tarjoavat laitteita, jotka ovat ensisijaisesti kelloja omalla tyylillään ja ominaisuuksillaan. Kun olet valinnut Android-älykellon, sinun on lisättävä se luotetuksi laitteeksi Google Smart Lockin avulla. Esimerkiksi älypuhelimesi lukitus ei avaudu niin kauan kuin kaksi laitetta on yhdistetty.

Por Markus