Fast Windows Computer b6b45bf7c2ce4129be8e4eaea4436315

Mitä tietää

 • Etsi ja valitse Ohjauspaneeli Windowsin työkalupalkissa. Etsiä Virranhallinta > Muuta virtapainikkeiden toimintaa.
 • Poista valinta ruudusta Ota nopea käynnistys käyttöön (suositus) > Muutosten tallentaminen.
 • Nopea käynnistys on oletusarvoisesti käytössä, ja tietokoneesi käynnistyy nopeammin sammutuksesta, kun horrostila on käytössä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit poistaa käytöstä Windows 10 Fast Startup -vaihtoehdon, joka on käytettävissä, kun käynnistät tietokoneen sen jälkeen, kun se on täysin sammunut, ja antaa tietoja siitä, miksi saatat haluta poistaa Fast Startup -toiminnon käytöstä.

Poista nopea käynnistys käytöstä Windows 10:ssä

Nopea käynnistys on oletuksena käytössä, mutta voit helposti poistaa sen käytöstä muutamalla napsautuksella.

 1. Valitse Etsiä -kuvaketta Windowsin työkalupalkissa.

 2. Tyyppi Ohjauspaneeli ja paina Tulla sisään näppäimistölläsi.

  Kirjoita Windows 10 -hakuun ohjauspaneeli.

 3. Tyyppi Virranhallinta in Ohjauspaneeli Hakulaatikko.

  Virranhallinta-asetukset Ohjauspaneelissa.

 4. Valitse Muuta virtapainikkeiden toimintaa.

  Virranhallinta Windows 10:ssä.

 5. Valitse Muuta asetuksia, jotka eivät tällä hetkellä ole käytettävissä.

  Valitse Virranhallinta-asetuksista Muuta asetuksia.

 6. Valitse Ota nopea käynnistys käyttöön (suositus) niin, että valintamerkki katoaa.

  Poista nopea käynnistys Windows 10 käytöstä.

 7. Valitse Muutosten tallentaminen nuppi.

 8. Jätä Virranhallinta ikkuna. Voit tarkistaa käynnistysnopeuden sammuttamalla tietokoneesi ja käynnistämällä sen. Muista, että Fast Startup käynnistää Windowsin nopeammin sammutuksen jälkeen. Sillä ei ole vaikutusta, kun käynnistät tietokoneen uudelleen. Jos haluat ottaa nopean käynnistyksen uudelleen käyttöön milloin tahansa, toista vaiheet niin, että valintamerkki tulee näkyviin Ota nopea käynnistys käyttöön.

  Kärki:

  Lehdistö Siirtää kun valitset Sammuttaa. Tämä saa Windowsin pakottamaan kovan sammutuksen, kun Fast Startup on käytössä.

Ero nopean käynnistyksen ja horrostilan välillä

Microsoft on ottanut käyttöön Fast Startup -toiminnon, jotta tietokoneesi käynnistyy nopeammin, kun olet sammuttanut tietokoneen. Nopea käynnistys ei itse asiassa sammuta tietokonetta kokonaan. Se siirtyy tietyntyyppiseen lepotilaan sen sijaan, että se sammuisi kokonaan. Nopea käynnistys eroaa hieman tavallisesta lepotilasta herätystilasta, jonka otit käyttöön aiemmin. Windows tallentaa tähän lepotilatiedoston (hiberfil.sys) muistiin tallennetulla Windows-ytimen kuvalla ja ladatuilla ohjaimilla. Tämä tietty lepotilatiedosto on pienempi kuin tiedosto, jonka Windows tallentaa, kun päätät laittaa järjestelmän horrostilaan. Fast Startup on kevyempi versio lepotilasta herätyksestä. Microsoft näkee sen kylmäkäynnistyksen ja lepotilan käynnistyksen hybridiyhdistelmänä. Muista, että horrostila tallentaa kaiken, mikä oli osa tietokoneesi viimeistä tilaa. Ne voivat kaikki olla avoimia tiedostoja, kansioita ja sovelluksia. Hibernate on ihanteellinen valinta, jos haluat käynnistää järjestelmän tarkalleen siinä tilassa, jossa se oli poistuessasi siitä. Tästä syystä lepotila kestää kauemmin kuin Fast Startup. Kun otat nopean käynnistyksen käyttöön ja sammutat tietokoneen, Windows sulkee kaikki avoimet tiedostot ja sovellukset ja kirjaa ulos kaikki käyttäjät. Mutta Windows pitää ytimen (Windowsin perusprosessi käyttöjärjestelmän ytimessä) kaikkien laiteajurien kanssa. Tämä tila tallennetaan lepotilatiedostoon ja tietokoneesi sammuu. Kun käynnistät tietokoneen uudelleen, Windowsin ei tarvitse käynnistää ydintä ja ohjaimia uudelleen yksitellen. Sen sijaan se ottaa viimeksi tallennetut tiedot lepotilatiedostosta ja vie sinut kirjautumisnäyttöön. Periaatteessa Fast Startup tallentaa vain sen osan, jonka näet, kun avaat tietokoneen ja käynnistät Windowsin ensin aamulla ja saavut kirjautumisnäyttöön.

Miksi sinun pitäisi poistaa nopea käynnistys käytöstä Windows 10: ssä

Et voi kiistää nopean käynnistyksen nopeusetuja. Säästämäsi sekunnit ovat erityisen havaittavissa, jos käyttöjärjestelmäsi on kiintolevyllä SSD-aseman sijaan. Nopeusero on vähemmän ilmeinen nopeammissa SSD-asemissa, jotka on optimoitu nopeaan käynnistykseen. Ominaisuus ei kuitenkaan ole ilman haittoja joissakin päivittäisissä Windows-tehtävissä, kun se on käytössä.

 • Järjestelmäpäivitykset: Fast Startup -toiminnolla tietokoneesi ei käy läpi tavanomaista sammutusjaksoaan. Koska väliaikainen kansio tallentaa ja asentaa päivitystiedostot sammuttamalla ja käynnistämällä ne uudelleen, Windows ei ehkä pysty käyttämään niitä, koska tietokone ei itse asiassa sammu. Ihanteellinen vaihtoehto tässä on käynnistää tietokone uudelleen valitsemalla Käynnistä uudelleen Sammuta-vaihtoehdon sijaan.
 • Pääset BIOS/UEFI-asetuksiin seuraavasti: Jotkut järjestelmät eivät ehkä pysty käyttämään BIOS/UEFI:ää, kun Fast Boot on käytössä. Tarkista, voiko tietokoneesi käyttää BIOS-näyttöä, kun Fast Startup on käytössä. Jos ei, uudelleenkäynnistyksen avulla voit kiertää tämän ongelman.
 • Monen käynnistyksen ympäristöt: Et voi käynnistää järjestelmää muuhun käyttöjärjestelmään kuin siihen käyttöjärjestelmään, jonka sammutat sammutuksen yhteydessä, kun Fast Boot on käytössä. Lepotilatiedosto voi myös vioittua, jos käynnistät toisen käyttöjärjestelmän ja vaihdat tiedostoja Windows-osiossa. Vältä nämä onnettomuudet poistamalla Fast Startup aina käytöstä, jos samaan tietokoneeseen on asennettu kaksi käyttöjärjestelmää.

Por Markus