GettyImages 52472123 57caf5225f9b5829f4002529

Mitä tietää

  • Siirry ensin muokkaustilaan: käynnistä PS Vita ja kosketa näyttöä pitkään. Kun näyttö muuttuu normaalinäkymästä, nosta sormesi.
  • Järjestä kuvakkeet uudelleen koskettamalla yhtä ja vetämällä se uuteen paikkaan. Varmista, että kosketat, pidät ja liu’utat kuvaketta, älä vain napauta.
  • Poista kuvake napauttamalla sitä ja valitsemalla Poista. Napauta + lisätäksesi uuden sivun. Näpäytä . lisätäksesi taustaa Taustakuvan asetukset ja valitse kuva.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit mukauttaa PS Vitan aloitusnäyttöä järjestämällä tai poistamalla kuvakkeita, lisäämällä sivuja ja lisäämällä tai vaihtamalla taustakuvaa.

Siirry muokkaustilaan päästäksesi mukautusvaihtoehtoihin

Suorittaaksesi mukautustoimintoja PS Vitassasi syötä ensimmäinen vaihe ​muokkausmoodi.

  1. Käynnistä PS Vita.

  2. Kun se on käynnistynyt, kosketa ja pidä näyttöä kaikkialla. Varmista, että pidät sormesi näytöllä pelkän napautuksen sijaan, koska kuvakkeen napauttaminen avaa sen edustaman sovelluksen tai pelin Live-alueen.

  3. Näyttö vaihtuu normaalinäkymästä versioon, jossa ei ole yläpalkkia ja osaa reunamateriaalista. Näet myös pienen pyöreän kuvakkeen lisättynä minkä tahansa pelin tai sovelluksen kuvakkeen oikeaan yläkulmaan ja selkeän/harmaan suorakaiteen muotoisen kuvakkeen, jossa on plussymboli näytön oikeassa alakulmassa.

  4. Kun näet nämä muutokset, ota sormesi pois näytöltä.

Järjestä kuvakkeet uudelleen

Kun PS Vitan aloitusnäyttö on muokkaustilassa, kuvakkeiden järjestäminen uudelleen on helppoa: kosketa yhtä ja vedä uuteen paikkaan ja vapauta sitten. Älä koske kuvaketta: kosketa sitä ja jätä sormesi siihen, liu’uta sormeasi haluamaasi kohtaan ja nosta sormi, kun se on paikallaan.

Poista kuvakkeet

Kun PS Vitan aloitusnäyttö on muokkaustilassa, napauta kuvaketta, jonka haluat poistaa. Näkyviin tulee valikko. Valitse Poista ja kuvake katoaa. Jos päätät olla poistamatta, voit peruuttaa, kun valikko tulee näkyviin. Pelin tai sovelluksen kuvakkeen poistaminen voi myös poistaa pelin tai sovelluksen järjestelmästäsi, joten varmista, että haluat todella poistaa kaiken ennen sen poistamista. Jos et ole varma, voit aina lisätä uuden sivun aloitusnäyttöön (katso alla) ja siirtää kuvakkeen sinne, jotta se ei ole etusivullasi, mutta silti käytettävissä.

Lisää sivuja

Jos PS Vitan aloitusnäyttö on muokkaustilassa, näet läpikuultavan plusmerkin ympyrässä näytön oikeassa alakulmassa. Lisää uusi sivu aloitusnäyttöön napauttamalla plusmerkkiä. Nyt voit vetää kuvakkeita muilta aloitusnäytön sivuilta, jos haluat, sillä useita sivuja pinotaan pystysuunnassa, kun näyttö on muokkaustilassa, joten vedä niitä alas näytöllä, kunnes haluamasi sivu liukuu ylös ja vapauta sitten.

Lisää taustakuva

Voit asettaa minkä tahansa kuvan taustakuvaksi. Ensin sinun on löydettävä haluamasi kuva. Parhaan mahdollisen kuvan saamiseksi muista muuttaa tietokoneellasi olevan kuvan kokoa 960 x 544 pikseliä ja tallentaa se PS Vitan luettavassa muodossa. Siirrä sitten kuva PS Vitan muistikortille. Aseta PS Vitan aloitusnäyttö muokkaustilaan, kuten yllä. Napauta nyt Taustakuvan asetukset kuvaketta näytön oikeassa alakulmassa. Se näyttää hieman suorakaiteen muotoiselta yin-yang-symbolilta (se on yksinkertaistettu versio PS Vitan oletustaustasta swoosh-kuviolla). Näkyviin tulee uusi näyttö, josta voit valita haluamasi kuvan. Käytä samaa prosessia siirtyäksesi toiseen kuvaan, jos muutat mieltäsi haluamasi kuvan suhteen. Ilmeisesti et voi muuttaa PS Vitan koko ulkoasua tällä tavalla tai edes aloitusnäytön yleistä ulkoasua sen söpöillä pyöreillä kuvakkeilla ja porrastetuilla ruudukkoasetelmilla. Mutta eniten käytettyjen kuvakkeiden asettaminen etupuolelle voi parantaa huomattavasti koko kokemustasi laitteen kanssa. Ja vaikka aloitusnäytön kuvakkeet peittävät suurelta osin taustakuvasi, oma leima laitteesi ulkoasuun on silti mukava kosketus.

Por Markus