ElectricBills GettyImages wingedwolf b4f089237b674b6b9ca4e36033be4cc0 scaled

Oletko kuullut sähkölaskujen nousun mahdollisuudesta, kun ostat sähköauton? Loppujen lopuksi kytket sähköautosi pistorasiaan kotona joka päivä, mikä voi nostaa kustannuksia, eikö niin? Kenties. Kyllä, laskusi voi nousta, mutta kuinka paljon? Se ei ole helppo vastaus, ja on monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon. (Bensaauton) kuljettajat käyttävät noin 250 dollaria kuukaudessa pumpulla. Jos ajat sähköautollasi 15 000 mailia vuodessa arvioiduilla 540 dollarin vuosittaisilla latauskustannuksilla, kulutat noin 45 dollaria kuukaudessa lisäsähköön.

Latauksen perusteet

Koska useimmat meistä ajavat ajavat sitä päiväsaikaan, monet sähköautojen omistajat kytkevät ajoneuvonsa sähköverkkoon yöllä latautuakseen täyteen aamulla. FuelEconomy.govin mukaan sähköauton akun lataaminen täyteen kestää 3–12 tuntia riippuen auton mallista ja laturin nopeudesta. Kuinka paljon mehua sähköauto kuluttaa? Se riippuu siitä, minkälaisen sähköauton ostat (e-maastoauton lataamiseen kuluu enemmän sähköä kuin esimerkiksi Mini Cooper SE:n, joka latautuu 80 prosenttiin noin 30 minuutissa, jos käytät pikalaturia). Veloituskustannukset riippuvat myös sähkön hinnoista, jotka eivät ole vakioita ja riippuvat asuinpaikastasi. Hyvä uutinen sähköauton kuljettajille on, että vaikka sähkön hinnat vaihtelevat enemmän kuin kaasun hinnat, kustannukset ovat vuosien mittaan olleet paljon vakaampia kuin bensiinin. Sähkön hinnat eivät nouse samalla tavalla kuin kaasun. PlugIn American, ladattavien ajoneuvojen omistajien etujärjestön mukaan sähköautojen kuljettajat ajavat keskimäärin noin 15 000 mailia vuodessa ja maksavat noin 540 dollaria vuodessa tai 45 dollaria kuukaudessa ajoneuvojensa lataamisesta. Toinen huomioitava asia on, kun lataat. Muutaman dollarin säästämiseksi voit kytkeä virtajohdon arkisin klo 7.00–10.00. Jos yöt ovat sinulle sopivampia, klo 20-23 on paras. Näinä ruuhka-aikoina energiankulutus on yleensä alhaisin. Latauskustannukset… riippuvat sähkön hinnoista, jotka eivät ole vakioita, ja riippuvat asuinpaikastasi.

Hyödynnä ilmainen lisäys

Mutta ennen kuin alat murehtia rakastamastasi latte-tottumuksestasi luopumista tai noutoruokailusta luopumista ikuisesti, on olemassa halvempia tapoja saada ajoneuvosi virtaa, jos olet valmis ajattelemaan laatikon ulkopuolella. Sähköajoneuvot käyttävät sähköä, jotta pääset minne tahansa, mutta se ei tarkoita, että voit käyttää vain kotilaturiasi. Yritä työskennellä latausistunnossa seuraavan kerran, kun teet asioita. Jos olet Whole Foodsin ostaja, voit ladata sähköautosi ilmaiseksi, yleensä jopa tunnin ajan. Jos et löydä ilmaista julkista latausasemaa, nopea Google-haku «latausasemat lähellä minua» antaa monia tuloksia postinumerollesi tai alueelle. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on EVGo Fast Charging -asemat. Voit joko maksaa 0,35 dollaria minuutilta (jopa tunnin latausaika) tai liittyä jäsenyyteen, jolloin hinta laskee 0,31 dollariin minuutissa. Toinen resurssi on PlugShare, jonka avulla voit etsiä julkista laturia käyttämällä erilaisia ​​suodattimia, kuten akkulaturin saatavuutta, tehovaatimuksia ja asuinpaikkoja. Saat myös apua matkan suunnitteluun ja kotilaturin liittämiseen verkkoon.

Vähennä kustannuksia, yksi kannustin kerrallaan

On hyvä idea tarkistaa sähköyhtiöltäsi, tarjoavatko ne kannustimia sähköajoneuvojen omistajille. Yhdysvaltain energiaministeriön vaihtoehtoisten polttoaineiden tietokeskus tarjoaa sähköautojen omistajille mahdollisuuden etsiä kannustimia kaikista 50 osavaltiosta nähdäkseen, voivatko sähköautojen omistajat saada pienen alennuksen sähkölaskuistaan. Onneksi Yhdysvalloissa on 44 laitosta, jotka tarjoavat alennuksia, alennuksia tai muita kannustimia sähköajoneuvojen käyttöönotolle FleetCarma.comin mukaan. Lisäksi jopa 200 laitosta tarjoaa TOU-hintoja eli «käyttöaika»-hintoja, mikä on toinen tapa houkutella ihmisiä omaksumaan sähköautojen elämäntapa. (TOU veloittaa asiakkaita vähemmän sähkön käytöstä ruuhka-aikojen ulkopuolella.) Kotivaltiosi voi tarjota kannustimia saadaksesi sinut kytkemään ajoneuvosi sähköverkkoon ruuhka-aikojen ulkopuolella, mikä voi painaa merkittävästi sähkölaskuasi. Toinen tapa pienentää sähkölaskua on aurinkoenergian käyttö. Aurinkopaneelien asentaminen katolle mahdollistaa latauksen kotona ilman kustannuksia, kunhan paneelit tuottavat riittävästi sähköä sekä kotiisi että ajoneuvoosi. Toinen plussa? Voit saada vielä enemmän verohelpotuksia ja kannustimia, joten tilanne on kaikille osapuolille hyödyllinen. Joten miten bensiini vs. sähkö verrataan? Lending Treen ValuePenguinin mukaan (kaasuauton) kuljettajat käyttävät pumpussa noin 250 dollaria kuukaudessa. Jos ajat sähköautollasi 15 000 mailia vuodessa arvioiduilla 540 dollarin vuosittaisilla latauskustannuksilla, kulutat noin 45 dollaria kuukaudessa lisäsähköön.

Vastaukset suureen sähkökeskusteluun

Eli pähkinänkuoressa kyllä: kotisi sähkölasku todennäköisesti nousee, jos lataat sähköautoa kotona. On kuitenkin olemassa lukemattomia tapoja täydentää maksutta ja hyödyntää kaikkia mahdollisia kannustimia. Ja muista, että sähköauto säästää noin 6 000–10 000 dollaria auton käyttöiän aikana verrattuna vastaavan kaasukäyttöisen ajoneuvon omistamiseen Consumer Reportsin mukaan. Kustannussäästöt, erinomainen polttoainetalous ja ympäristöystävällinen ajo? Toinen win-win-win sähköautoille.

Por Markus