psp 1000 de3072c3962441888c9866738e31a4b9 scaled

Sony PSP, lyhenne sanoista PlayStation Portable, oli kannettava peli- ja multimediaviihdekonsoli. Se julkaistiin Japanissa vuonna 2004 ja Yhdysvalloissa maaliskuussa 2005. Siinä oli 4,3 tuuman TFT-LCD-näyttö, jonka resoluutio oli 480 x 272, sisäänrakennetut kaiuttimet ja säätimet, Wi-Fi-yhteys ja vaikuttava grafiikankäsittelyteho aikansa kämmenlaite, joka päihitti kilpailijansa Nintendo DS:n tällä alueella.

PSP ei ollut yhtä tehokas kuin sen täysikokoiset konsoliserkut, PlayStation 2 tai PlayStation 3. Silti se ylitti alkuperäisen Sony PlayStationin laskentatehon suhteen.

PSP:n kehitys

PSP on käynyt läpi useita sukupolvia 10 vuoden aikana. Myöhemmät mallit pienensivät jalanjälkeä, tulivat ohuemmiksi ja kevyemmiksi, paransivat näyttöä ja lisäsivät mikrofonin. Vuonna 2009 PSPgossa tehtiin suuri uudistus, ja budjettitietoinen PSP-E1000 julkaistiin vuonna 2011 halvemmalla.

PSP Go

PSP:n toimitukset päättyivät vuonna 2014, ja Sony PlayStation Vita tuli tilalle.

PSP-pelit

Kaikki PSP-mallit pystyivät pelaamaan pelejä UMD-levyiltä, ​​paitsi PSP Go, jossa ei ollut UMD-levysoitinta. Pelejä voi myös ostaa verkosta ja ladata PSP:lle Sonyn PlayStation Storesta. Kauppa oli tärkein tapa ostaa uusia pelejä PSP Golla.

Dads and Grads PSP Limited Edition Entertainment Pack

Jotkut vanhemmat PlayStation-pelit on julkaistu uudelleen PSP:lle, ja ne olivat saatavilla PlayStation Storesta. Alkuperäinen PSP julkaistiin 25 pelin kanssa, kuten Untod Legends: Brotherhood of the Blade, FIFA Football 2005ja Metal Gear Acid. Nämä edustivat erilaisia ​​pelitiloja urheilusta kilpailemiseen, seikkailuihin ja roolipeleihin.

PSP multimediaviihdelaitteena

Kuten täydet PlayStation-konsolit, PSP voi tehdä muutakin kuin pelata videopelejä. PS2, PS3 ja PS4 voivat toistaa levyjä, kuten DVD-levyjä ja ääni-CD-levyjä. Lopuksi PS4:n Blu-ray-levyillä PSP toisti levyjä Universal Media Disc (UMD) -muodossa, jota käytettiin myös joissakin elokuvissa ja muussa sisällössä.

PSP Mini Gear Pouch

PSP:ssä oli myös portti Sony Memory Stick Duo- ja Memory Stick Pro Duo -muistikorteille, mikä mahdollistaa myös äänen, videon ja still-kuvien toistamisen näistä tietovälineistä. Laiteohjelmistopäivityksen myötä PSP-2000-malli lisäsi TV-lähdön Sonyn komposiitti-, S-Video-, komponentti- tai D-terminaalikaapeleilla, jotka ostetaan erikseen. TV-lähtö oli sekä tavallisessa 4:3- että laajakuvasuhteessa 16:9.

PSP-yhteys

PSP sisälsi USB 2.0 -portin ja sarjaportin. Toisin kuin PlayStation tai PlayStation2, PSP oli varustettu Wi-Fi-yhteydellä, joka mahdollistaa langattoman yhteyden muihin pelaajiin, ja jos laiteohjelmiston versio on 2.00 tai uudempi, Internet-yhteydellä verkon selaamista varten. Se sisälsi myös IrDA:n (infrared data Association), mutta keskivertokuluttaja ei käyttänyt sitä. Myöhempi PSP Go -malli toi Bluetooth 2.0 -yhteyden pelijärjestelmään.

PSP-mallit ja tekniset tiedot

 • PSP-1000
 • PSP-2000 (kutsutaan myös PSP Slimiksi tai PSP Slim & Liteksi)
 • PSP-3000
 • PSP-E1000
 • PSP Go

FAQ

 • Mistä voi ostaa PlayStation Portablen?

  Koska Sony lopetti PSP:n vuonna 2014, sinun on parasta löytää sellainen käytetyiltä ja kunnostetuilta markkinoilta. Kokeile kolmannen osapuolen myyjiä, kuten eBay, Best Buy, Amazon tai GameStop.

 • Mikä on uusin PlayStation Portable?

  PSP Street (E1000), budjettiversio kannettavasta pelikonsolista, oli viimeinen Sonyn julkaisema ennen linjan lopettamista. Se otettiin käyttöön vuonna 2011.

 • Kuinka voit pelata kannettavia PlayStation-pelejä?

  Jos sinulla on PlayStation 3 tai PlayStation Vita, voit silti ostaa ja pelata PSP-pelejä kyseisistä kaupoista, mutta et voi tehdä sovelluksen sisäisiä ostoksia. Jos sinulla ei ole mitään näistä konsoleista, voit käyttää emulaattoria PSP-pelien pelaamiseen Androidin ja PC:n kaltaisilla alustoilla.

 • Miten lataat PSP-pelejä?

  Kun ostat PSP-pelin PlayStation Storesta, voit ladata sen ja pelata sitä PS3- tai Vita-konsolilla aivan kuten minkä tahansa muun ladattavan pelin. Homebrew-pelien lataamiseen ja pelaamiseen PSP:llä tarvitset muistitikun, PSP:n laiteohjelmistoversion 6.61, mukautetun laiteohjelmiston pelien suorittamista varten ja homebrew-pelilähteen, jossa on PSP ISO:t.

 • Kuinka yhdistät PSP:n WiFi-verkkoon?

  Varmista ensin, että WLAN-kytkin on päällä ja että PSP:ssäsi on vähintään laiteohjelmistoversio 2.0. Siirry sitten kohtaan asetukset > Verkkoasetukset > Infrastruktuuritila > Uusi yhteys > Skannata ja valitse verkkosi näkyviin tulevasta vaihtoehtoluettelosta. Syötä salasanasi. aseta osoiteasetukset Yksinkertainenja tallenna kaikki valintasi, kun kaikki näyttää hyvältä.

Por Markus