GettyImages 912117114 411abe9cd68a482d868d85c6d4433f96 2ad763bce93e436cb468ffc9cb7198be

Sähköpostiviestien epäonnistuminen, jota et ole koskaan lähettänyt, voi olla hälyttävää ja hyvästä syystä. Nämä ilmoitukset voivat osoittaa, että roskapostittaja tai virus käyttää sähköpostiosoitettasi. Voit kuitenkin yleensä jättää ne huomiotta. Roskapostittajat lähettävät harvoin ei-toivottuja viestejään omalla sähköpostiosoitteella Lähettäjä-kentässä. Tämä ei ainoastaan ​​paljastaisi heidän henkilöllisyytensä, vaan antaisi myös vastaanottajille mahdollisuuden kirjoittaa vihaisia ​​vastauksia. (Voit kuitenkin edelleen selvittää, mistä roskaposti tuli, ja tehdä valituksen roskapostittajan Internet-palveluntarjoajalle.) Matojen ja virusten tekijät vaativat päinvastaista kuin roskapostittajat haluavat, mutta tulos on samanlainen. Infektioiden levittämiseksi sosiaalinen manipulointi on välttämätöntä, ja ratkaisevaa on, että haitallinen koodi näyttää tulevan ystävältä tai luotettavalta lähteeltä. Samaan aikaan Lähettäjä-rivillä ei saa olla tartunnan saaneen tietokoneen omistajan sähköpostiosoitetta. Virussuodattimen vastaus, joka ilmoittaa heille, että heidän tietokoneensa on saastunut, voi varoittaa heitä. Siksi madot laittavat todellisia, mutta satunnaisia ​​​​osoitteita From-riville. Yleensä ne noudetaan sähköpostiohjelmien osoitekirjoista. Sekä roskapostit että madot eivät välitä, ketkä heidän – toivottavasti miljoonien – replikoidensa vastaanottajat ovat, viestit menevät usein sähköpostiosoitteisiin, jotka eivät ole olleet aktiivisia, täynnä tai ei koskaan ollut olemassa.

Milloin, miten ja miksi toimitusvirheraportit luodaan

Koska sähköpostin toimitus yleensä toimii (tai ainakin toimi ennen kuin liian innokkaat roskapostisuodattimet alkoivat estää laillisen sähköpostin), onnistumisesta ei yleensä ilmoiteta, mutta epäonnistumisista kyllä. Jos esimerkiksi kirjoitat sähköpostiosoitteen väärin, saat usein yksityiskohtaisen, ei aina helposti jäsennettävän, mutta yleensä hälyttävän «toimitusvirhe» -viestin.

Ohita toimitusvirheet viesteissä, joita et lähettänyt

Mitä nyt tapahtuu, kun roskapostittaja tai virus päättää laittaa sähköpostiosoitteesi Lähettäjä-riville, voi olla ärsyttävää, häiritsevää tai tuhoisaa. Jos viestejä, joissa väitetään, että kirjoittamattomia sähköposteja ei ole toimitettu (joskus näitä lähettämättömiä sähköposteja kutsutaan «backscatteriksi»), ei ole tuhansia, on yleensä parasta jättää ne huomiotta. On vähän, mitä voit tehdä. (Jos jokin vastaussanomista sisältää palautuvan sähköpostin täydelliset otsikot, voit jäsentää sen käyttämällä roskapostin analysointiohjelmaa, kuten SpamCop, selvittääksesi, mistä viesti tulee, ja ilmoittaa sitten Internet-palveluntarjoajalle, että jollakin heidän käyttäjistään on virus. siinä ei ole mitään järkeä ja se vie ylimääräistä aikaa ja resursseja. Palautetun roskapostin tapauksessa voi kuitenkin olla hyödyllistä ilmoittaa Internet-palveluntarjoajalle, mistä se on peräisin.)

Tarkista joka tapauksessa tietokoneesi virusten ja matojen varalta

Jos sinulla ei ole asennettuna virustarkistusohjelmaa, etkä voi sulkea pois mahdollisuutta, että tietokoneesi on madon tartuttama tai muuttunut roskapostizombiksi, tarkista järjestelmäsi (ilmaiseksi) virusten varalta, ennen kuin jätät huomioimatta toimitusraportit. Jos saat muutaman sadan epäonnistuneita toimitusviestejä minuutissa, kerro siitä Internet-palveluntarjoajalle, jotta he voivat suodattaa ne estääkseen postilaatikkosi tukkeutumisen.

Por Markus