Sahkopostin uudelleenohjaus vs edelleenlahetys

Useimmat ihmiset vastaavat tai välittävät sähköposteihin. Harvoin toteutettu uudelleenohjausprotokolla saa kuitenkin viestin lähettäjältä oikealle vastaanottajalle välittäjävastaanottajan kautta. Uudelleenohjaus tunnetaan myös uudelleenpostittamisena.

Mikä on sähköpostin uudelleenohjaus?

Uudelleenohjaus on sähköpostin edelleenlähettämisen erikoistapaus. Normaalissa edelleenlähetyksessä viestin edelleen lähettänyt henkilö näyttää olevan lähettäjä. Uudelleenohjauksen yhteydessä viesti näyttää tulevan alkuperäisestä lähettäjä. Jos esimerkiksi [email protected] saa viestin osoitteesta [email protected] ja Bob välittää sen kollegalleen [email protected], se näkyy Fredille edelleenlähetyksenä Bobilta. Kuitenkin, kun Bob välittää Sallyn viestin, se näyttää siltä kuin se olisi tullut suoraan Sallylta. Useimmat nykyaikaiset sähköpostiohjelmat eivät tue viestikohtaista uudelleenohjausta. Poikkeuksia ovat The Bat! ja Thunderbird.

Kuinka voin ohjata viestin uudelleen?

Poikkeuksena on Mozilla Thunderbird. Se ei luonnollisesti tue uudelleenohjausta. Se tukee kuitenkin lisäosia, jotka sisältävät tämän ominaisuuden. Mutta toisin kuin The Bat!, joka lisää uudelleenohjauksen otsikosta, Thunderbird-lisäosat kirjoittavat lähettäjän rivin uudelleen osoittamaan uudelleenohjaavan lähettäjän, mutta alkuperäisen lähettäjän puolesta. Tämä toiminto jäljittelee puhdasta uudelleenohjausta, mutta ei täydellisesti.

Voinko ohjata kaikki viestit uudelleen?

Jotkut nykyaikaiset ohjelmat tukevat sääntöpohjaista uudelleenohjausta. Esimerkiksi Microsoft Outlookin työpöytäversio tukee mukautettuja sääntöjä, jotka ohjaavat automaattisesti tietyt ehdot täyttävät sähköpostit toiselle käyttäjälle. Vaikka nämä säännöt ovat voimassa ilman loppukäyttäjän toimia, eli et voi uudelleenohjata viestejä yksitellen, se on loistava työkalu viestiluokkien uudelleenohjaamiseen. Esimerkiksi Outlook-sääntö voi ohjata viestit yleiseltä saapuvalta tililtä tietylle käyttäjälle. Uudelleenohjaus ei ole sama asia kuin sähköpostitilin määrittäminen välittämään automaattisesti kaikki sähköpostit (tai kaikki sääntöä vastaavat sähköpostit) toiseen osoitteeseen. Tämä prosessi on edelleen edelleenlähetys, vaikka sähköpostiohjelma kutsuisi sitä uudelleenohjaukseksi.

Por Markus